${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פרסי עכבר העיר: ארוחת הבוקר הכי טובה

האופטימיות של מאנטה ריי, הטאבון של המטבח של רמה, הפנטזיות מחדר המיטות של קלארו, האלכוהול של הסרווסריה, הבופה המשוגע של עדנה או בצקי השמרים של חבה. מי תהיה ארוחת הבוקר הטובה של השנה?

תגובות

ארוחת בוקר היא קונצנזוס ישראלי כבר שנים. לא משנה כמה אוהבים את האוכל מבית אמא, תמיד כיף לקבוע לארוחת בוקר מגוונת ועשירה, שמגשימה את הצורך לחוש עצמנו מפונקים. ולא בכדי. כשהמיץ נסחט על המקום, הביצים משתדרגות עם תוספות דגיות, גבינתיות או בשריות, וכל אלו מגובים בלחמים ומאפים חמים, ירקות טריים וצלוחיות מזטים - מדובר בקרנבל קולינרי שעוזר להתעורר בצורה הרבה יותר נעימה, ומהווה אסקפיזם קצר משיגרת היום יום.

» אוכל הרחוב של השנה» המסעדה הטובה של השנה

היות שהישראלים אוהבים את ארוחת הבוקר שלהם סדורה ומצייתת לתמהיל של ביצה + סלט + מזטים + לחם ומשקה, ניסינו להיות יצירתיים ולשלב בין מקומות שמגישים כבר שנים ארוחת בוקר קלאסית, מדויקת ויציבה, למקומות שעשו טוויסט קטן על המוכר והוציאו את המנות המוכרות מהקשרן עם פרשנות קצת אחרת: אחד העשיר את המנות באלכוהול ושאר סותמי עורקים מושחתים, ואחר הבריק בווריאציה משלו לביצים. אחד גיבה את הבופה המוכר במוצרי גורמה, ואחר הגשים פנטזיות מחדר אמיתיות לכדי ארוחה מפנקת לאהובים. ויש את אלו שהתמקמו בליבו של נוף פסטורלי ופותח לב, או הכניסו המון שמרים ופחמימות פריכות, שללא ספק מסייעות לתהליך ההתעוררות.

מאנטה ריי

יודע כל תל אביב עם מעט שכל בראשו, שכדי להצליח לתפוס שולחן בארוחת הבוקר של מאנטה ריי, הוא צריך להיערך לפחות שבוע מראש. המסעדה של אבי גנור, המונחת על חוף הים, כבר קיבלה מזמן מעמד של מוסד מיתולוגי, ומצליחה במשך כל שנות קיומה להוות מוקד משיכה לכל חובבי הדגים ומאכלי הים. בגרסת ארוחת הבוקר, מאנטה ריי מציעה תפריט רחב, ושווה את הכסף. ארוחת הבוקר (שנקראת כאן בצדק 'ארוחת בוקר אופטימית'), מאפשרת לבחור משלל חביתות, פנקייק, פרנץ' טוסט, וגם כמה מזטים מעולים, למי שלא מעוניינים בחבילה הישראלית הרגילה.

מנימוקי השופטים: מדובר באופציה שפויה ומתגמלת לכל מי שאוהב את הבוקר שלו טעים ומפנק. האומלטים מעולים, כמו גם המזטים, ומבין המנות הקטנות אל תוותרו על הסביצ'ה הטרי והמטיאס המצויין, שכדאי מאוד לטמון בין שתי פרוסות לחם פריכות שמגיעות בסלסלת הלחמים. הבונוס הגדול של המקום הוא הנוף הרגוע של הים, שבשעות הבוקר עוד אפשר ליהנות ממנו בלי לשמוע חבטות של מטקות ברקע.

מאנטה ריי - חוף עלמה ביץ', הטיילת, הכניסה מול בית האצ"ל, תל אביב

אופטימיות טעימה על הבוקר. ארוחת בוקר במאנטה ריי (צילום: יעל רייף)

בראנץ' שיכורים בסרווסריה ארוחת בוקר בסרווסריה היא תירוץ מלא חמאה להמשיך את השתייה של ליל שישי. הצוות השמח משקה את הסועדים בהמון צ'ייסרים של אלכוהול הארד קור, האווירה נעימה ולא רשמית, ובגלל שהמארחים נחמדים לכולם, יש תחושה ביתית כאילו כולם מכירים את כולם. לפי השם הספרדי אפשר להבין שהתפריט מורכב מנקניקים, כריכונים ושאר מאכלים קטנים בסגנון ספרדי, אבל בימי שבת מתווספות לכל הטוב הזה המון מנות לפי מצב הרוח במטבח, דוגמת פנקייקים עם בייקון ומייפל, קרוק מאדאם, שקשוקה חריפה, וצ'ילי קון קרנה עם ביצה, ותפקידן כפול: גם לעשות נעים בפה, וגם לספוג את האלכוהול, שמהווה חלק אינטגרלי מהארוחה. מנימוקי השופטים: האנשים שעשו את החמארה הבולגרית שישקו יודעים לעשות שמח, ואת השמחה הזו הם מביאים גם לסרווסריה, באווירה, בשתייה, וכמובן, באוכל שלא מרחם על העורקים. יש משהו לא מוסרי כמעט בלפתוח את שבת בבוקר בגודש של מנות מדוייקות ומשובבות נפש, שממלאות את הגוף והנשמה גם בדברים שנשמעים על פניו בנאליים, דוגמת צ'ילי עם ביצה, קרוק מדאם ואפילו לחם עם עגבניה - אבל מתעלים על עצמם בכל ביס, ובטח כשכל העניין יורד טוב בגרון על אלכוהול. חוץ מזה, הבלאדי מרי הוא אחד המעולים שיצא לנו לטעום.

סרווסריה - בן יהודה 48, תל אביב

הדרך השיכורה לפתוח את היום. בראנץ' בסרווסריה (צילום: אלעד דור)

מלון הבוטיק עלמה לאונג' הוא מזן המלונות הכי נוטפי סטייל שיש לעיר הזאת להציע, והלאונג' שבו מוגשת ארוחת הבוקר הוא כנראה חדר האוכל המרשים ביותר שפגשנו. כסאות וכורסאות צבעוניים, שטיח פרחוני על הריצפה, שולחנות שחורים אלגנטיים, מראות על הקירות, ובוסתן ירוק שכיף לשבת בו בימים שבהם השמש רחומה, מהווים כולם תפאורה לבראנצ' עם היצע הבלתי נגמר. אה כן, ואם זה לא מספיק, על כל הטוב הזה חתום יונתן רושפלד.מנימוקי השופטים: גודלו הפיזי של הבופה בעלמה לאונג' מטעה. על פניו נראה כי מדובר בשולחן קטן בקצה לאונג' לא גדול, אבל על השולחן הזה מסתתר כל טוב, מגוון ומהנה ולעתים אף מסעיר. סלט הביצים מדויק, סלט הפטריות שמגיע חם שניה אחרי שעזב את המחבת - שווה ביותר, הגבינות הקשות והרכות איכותיות, המוזלי פריך כהלכה, הבייגלה טריים, ויש גם סלמון כבוש ותבשילי בוקר נהדרים. גולת הכותרת של הארוחה שייכת לשני כוכבים: מנת ביצי חופש המוגשת לשולחן איך שתרצו, כולל צורות שאינן קיימות בארוחות בוקר אחרות, דוגמת ביצי עין על פולנטה ופטריות כמהין או בנדיקט סלמון או האם. הכוכב השני הוא מתוק וממכר: מדובר בקרואסונים קינמוניים שנאפים בתנור עם פטיסייר ונילי ומוגשים עם רוטב שוקולד חם ומושחת. ראו הוזהרתם.

עלמה לאונג' - יבנה 23 פינת אחד העם, תל אביב

היצע שגורם לבלוטות הטעם להשתולל. ארוחת בוקר בעלמה לאונג' (צילום: סיון אסקיו) הבופה של עדנה

פעם, בשנות ה-50, רמת השרון הייתה מושבה חקלאית, ולא מעוז הפינפון שהיא כעת. אז, בימים הפשוטים יותר, פתחה עדנה נאמן קיוסק קטן שלאט לאט הפך למסעדת פועלים שבה הגישה מאכלים ביתיים שהכינה. 50 שנה מאוחר יותר מגיש בנה, אבי נאמן את הגירסה שלו לאוכל ביתי. אותו קו ניכר גם בבופה ארוחת הבוקר המוגש במהלך השבוע וכולל מבחר מאפים, דגים, סלטי ירקות ופסטות וגבינות, כשמסביב הפסטרוליה במיטבה.

מנימוקי השופטים: יש משהו בבופה של עדנה, שיוצר תחושה כאילו הוא הבופה הגדול בעולם. הכל מסודר בו בצורה כל כך מזמינה, עד שלעיתים מאבד הסועד את אופיו המאופק ונכנע ליצרים. לבד מסלסלות של מאפים שונים, קטנים ומתוקים, הסלמון הכבוש הדק והעדין כמשי לא פחות מאלוהי, ואם לא שבעתם, מנת ביצים לבחירה היא חלק מהדיל. יש גם חביתה בסיסית, אבל הכי כדאי לבחור בזו עם חזה אווז, הודו או פטריות או בצל, ויש גם שקשוקה טובה. כשבחוץ נעים והשמש חמימה ונעימה, אפשר לשבת במרפסת הרחבה ולחוש כי דודה טובת לב הזמינה אותנו לאירוח כיד המלך ופינקה מכל הלב.

עדנה - טרומפלדור 3, רמת השרון

הסלמון הכי עדין שייצא לכם לפגוש. ארוחת בוקר בעדנה (צילום: יעל רייף)

הוטל מונטיפיורי בתוך מבנה באוהאוס יפהפה מן המאה ה-20, שוכן הוטל מונטיפיורי האלגנטי, מלון הבוטיק הראשון בתל אביב שמקנה לכל הנכנס אליו תחושה אירופאית אצילית. הלובי, בו מוגשת ארוחת הבוקר, רחב ומתוחכם ומאפשר לגימת קפה לצד אנשי עסקים ותיירים סימפטיים מרחבי העולם. ישנן שלוש ארוחות בוקר בנויות וסדורות המוגשות במקום, אך אפשר גם להרכיב ארוחה לא שגרתית ממבחר צלחות קטנות על טהרת גבינות, מנות ביצים, בשר וסלטים, וכך ליצור את הארוחה החלומית הרצויה. כדי להמשיך את הקו המוקפד, כל אחד ממרכיבי הארוחה איכותי ומבוצע כהלכה, ועל האגף הפחמימתי אמון הבייקרי מקבוצת R2M , המשלח את מרכולתו גם לקופי בר, הבראסרי, הדליקטסן ורוטשילד 12.  

מנימוקי השופטים: בכל מסעדות הקבוצה תוכלו תמיד לקבל את חוויות השירות הכי טובות בעיר, ובהוטל מונטיפיורי התפאורה אף מעצימה את החוויה ונותנת לכם להרגיש כאילו לרגע קט אתם לא בלב תל אביב אלא באיזה ביסטרו קטן בלב פריז. סלסלת הלחמים החמימים עם ריבה שנעשית במקום, האומלט המפנק שמוגש בכל שעות היממה, והביצה המקושקשת שמכינים בדיוק כמו שצריך עם כמויות נאות של חמאה ומרקם רך ואוורירי - הם רק חלק מהחוויה. את התמונה משלימה האווירה והדיוק שנשאר יציב כבר שנים. אם אתם שם, אל תוותרו על הסנט הונורה בסיום הארוחה, כי פשוט חייבים ביס מתוק לקינוח שימשיך את תחושת האסקפיזם המהנה.

הוטל מונטיפיורי - מונטיפיורי 36, תל אביב

ותודה לביצה המקושקשת המעולה. ארוחת בוקר בהוטל מונטיפיורי (צילום: יעל רייף)

גוז' ודניאל בהגיע יום שישי, אנשי השרון ואזור השרון רבתי מחפשים מקום שלו, עם עצים וקצת אדמות, נף פסטורלי ושקט של מושב, לאכול בו ארוחת בוקר ולחוש את האזור כפי שנועד להיות לפני הבנייה הגדולה. מבין מגוון המקומות העונים להגדרה "מקום פסטורלי בטבע", ארוחת הבוקר של גוז' ודניאל צברה לעצמה שם מכובד, בזכות נוף שבאמת עונה על ההגדרה "מרגיע, ירוק ושלו", בופה רחב ידיים ואוכל עדין שמתכתב עם הסביבה. בסופי שבוע צריך להזמין שם מקום לפחות שבוע מראש וגם באמצע השבוע המקום שוקק חיים. הבופה הענק כולל מבחר סלטים ואנטיפסטי הישר מהגינה שהשף שניר אנג סלע מטפח מאחורי המסעדה, גבינות וממרחים, סלסלת לחמי מחמצת, ואיך לא, גם ביצים לבחירה. השירות תמיד מחוייך וחביב, ועבור מי שגר בעיר צופה ופקוקה עם בעיות חנייה, מדובר ביופי של דרך לפתוח את הסופ"ש.

מנימוקי השופטים: אין מישהו שלא אוהב את הבוקר שלו מלא, עשיר ומגובה בלא מעט אפשרויות. אז נכון, גם כאן קיים התמהיל הקבוע של ביצה ומלווים, אך מסביבם יש עולם ומלואו של סלטים מצוינים (נסו את הקינואה העדינה והפריכה ואת סלט העדשים החמצמץ), גבינות טובות קשות ורכות, היצע יפה של ירקות קלויים (בעונה יש גם ארטישוק ירושלמי) ובסוף גם פירות שמתכתבים יפה עם הנוף. גם החלק העיקרי של הארוחה, הביצה, מבוצע היטב ומגיע בדמות אומלט עסיסי וטעים שמגולגל כמו הדבר אמיתי. עם הלחם שמרגיש כאילו הרגע נאפה, והבוסתן הרחב הנפרש ממש ממול, ארוחת הבוקר במקום היא פסק זמן נפלא ממרוץ היום יום.

גוז' ודניאל - אנשי בראשית, בני ציון

הבופה רחב, המרפסת נעימה והאווירה מתכתבת עם הנוף מסביב (צילום: דודו בכר)

קלארו

קודם כל הגודל יתפוס אתכם, אחר כך העיצוב, שנע בין חצר אבירים מרשימה לבית טוסקני רחב ידיים. במילים אחרות, עוד לפני שמגיע האוכל, העין לא מפסיקה "לזלול" את קירות האבן, שולחנות העץ המאסיביים, גופי התאורה היפים, ובכלל את כל מה שלוקח חלק במקום היפה הזה, בראשו ניצב המטבח הפתוח שמנבא טובות. אבל אנחנו התכנסנו כאן בגלל תפריט הבראנץ' שגם אותו הגה השף רן שמואלי. השוס הגדול הוא מגש ארוחת הבוקר הזוגי הענק, שנוצר בהשראת מגשי הפינוק שמביאים לאהוב או אהובה למיטה, כך שבתוך מגש עץ אימתני בגודלו, נמצא כל מה שכיף לפתוח איתו את הבוקר, כולל עציץ בזיליקום ירקרק לקישוט ותיבול. מי שלא ימס למראה סלסלת במאפים החמים שזה עתה יצאו מהתנור, הוא ללא ספק בן אדם עם אופי חזק. אבל זאת רק ההתחלה, מגש הבוקר כולל גם ארבע ביצים לבחירה, גבינת צאן עטופה בעלי גפן, ריבה, דג כבוש אלוהי ועוד הרבה דברים טובים, שאם נחשוף אותם כאן, פשוט יהרסו את ההפתעה.

מנימוקי השופטים: המגש הזוגי הוא התממשות פנטזיה של ממש - לא משנה מי אתם ועל מה אתם מפנטזים, וכל המזמין אותו מבין מיד את הדחף ליהנות מכל העולמות. מבין המנות, אל תוותרו על הפורל הוורוד (הוא מעדן של ממש), לחם התירס הגס הגרעיני, והמאפים המתוקים שיגרמו גם לציניקן שבאנשים לחוש נסיך. והבונוס, יופי המקום,כולל הרחבה החיצונית הנעימה, הוא סיומת נהדרת לארוחה, שנעים למשוך ולמשוך עם אספרסו ארוך בחצר.

קלארו - דוד אלעזר 30, תל אביב

להיות מפונק זו מצווה. בראנץ' זוגי בקלארו (צילום: ארז חרודי)

יהודה ורוזה תמיד בדרך לצפון תוהים איפה לאכול, ובצדק. כי מבין כל כל כל המקומות שאף אחד מאיתנו עדיין לא מכיר, קצת קשה לקחת הימור. המסעדה של יהודה ורוזה נמצא במושב אילניה, קצת לפני צומת גולני, והבראנץ' הזוגי שם הוא אחד העשירים והמתגמלים שתפגשו ויכול להספיק למשפחה שלמה, וזאת כבר סיבה. שתי כוסות קאווה, שתי כוסות מיץ ומשקאות חמים הם רק ההתחלה. אחר כך מגיעים פוקאצ'ה, ממרחים, גבינות, מוזלי, סלט ביצים ועוד ועוד. וזה עוד בלי להזכיר את האפשרות ללכת בכלל על אומלט עם תוספת תוצרת המקום.

מנימוקי השופטים: אוהבים גבינות? גם אנחנו, וזאת אחת הסיבות להערכה הרבה לבראנץ' הפסטורלי הזה, שמאגד תחת אותה סעודה לא פחות משש גבינות צאן מקומיות, טריות, קשות ורכות, שעושות לגרגר. גם מקומם של הקרניבורים לא נפקד מהעניין, כי כל אומלט מגיע כאן עם תוספות יצירתיות לבחירה, דוגמת פילה או נקניקיות תוצרת המקום (המשמש כקצביה לכל דבר). ורגע, יש גם בשורות סלטיות. במסגרת הארוחה, אין צורך לשמור אמונים לסלט הירקות המוכר. אפשר ללכת על כל אחד מהסלטים המופיעים בתפריט, דוגמת סלט שייטל עם פטריות, סלט חלומי או כפרי עם ירקות, אגסים וגבינה כחולה.

יהודה ורוזה - מושב אילניה

כל התפנוקים לכדי ארוחה מעוררת במיוחד. ארוחת הבוקר הזוגית (צילום: טל-פז תקשורת)

טרטוריה חבה על הפינה של שוק מחנה יהודה, במרחק דקה מכל ההמולה אבל קרוב מספיק בשביל להרגיש את האווירה, במקום שקט ומלא מפתים פחמימתיים שמציצים על הסועדים מכל עבר, מוגש תפריט ארוחות בוקר מגוון, שכל אחד ימצא בו את מבוקשו. הטרטוריה, גלגולה של מאפיה שהקימה המשפחה בשנות החמישים, היא המקום המושלם לשבת וליהנות מהנוף אנושי הכי צבעוני שיש, כשממש מעבר לפינה ממתין השוק השוקק. התפריט מגוון ורחב, כל העדפה תזונתית תוכל למצוא כאן את מבוקשה, וכל החומרים מגיעים מהשוק הסמוך, כך שטריות היא חלק מהאג'נדה כאן.

מנימוקי השופטים: המאפים הם לב העניין כאן, והם פריכים, חמאתיים ונעימים. אך גם שוחרי הבריאות יוכלו להנות מארוחת מוזלי עם יוגורט, פירות וסילאן או מארוחה קלה של ביצים עלומות, לחם קל, גבינה צפתית וסלט ירוק. אבל אם אתם חשים עצמכם מפונקים וברי מזל, לכו על הבראנץ', במסגרתו אפשר לבחור בין קרוק מאדאם, אגז בנדיקט של פורל בכבישה ביתית עם תרד והולנדייז או שקשוקה פיקנטית. אחר כך אפשר לעבור לאטרקציה העיקרית: המדפים העמוסים בבצקים מסוגים שונים, עוגות, עוגיות ושאר תופינים. חובבי בצקי השמרים והפחזניות ירגישו שמצאו את גן עדן, (אל תפספסו את עוגת השמרים חלווה המופלאה) ואלו שנתקפים דפיקות לב למראה קולקציה שלמה של קרואסונים, דיינישים ושאר חברים פריכים, שייקחו לפני הביקור כדור הרגעה.

טרטוריה חבה - יפו 119, ירושלים

בנדיקט פורל זו יציאה לא רעה. טרטוריה חבה (צילום: דניאל לילה)

המטבח של רמה הוא מסוג המקומות שיגרמו לכם לשקול ברצינות יציאה מהעיר לטובת מגורים במקום שלו כלשהו, רחוק מההמולה. בתוך מבנה סוכתי שפתוח מכל צדדיו (אך סגור היטב בחורף), ניצבים שולחנות עץ, בר וטאבון גדול, וכולם מוקפים מכל עבר בנוף מרחיב לב של הרי יהודה. כולל הרים, צמחייה וצבעי שקיעה שחודרים עמוק ללב. בצד השני, סמוך לכניסה, פרושה משתלה ירוקה ובה צמחי ועשבי תבלין, שמהווים חלק אינטגרלי מהארוחה. והיא מצידה מצליחה לגנוב מהנוף פסטורלי את תשומת הלב בזכות לחם ופוקאצ'ות שמכינים בתנור, מיני מאפים שמערבים ירקות קלויים ובשר, מנות ביצים מקוריות דוגמת ביצה על גבינת עיזים ופטריית פורטבלו והיצע יפה של מנות מעדניה וסלטים פריכים.

מנימוקי השופטים: לב ליבו של המקום הוא הטאבון הרוחש, שממנו יוצאות תדיר צלחות נאות של אנטיפסטי וירקות שורש, שעברו טיפול מסור שהוציא מהם את המיטב. עם כל כך הרבה מאפים מגרים מכל עבר, קצת קשה לשים לב לתוצרי המעדניה, אבל אתם פשוט חייבים. שתי פלטות מוגשות במקום, האחת מורכבת מגבינות ברמות הבשלה שונות תוצרת מחלבות משובחות שנמצאות באזור, דוגמת הר הרוח הנפלאה. פלטת השרקוטרי הנפלאה כוללת מיני בשרים  קרים מתובלים, שנכבשים ומעושנים במקום. ולבסוף, לא משנה כמה אתם שבעים או נכנעים לתכתיבי דיאטה, אל תעזו לוותר על קינוח ה"שוקולד שוקולד", שמאגד את כל הנאות החיים לכדי מנה מתוקה אחת.

חבר השופטים:גיל גוטקין – בעל הבלוג "מבשל ואוכל" וכתב חדשות אוכל בעכבר העירמעיין נדיר – יועצת מדיה קולינריתיוליה ניקנקין – מפיקת מדור אוכל בעכבר העירטל לוין –  עורכת עכבר העיר יעל רייף – עורכת מדור אוכל וסגנית עורכת עכבר העיר

*#