טעמי סתיו: מה השפים אוהבים לאכול בעונה הרומנטית של השנה?

פטה כבדים ברולה, קדירת מולים וירקות שורש או קינוח פסיפלורה ושוקלד לבן - כשהטמפרטורה יורדת והשלכת צובעת את המדרכה, השפים מפתחים רעב. יצאנו לבדוק מה האנשים שמאחורי הסירים הכי אוהבים לאכול בסתיו

עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
עכבר העיר

עננים, גשם ובכלל אפור קצת בעיניים בזמן האחרון. הסתיו הוא העונה המתאימה להתכנסות בבית תחת השמיכה או בבית הקפה עם שוקו חם ופחמימות. רגע לפני שהגשם ישטוף כל חלקה טובה וישאיר אותנו עמוק בבית בתנוחת כירבולית, יצאנו לברר עם השפים מה הכי כיף וטעים לאכול שהטמפרטורות יורדות, ותאוות האוכל החם מגיעה לשיאה.ברטי

בלב רחוב המלך ג'ורג' בתל-אביב, נמצאת מסעדת של השפים רועי ענתבי ואור ברי, המציעה תפריט עשיר המשלב מרכיבים וניחוחות מאזורי הלבנט, עם פרשנות אישית למטבח אירופאי. בתפריט מבחר מנות מחממות, ביניהן טרטר דג ים, סלק שרוף, שמן צ'ילי והל (56 שקלים); שקדי עגל, תבשיל עדשים כתומות ותפוח אדמה מדורה (58 שקלים); פסטה קרועה עם בשר טלה, זיתים, צ'ילי ושמן זית (79 שקלים).בחירת השף: שני השפים בחרו במנה מתובלת, מחממת ומלאת טעמי ים: מולים וירקות שורש ברוטב לימון וסלרי (79 שקלים). "זוהי מנה המשלבת מרכיבים מהמטבח הארץ ישראלי, יחד עם פירות ים וטעמים אדמתיים", הם מסבירים.איפה: , המלך ג'ורג' 38, תל אביבטרטר דג ים, סלק שרוף, שמן צ'ילי והל (צילום: יח"צ)אל ואסינו

בקצה אבן גבירול, עם תצפית נעימה על פארק הירקון, נמצא לו בית היין , בר שכונתי וחמים, המציע יינות מיקבים חובקי עולם, לצד מנות שף יצירתיות. שף המקום, עידן אבני, יצר תפריט חובק עולם משלב בין מטבח איטלקי מסורתי, המטבח הישראלי והמטבח האסייאתי, לצד האלכוהול שמגיע מהארץ ומהעולם עם לא פחות מ- 96 סוגים. התפריט כולל בין השאר: טרטר דג על תבשיל מנגולד וביצה עלומה (53 שקלים); קרואסון סלמון בכבישה ביתית, שמנת, אריסה וביצה מתובלת (47 שקלים); ניוקי בעבודת יד על קרם פורצ'יני (72 שקלים).בחירת השף: חציל שרוף על טחינה אדומה ונגיעה קטנה של שמנת חמוצה (39 שקלים). "זוהי מנה הנותנת כבוד לחציל ומוסיפה לו תיבול עדין של מלח ומעט שמן זית. בשילוב עם טחינה אדומה מתקבלת מנה ים תיכונית שהחך הישראלי אוהב ומכיר, המגובה כאן בטוויסט נעים".איפה: , אבן גבירול 192, תל אביבחציל שרוף על טחינה אדומה (צילום: יח"צ)אריא

ברחוב נחלת בנימין, בבניין דו קומתי, נמצאת , מסעדה המחולקת לשתי קומות: בקומה הראשונה בר אפלולי ובקומה השנייה מסעדתו של השף גיא גמזו, המציעה מנות ביסטרו אורבניות, פירות ים ובשרים מושקעים. בין המנות תוכלו למצוא קוקי סן ז'ק על קרם שקדים לבנים (65 שקלים); סלט קלמרי עם צ'ילי פייסט על יוגורט כבשים (58 שקלים); מוסר ים בחמאת סויה בהירה (120 שקלים); וצלעות טלה צעיר על קרם גזר בוכרי עם ציר טלה (160 שקלים). בחירת השף: קרם פסיפלורה עם קראנץ' שוקולד לבן ואגוזים, מוס שוקולד לבן וסורבה פסיפלורה (42 שקלים). "זהו קינוח שמתאים במיוחד עבור זוג בתקופת החיזור, במפגשים הראשונים", מסביר גמזו, "ולכן אידאלי לעונה הכי רומנטית השנה". איפה: , נחלת בנימין 66, תל אביבקרם פסיפלורה, מוס שוקולד לבן וסורבה פסיפלורה (צילום: יח"צ)ננה נווה צדק 

בין סמטאות נווה צדק הציוריות, שוכנת מסעדת , בית האוכל המביא שילוב של טעמי המטבח הצרפתי והים תיכוני, בתפריט תוכלו למצוא מנות בשריות, פירות ים וקינוחים מפתיעים מבית היוצר של השף יוסי אסרף. התפריט כולל מנות ראשונות, עיקריות וקינוחים ותמצאו בו קרפצ'יו מוסר ים (44 שקלים); מרק אפונה ומנטה (35 שקלים); פילה דג ים בציפוי גרמולטה עם רוטב קרם פלפלים (104 שקלים).בחירת השף: מנת פטה כבדים ברולה, בזיגוג סוכר שרוף וסירופ יין אדום ואגסים (45 שקלים). "המנה מוגשת עם טוויל לחם שאור קריספי, ומשלבת בין טעמי הכבד לטעמי היין, מסביר השף,"מרקמו הנימוח של הכבד משתלב היטב עם הקרום הפציח של הסוכר ויוצר מנה ייחודית המותאמת לעונה".איפה: , אחד העם 1, נווה צדק, תל אביבפטה כבדים ברולה (צילום: יח"צ)קמפאי סטריט ווק - מתחם שרונה במבנה טמפלרי משופץ, במתחם שרונה, נמצאת לה מסעדת  של השף דרור שושן, המציעה קפיצה לאסיה הרחוקה. תפריט המסעדה מורכב ממנות פתיחה, סלטים ומנות טבעוניות, ביניהן תוכלו למצוא: סצ’ואנית פיקנטית עם נתחי עוף/ בקר (49 שקלים); מרק טום ים קאי חמוץ חריף עם עוף צלוי, קרם קוקוס (36 שקלים); סלט רצועות עוף במרינדת צ’או צ’או פיקנטית (39 שקלים); סלט פפאיה ירוקה, עגבניות שרי ושעועית ירוקה (26 שקלים).

בחירת השף: נודלס צ'יקן לו-מיין (46 שקלים). "המנה מאפיינת בטעמיה הדומיננטיים את מטבח הרחוב הסיני, היא עשירה מאוד וארומטית בזכות מרכיב ההוי סין (שבדרך כלל משמש לצליית בשר) ויין האורז", מסביר השף ששון, "וכך מתקבלת מנה עם טעמים וניחוחות של הסתיו".איפה: , ארניה אוסוולדו 9, תל אביב

מנת נודלס צ'יקן לו (צילום: אפיק גבאי)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ