${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחה אצל מיקה שרון: הניינטיז מעולם לא היה עדכני יותר

האישה שהכניסה לשיח הקולינרי את המונח "פיוז'ן", פותחת מחדש את "מיקה" המיתולוגית שנסגרה לפני שבע שנים. יעל רייף ביקרה בערב הפתיחה וגילתה שמה שהיה יפה וחדשני בניינטיז, עושה לפה של שנות האלפיים דברים מעניינים

תגובות

נתחיל ממוסר ההשכל: רוצו לאכול במסעדת הפופ אפ של מיקה שרון. עזבו כל מה שאתם עושים, תפסו את הנייד ושריינו לעצמכם מקום. לא רק בגלל שזאת מיקה שרון, השפית המיתולוגית שהצליחה לנער את המדינה שהחזיקה שנים בעוף מכובס כנכס צאן ברזל, ולא בגלל שגידי גוב, ענת עצמון ודני סנדרסון הגיעו לאכול ונראו מרוצים. הסיבה שאתם חייבים לעצמכם את תפריט הטעימות של המסעדה שהכניסה לשיח הקולינרי (וגם יישמה) את המונח "פיוז'ן", היא שכבר אחרי המנה השנייה - לא משנה מה תבחרו, תגלו כמה האוכל שהוגשו אי שם בשלהי 97, יצליח להביא את החך לרמות חדשות של עניין. » כל הפרטים על אירועי הדינר ראש

ניקח כמקרה בוחן את המתאבנים המוגשים לכל שולחן יחד עם התפריטים. הקערה הראשונה מכילה תרמילי אדממה. על פניו בנאלי, אבל אם לא נותנים לדעות הקדומות להתערב ולוקחים לפה את התרמיל כדי לשאוב את תכולתו, מגלים שהתרמיל התמים לכאורה, הושרה בספייסי יוזו ובחומץ אורז והפך לפצצת טעם שמעירה את כל הבלוטות בפה עוד לפני שהתחילה הארוחה. אבל לא כאן נגמר המשחק המקדים המגרה הזה, כי בצלוחית השנייה שוכנים רולי סובה, ובמעשית: אצה נעימה שמקיפה אטריות סובה, כוסברה, גפרורי מלפפון דקים דקים, אבוקדו ורוטב עדין ואגוזי שמזכיר לרגעים טחינה ולרגעים אחרים חמאת בוטנים. מלמעלה מחופה כל חתיכה מחופה בכובע שומשום, והתוצאה נהדרת ועתירת טעמים.

זהו הערב הראשון לסבב הנוכחי של אירוע הדינר ראש, במסגרתו מאיישות את חלל מסעדת קפה 48 שנסגרה לא מכבר, מסעדות שקמו לתחייה וכאלה שמתגוררות רחוק מאזור המרכז. עד כה התארחו בחלל הפופ אפ הקולינרי, מסעדת התרווד הוורוד של צחי בוקששתר, אל באבור מאול אל פאחם, צ'אקרה הירושלמית, וכעת מיקה שרון, לארוחה שתמשך עד מוצאי שבת (13.12).

תשכחו כל מה שידעתם על סלט ירוק וגבינת עיזים. גבינת עיזים בטמפורה וירוקים (צילום: יעל רייף)

מאז שסגרה את דלתות המסעדה בשנת 2007, מיקה שרון נעלמה אולי מעין הציבור, אך עשתה לא מעט בתחום הקולינריה ובעיקר נהנתה, טיילה ובישלה. אמש היא עמדה מחוייכת בלב המסעדה כשלרגליה כפכפי אצבע, ופיזרה נינוחות לכל עבר. לא רק את מנות הדגל של המסעדה הצליחה להחיות בחלל הפופ אפי. גם האווירה הייחודית למסעדה חזרה לפעום במלוא העוצמה: לוגו המסעדה הוחזר מהעבר, נתלה על הקיר, הואר מאחורה ושימש קישוט אמנותי לחלל המסעדה. התאורה המסורתית הוחלפה באורות כחולים מעוררי אווירה, והמנורות במרפסת החיצונית גובו בגופי תאורה שעליהם נחרט לוגו המסעדה. כדי להשלים את החוויה לכדי מחווה מדויקת, חלקו הארי של צוות המסעדה המקורי נמצא כאן ומשחזר את תפקידו הייעודי: רובי ריגר מברמן, גלילי, מנהל הפרונט המיתולוגי, מסתובב בין הסועדים ומוודא מידת הנאה, ובמטבח עומל במרץ מי שהיה אחראי על טעמי הבשר של אודאון - מסעדת הבשרים שהייתה בבעלות מיקה. 

לפני שהגענו לכאן ואחרי ביקור מוצלח ועתיר התקפי נוסטלגיה בתרווד הוורוד, ציפינו לתפריט שיעמת אותנו עם חומרי גלם ושילובים שהיו מקובלים בניינטיז, גם אם מדובר בכאלו העונים להגדרה הפיוז'נית. במקומם הציג התפריט מנות אטרקטיביות ונוטפות תחכום שהיו יכולות בשקט להופיע בתפריט שייכתב גם עוד שנה-שנתיים. הארוחה עובדת בשיטת "תפריט טעימות" שמחירו 280 שקלים לסועד, והוא מזכה כל אחד מיושבי השולחן בחמש מנות לבחירה מתוך היצע יפה ומגוון של דגים, פירות ים ובשר, וגם שתי אופציות צמחוניות ומעוררות עניין. 12 מנות מונה התפריט ועוד ארבעה קינוחים. אפשר לעשות מיקס אנד מאצ' אישי, או להזמין את כל המנות ללב השולחן וליצור סעודת שרינג מסעירה.כשמרק תירס נוסטלגי פוגש ציר סרטנים. מרק סרטנים ותירס (צילום: יעל רייף)התחלנו במרק סרטנים, תירס וצ'ילי, שצייר באור אסייאתי חדש את מעודנותו של פרי הים היוקרתי. זוכרים את מרק התירס עם נטיפי הביצה שהוגש במסעדות ניינטיז סיניות מסורתיות? זה של מיקה שמר על אותן גינונים, אך הורכב מציר סרטנים עמוק טעם, מיסו עם טעמי אדמה, למון גראס ברקע, חתיכות גדולות של שרימפס חלוט, נבטים עבים, תירס, כוסברה טרייה שהונחה מעל והכניסה פנימה טעמי אסיה מסורתיים, וטבעות צ'ילי טרי שחרכו את הפה נעימות. ניסנו לא להתלהב יתר על המידה מכל האוממי הנהדר הזה ששטף את הפה, אבל בבטן החלה להתפתח ציפייה גדולה להמשך הארוחה.

עברנו לסלט עלים עם אפונת גינה, קוביות קטנטנות של גמבה (בכל זאת, ניינטיז) ושתי תלוליות גבינת עיזים רכה וענוגה שטוגנה בטמפורה דקה ופריכה. התיבול היה וויניגרט מעניין, המבוסס על חומץ בלסמי ומיסו שהרגיע ואיזן את החמיצות. את כל קבוצת הטעמים הזאת חתמו טבעות בצל מטוגנות ומקורמלות שגם נתנו פריכות קלה בכל ביס וטעמים מתקתקים שהתפזרו נכון בין העלים. נחמד לראות איך בלי הרבה מאמץ אפשר להוציא את הסלט הירוק מהקשרו המסורתי ולהפיח בו מרקמים וטעמים חדשים. קצת עצוב שבעוד שבוע כל הטוב הזה יפוס מן העולם. פילה בקר וקרם שום (צילום: יעל רייף)

במסעדת מיקה המקורית לא יצא לנו בעוונותינו לבקר, וכשסיפרנו למיקה השפית שדמיינו את הפיוז'ן שלה הרבה יותר שמרני, היא סיפרה בגאווה שתמיד היתה בן אדם של טעמים: "הצילחות אמנם לא מפונפן או מהווה מקור משיכה, אבל כל מנה שלי עשויה מהמון טעמים ושילובים שניסיתי ובדקתי וחקרתי ושיניתי ויצרתי מחדש עד לתוצאה המעניינת שגרמה לי להיות מרוצה". המנות שמופיעות בתפריט הן אלו שהיו מבוקשות ואהובות ביותר במיקה דאז, וכשהרכיבה את התפריט הנוכחי, בדקה ברישומיה אילו מנות מתוך התפריט המסורתי הוזמנו מעל 56,000 פעמים, ואותן הכניסה לתפריט הפופ אפי. כל המתכונים נאמנים למקור ואף חומר גלם לא הוחלף במיני מתבלים או רטבים אסיאתיים מוכנים שחדרו לחיינו בסוף התשעים.

קצת קשה לבחור, וכל אחת ממנות התפריט לוקחת את הראש למחוזות אחרים, אז בסוף נכנענו והלכנו על מעורב פיוז'ן במיטבו. "פיוז'ן לצמחונים" הוכיחה שגם ירקות שראו גריל, לא דבר חדש או מסעיר, יכולים להפוך עם טיפול קצת שונה, לתענוג אמיתי. גזרים צבעוניים צעירים לצד בוק צו'י קטנצ'יק גם הוא והמון פטריות צלויות, כולל האנוקי החמודות, פוזרו על מצע מעניין מרקמית שעשוי מטופו וקשיו. הטעם מיוחד ולוקח כמה רגעים לפרש אותו בפה ובראש, אבל רגע אחרי שמבינים, קשה להפסיק לטבול את הירקות הפריכים הקרמליים-חריפים הללו בתערובת וללעוס בהנאה. זו המנה הטבעונית היחידה בתפריט והיא תצליח לגרום עונג רב גם למי ששם יהבו בחתיכת סטייק טוב.

וגם הוא בא לפינו במהלך הארוחה. נתח פילה משובח ולא עבה מדי שנצלה לדרגת מידיום רייר ונלעס בקלות, חבר לבוקצ'וי מתקתק בסויה ויוזו, אותו פרי הדר לימוני ממזר שאחראי לקשת רחבה של טעמי מתוק-חמצמץ-רענן. קרם שום עדין ואוורירי שימש רוטב לבוק צ'וי, ובצד הצלחת היו שאלוטס מתוקים שבושלו ביין אדום והיו נגיסים ועסיסיים. לכאורה הייתה זו מנת סטייק מהוקצעת, אך בפעול מילא כל ביס את הפה בעושר טעמים אסיאתיים מסעירים.

ככל שהמנות זרמו לשולחנות המלאים, כך זכתה מיקה ליותר ויותר מחמאות, אך לכל מי שאל והתעניין אם לא מדגדג לה לחזור ולהחזיק במסעדה, היא חייכה מאוזן לאוזן והודיעה שממש לא, ושהיא נהנית מכל רגע בחייה עכשיו. חכמה מיקה. היא יודעת כמה מסובך להחזיק מסעדה ולשמור עליה רווחית ויציבה. מצד שני, קצת עצוב לחשוב על כל עושר הטעמים והמרקמים הזה, אורז עצמו עוד שבוע ופס מן העולם.

כל ירק מלמיליאן של טעמים. פיוזן לצמחונים (צילום: יעל רייף)

לשולחן הגיעו עוד כהנה וכהנה מנות. כולן היו טעימות, מתובלות בצורה מדוייקת וגורמות לחך להשתגע ממפולת טעמים, אך המוצלחת ביותר, זאת שגם גרמה לנו לגמוע כוס מים גדולה לכיבוי החריפות, הייתה עוגת סרטנים ופלפלונים חרפים שמולאו בתערובת של שרימפס חתוכים גס וגבינת עיזים, נצלו קלות בתנור ונותרו פריכים ובשרניים. לצידם הייתה עוגה מלוחה מבשר סרטנים בציפוי פריך ודק. את הכל הקיפו קרם תירס עדין ומתקתק וסירופ חמצמץ-מתקתק מכוסברה מרוכזת. בכל פעם שהפה זעק "הצילו", הגיעה תערובת הגבינת עיזים-טרטר שרימפס והמירה את החריפות בעונג מושלם.גם קינוח, גם נקטר אלים. מרק הדרים ופירות (צילום: יעל רייף)

גידי גוב עדיין היה מרוצה מהאוכל, ממיקה ובכלל, וכך גם אנחנו, אז פנינו לשמחה הבאה - הקינוחים. כמעט התפתנו לוון טון שוקולד, אבל אז קלטנו ממש בתחתית התפריט את המילה "מיתולוגי", ושם נפל הפור. בכוס מרגריטה של פעם הוגש מרק פירות והדרים שכמותו לא טעמנו אף פעם - ואנחנו בכלל אנשים של שוקולד. הנוזל הקר והצח שמבוסס על ציר תפוז, אשכולית, אננס, כוכב אניס, שורש ג'ינג'ר וקצת פסיפלורה לאיזון החמיצות, הימם את הפה בטעמים פרשיים מתוקים ומעט חמוצים. את תפקיד שקדי המרק לקחו פילטים של תפוז, אשכולית אדומה וריבועים קטנים של קליפת תפוז עדינה, ומתחת לכל ההדר הזה הוטמנה קצת גלידת וניל עדינה שנתנה לעסק מרקם חלבי. העונג היה גדול, הפה מלא מתיקות, האספרסו קצר ומדויק והמוזיקה גרובית-פאנקית-ג'אזית נעימה. אם היינו בניינטיז, היינו מכריזים על הערב - להיט. עכשיו חזרו לראש הדף.

» ארוחת הפופ אפ של מיקה במסגרת אירועי הדינר ראש, תתקיים עד מוצאי שבת, ה-13.12, אחריה תתקיים ארוחת פופ אפ של מסעדת פיר 23.  להרשמה ופרטים נוספים לחצו כאן

*#