${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

טעמי סתיו: מה השפים אוהבים לאכול בעונה הרומנטית של השנה?

פטה כבדים ברולה, קדירת מולים וירקות שורש או קינוח פסיפלורה ושוקלד לבן - כשהטמפרטורה יורדת והשלכת צובעת את המדרכה, השפים מפתחים רעב. יצאנו לבדוק מה האנשים שמאחורי הסירים הכי אוהבים לאכול בסתיו

תגובות

עננים, גשם ובכלל אפור קצת בעיניים בזמן האחרון. הסתיו הוא העונה המתאימה להתכנסות בבית תחת השמיכה או בבית הקפה עם שוקו חם ופחמימות. רגע לפני שהגשם ישטוף כל חלקה טובה וישאיר אותנו עמוק בבית בתנוחת כירבולית, יצאנו לברר עם השפים מה הכי כיף וטעים לאכול שהטמפרטורות יורדות, ותאוות האוכל החם מגיעה לשיאה.ברטי

בלב רחוב המלך ג'ורג' בתל-אביב, נמצאת מסעדת ברטי של השפים רועי ענתבי ואור ברי, המציעה תפריט עשיר המשלב מרכיבים וניחוחות מאזורי הלבנט, עם פרשנות אישית למטבח אירופאי. בתפריט מבחר מנות מחממות, ביניהן טרטר דג ים, סלק שרוף, שמן צ'ילי והל (56 שקלים); שקדי עגל, תבשיל עדשים כתומות ותפוח אדמה מדורה (58 שקלים); פסטה קרועה עם בשר טלה, זיתים, צ'ילי ושמן זית (79 שקלים).בחירת השף: שני השפים בחרו במנה מתובלת, מחממת ומלאת טעמי ים: מולים וירקות שורש ברוטב לימון וסלרי (79 שקלים). "זוהי מנה המשלבת מרכיבים מהמטבח הארץ ישראלי, יחד עם פירות ים וטעמים אדמתיים", הם מסבירים.איפה: ברטי, המלך ג'ורג' 38, תל אביבטרטר דג ים, סלק שרוף, שמן צ'ילי והל (צילום: יח"צ)אל ואסינו

בקצה אבן גבירול, עם תצפית נעימה על פארק הירקון, נמצא לו בית היין אל ואסינו, בר שכונתי וחמים, המציע יינות מיקבים חובקי עולם, לצד מנות שף יצירתיות. שף המקום, עידן אבני, יצר תפריט חובק עולם משלב בין מטבח איטלקי מסורתי, המטבח הישראלי והמטבח האסייאתי, לצד האלכוהול שמגיע מהארץ ומהעולם עם לא פחות מ- 96 סוגים. התפריט כולל בין השאר: טרטר דג על תבשיל מנגולד וביצה עלומה (53 שקלים); קרואסון סלמון בכבישה ביתית, שמנת, אריסה וביצה מתובלת (47 שקלים); ניוקי בעבודת יד על קרם פורצ'יני (72 שקלים).בחירת השף: חציל שרוף על טחינה אדומה ונגיעה קטנה של שמנת חמוצה (39 שקלים). "זוהי מנה הנותנת כבוד לחציל ומוסיפה לו תיבול עדין של מלח ומעט שמן זית. בשילוב עם טחינה אדומה מתקבלת מנה ים תיכונית שהחך הישראלי אוהב ומכיר, המגובה כאן בטוויסט נעים".איפה: אל ואסינו, אבן גבירול 192, תל אביבחציל שרוף על טחינה אדומה (צילום: יח"צ)אריא

בין סמטאות נווה צדק הציוריות, שוכנת מסעדת ננה נווה צדק, בית האוכל המביא שילוב של טעמי המטבח הצרפתי והים תיכוני, בתפריט תוכלו למצוא מנות בשריות, פירות ים וקינוחים מפתיעים מבית היוצר של השף יוסי אסרף. התפריט כולל מנות ראשונות, עיקריות וקינוחים ותמצאו בו קרפצ'יו מוסר ים (44 שקלים); מרק אפונה ומנטה (35 שקלים); פילה דג ים בציפוי גרמולטה עם רוטב קרם פלפלים (104 שקלים).בחירת השף: מנת פטה כבדים ברולה, בזיגוג סוכר שרוף וסירופ יין אדום ואגסים (45 שקלים). "המנה מוגשת עם טוויל לחם שאור קריספי, ומשלבת בין טעמי הכבד לטעמי היין, מסביר השף,"מרקמו הנימוח של הכבד משתלב היטב עם הקרום הפציח של הסוכר ויוצר מנה ייחודית המותאמת לעונה".איפה: ננה נווה צדק , אחד העם 1, נווה צדק, תל אביבפטה כבדים ברולה (צילום: יח"צ)קמפאי סטריט ווק - מתחם שרונה במבנה טמפלרי משופץ, במתחם שרונה, נמצאת לה מסעדת קמפאי סטריט ווק של השף דרור שושן, המציעה קפיצה לאסיה הרחוקה. תפריט המסעדה מורכב ממנות פתיחה, סלטים ומנות טבעוניות, ביניהן תוכלו למצוא: סצ’ואנית פיקנטית עם נתחי עוף/ בקר (49 שקלים); מרק טום ים קאי חמוץ חריף עם עוף צלוי, קרם קוקוס (36 שקלים); סלט רצועות עוף במרינדת צ’או צ’או פיקנטית (39 שקלים); סלט פפאיה ירוקה, עגבניות שרי ושעועית ירוקה (26 שקלים).

בחירת השף: נודלס צ'יקן לו-מיין (46 שקלים). "המנה מאפיינת בטעמיה הדומיננטיים את מטבח הרחוב הסיני, היא עשירה מאוד וארומטית בזכות מרכיב ההוי סין (שבדרך כלל משמש לצליית בשר) ויין האורז", מסביר השף ששון, "וכך מתקבלת מנה עם טעמים וניחוחות של הסתיו".איפה: קמפאי סטריט ווק, ארניה אוסוולדו 9, תל אביב

מנת נודלס צ'יקן לו (צילום: אפיק גבאי)

*#