${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

החמישייה הפותחת: הקינוחים הטבעוניים הטובים בתל אביב

עוגת גבינה טבעונית, מוס שמבוסס רק על שוקולד ותפוזים, מלבי על בסיס אורז וטחינה, וקוקוס שהפך לטירמיסו - בלי חמאה וביצים אבל עם הרבה שילובים יצירתיים, קבלו את הקינוחים הטבעוניים המנצחים

תגובות

כל מי שהסב עצמו לתזונה טבעונית ונפרד מכל הקשור בחמאה וביצים, יודע שהטבעונות כל כך מנתקת אותך מהמחשבות על עוגה או קרם ברולה בסיומה של ארוחה, עד שמתישהו כבר לא מציצים אפילו בחלקו האחרון של תפריט במסעדה טבעונית כדי להתעניין אם יש להם קינוחים. מן רפלקס מותנה פבלובי שכזה. הסידור הזה די דיאטטי, וגם מביא אותך לצרוך את האושר לא רק באמצעות מתוקים, אלא גם מדברים אחרים בחיים, אבל כמעט תמיד חסר בכל זאת איזה ביס מתוק בסוף הארוחה. כזה שגם ימלא את הבטן בדיוק עד הסנטימטר האחרון, גם ייתן את הבוסט המתוק החיוני הזה, וגם עוד איזו זריקת אנרגיה שתעזור לקום מהכיסא מבלי לגרור את עצמך.

» איפה אוכלים טבעוני ברחבי הארץ?» הסכסוך הבשרי-טבעוני והסיכוי לדו קיום» יוגורט על בסיס סויה, גלידה ופרוזן טבעוני» מתכונים חג טבעוניים

לא פשוט לאתר קינוח טבעוני שעושה את העבודה על כל צדדיה, ורוב מה שמקבלים היום במסעדות "רגילות" מסתכם בסורבה או פירות, אלא אם כן אתם במסעדה סינית, ואז יש אופציה לבננה ואננס מטוגנים וטבעוניים למהדרין. אבל לא תמיד הראש בסין, וגם למי שנמנע מתוצרי החי מגיע לקנח במשהו מתוק ואיכותי. הרשימה מטה נועדה לא רק לשדך בין מתוקים טובים לאנשים שמחפשים אותם, אלא גם לפתוח את הראש לקונדיטורים מזן אחר, כאלה שעובדים בבית, ומשלחים את מרכולתם לכל דורש באמצעות הזמנה טלפונית או פייסבוקית. דווקא הם, שמקדישים את עצמם לפיצוח הגרעין המתוק הטבעוני, מביאים לפעמים את הבשורה ומגלים מרקמים חדשים שרחוקים שנות אור מכל אותם תחליפים מרגרינתיים ושאר מרעין בישין. הכירו את הזן החדש, הבריא והאנרגטי של עולם המתוקים הטבעוניים.מוס פלאי ושבחי "מי הגבינה": השוקולד והגבינה בזכאים

הזכאים היא אחת המסעדות הטבעוניות האהובות עלי. המקום מקסים בפשטותו, האוכל יצירתי וטעים, לא מתנצל, פשוט אך גאה, עם תבשילים מעולים על טהרת הטבעונות והטבעיות. אנשי הצוות החמודים הם שלושת האחים הנלהבים, הילה, חני והראל זכאים, והם גם יודעים להכין אחלה  קינוחים. מסתבר שהקהל של זכאים אוהב מאוד קינוחים, והנה מתחיל להפרם הקשר הנתפס בין טבעונות לסגפנות. תיכף גם תשאלו את עצמכם מאיפה הגיע הרעיון הזה של סגפנות, ותתנצלו בפני חבריכם הטבעוניים.

מה אוכלים כאן: תשאלו כל טבעוני למה הוא מתגעגע הכי בעולם המתוק, והוא יזכיר כמעט על אוטומט את עוגת הגבינה של שבועות. הזכאים המתחשבים האלה הבינו את גודל הבעיה ויצרו עוגת גבינה טבעונית (42 שקלים) עם בצק "גבינה" אוורירי וחלומי, שנחבץ משקדים, סוכר ולימון (ממש כמו שחובצים גבינה בחיתול) ומונח על אפרסקים ונקטרינות שלוטשו בסוכר. מסביב מקיף את הכל רוטב מתוק שעשוי ממי הגבינה המטפטפים בתהליך יצירת הגבינה. זה אולי נשמע מרתיע, אבל כאן, בשונה ממי גבינה שמעלים זכרונות מימי הקיבוץ בתקופת ה"לא זורקים שום דבר", הם מרכבים מעסיס שקדים נהדר, שיוצר רוטב סמיך ומתקתק. על הכל פזור קרמבל על בסיס שקדים וקמח, והטעם הוא אללי. בתפריט, מתחת לעוגת הגבינה נכתב: "עוד תחלמו עליה בלילה" ואני כבר חולם עליה ביום.

» עוגת גבינה טבעונית של זכאים - למתכון המלא לחצו כאןתשתלט לכם על החלומות. עוגת גבינה בזכאים (צילום: יובל הולנדר)

הקינוח השני שעומד בהגדרה "מושחת אך מוסרי", הוא מוס שוקולד סחוטרי (34 שקלים). למה סחוטרי? כי במקום חלמונים ושמנת מתוקה הוא נטרף עם מיץ תפוזים שנסחט על המקום, ממש כשמזמינים, ואחרי שטורפים ומקבלים קציפה משוקולד אמיתי במרקם אוורירי ומושלם, עובר כל העסק למצע של בננות מלוטשות. נשמע קצת מוזר, אני מודה, אבל השילוב של השוקולד האיכותי, התפוז ורוטב הבננות – פשוט עושה את זה. "מוס מארץ המוסים", אני קורא לו, והוא בתגובה מעיף לי את בלוטות הטעם לגבהים חדשים.

זכאים -  אלנבי 98, תל אביב

כמה תפוזי, ככה אוורירי. מוס שוקולד סחוטרי בזכאים (צילום: יובל הולנדר)

» פיצריה טבעונית ראשונה בתל אביב» קונדיטוריה טבעונית חדשה בעיר» מסעדות השף פונות לטבעונים

שידוך מעולמות בריאים: מוס הקוקוס של אנסטסיה

אנסטסיה מגדיר עצמו כ"בית הקפה הטבעוני הראשון בתל אביב", מה שבטח שימח לא מעט טבעונים שחיפשו אופציה מגוונת וטעימה. בעליו הם רועי עזר והאדריכלית תמר איילון, ורוח האדריכלות שורה בו בכל פינה. החלל הפנימי נעים ומרווח, והמרפסת השמשית שעל פינת ריינס ופרישמן היא בגדר חובה בימים שבהם קרני השמש חמימות ונעימות. מה אוכלים כאן: נכון שבתפריט הקינוחים מופיעה עוגת שוקולד שעלולה למשוך את כל תשומת הלב, אך קינוח הדגל כאן משתייך לזן הבריאים והנאים, והוא מחווה טבעונית וטעימה מאוד לטירמיסו האיטלקי עתיר השמנת והגבינה. ויזואלית מאופיין הטירמיסו הטבעוני (34 שקלים) בדמיון עז לקינוח מארץ המגף, אך הרכבו שונה לחלוטין וטעים לא פחות: הבסיס מורכב מתמרים ושקדים, ומעליו מוס שוקולד וקפה מקקאו נא אורגני. כאן מגיע תורו של מוס הקוקוס החצי קפוא, שמכינים מקוקוס מלא אורגני. בעת ההגשה בוזקים על כל הטוב הזה קקאו, ואוכלים תוך גרגור חזק ועקבי. הטעם קוקוסי במידה ומאוד מרענן, שכבת התמרים והשקדים נעה בין רכות נעימה לקראנצ'יות מבורכת, ומוס השוקולד קפה נותן טוויסט מריר. בנוסף למחמאות על הטעם והמרקם, מדובר בקינוח ידידותי לכל משתמש. הוא לא מכיל סוכר, נטול גלוטן וכמובן לקטוז - ולכן מותר לכל בריה. במילים אחרות, ריבוע קטן וטעים של ניצחון.אנסטסיה - פרישמן 54, תל אביבכל תענוגות המתוק בקינוח בריא אחד. טירמיסו raw באנסטסיה (צילום: יהונתן יובל)

המסעדה הטבעונית-אורגנית של אבא גיל היא כבר מוסד וותיק בעיר שבה מסעדות נפתחות ונסגרות בקצב שבר רפאלי קוטפת שערים. אבאל'ה מאמין שטעם ובריאות הולכים ביחד ומקפיד שבעתיים על הטעמים והמרקמים. כחובב סחלב ומלבי ידוע, כשהפכתי טבעוני נאלצתי להניח בצד את טעמי הילדות שלי – של השוק בעכו, או עוספיה או נצרת, ולהיפרד מהקינוח הערבי הטוב ביותר. אבל אז הכרתי את אבא גיל.

מה אוכלים כאן: קינוח המלבי הטבעוני-אורגני הזה (18 שקלים), הוא לא פחות מגאוני. הוא מכיל את כל הנאות המרקם והטעם שאפשר לבקש: מצד אחד מתוק ומשביע, ומצד שני קליל ולא מכביד. הוא עשוי מאורז מלא המומתק בתמרים. גיל מספר שבתהליך הבישול מפיקים מהאורז המלא חלב אורז לא מסונן, כך שבמזון נותר כל הטוב שיש לאורז המלא להציע. לכל זה מוסיפים את תמרים איכותיים, טחינה גולמית למרקם וטעם, ואגר אגר - רכיב על בסיס אצות והמחליף את הקורנפלור – מרכיב חובה במלבי, שאחראי על המרקם היציב. המלבי הטבעוני המתוחכם הזה הוא חתיכת יציאה, והוא יצליח לעבור כל מחסום של סטריאופיט או דעה קדומה שמפחדת מאורז מלא. והוא גם משביע ומרענן, ובאופן כללי סוגר מצוין ארוחה.

אבא גיל - יהודה הלוי 55, תל אביב

אורז מלא, לא מה שחשבתם. מלבי באבא גיל (צילום באדיבות המקום)

תותים במקום שוקולד: מקפא התות של יעל קריזברג

יעל קריזברג, נטורופטית ומטפלת בתזונה בריאה, הקימה קייטרינג צמחוני טבעוני בריא, מתוך צורך לתת ללקוחותיה פתרונות תזונתיים מאוזנים וטעימים. היא אמנם מקפידה על בריאות, אך לא זונחת את הטעם, והקינוחים שלה הם תענוג גדול. אני מודע לכך שכשמגדירים קינוח מעולה, בדרך כלל מגיע אחריו תיאור שוקולדי מרשים, אבל הקינוחים של קריזברג הם  פשוט טעימים וטובים, ועל הדרך גם בריאים.מה אוכלים כאן: בלי קמחים לבנים או סוכר, המתוקים שהיא מוציאה תחת ידיה הם עילוי, אך הטעים והמרענן ביותר הוא מקפא תותים אנרגטי (35 שקלים ל-10 יחידות), שמוציא מהפרי המתוק את המיטב. שוחרי הבריאות יכנו אותו "קינוח ללא יסורי מצפון", ואני אומר "אחלה סיום לארוחה". הוא קטן, קומפקטי והולך טוב בביס. בסיסו עשוי משקדים ותמרים, והוא ממולא בממרח מתוק שעשוי מאגוזי קשיו, שמן קוקוס, סילאן טבעי, וניל, וכמובן תותים טריים. שימו בצד את כל מה שידעתם, חשדתם א חשבתם על כדורי אנרגיה למיניהם, ונסו את הגרסה התותית.

יעל קריזברג - להזמנות ובירור על נקודות מכירה: 050-6996032

לא חייבים שוקולד בשביל להיות מרוצים. מקפא תות של יעל קריזברג (צילום: יעל  קריזברג)

תאווה לפי הזמנה: עוגת שוקולד-אספרסו וחמאת בוטנים של עלמה נוימן

השמועות בעיר מדברות על אופה צעירה שלמדה אצל מיטב הקונדיטורים, שמסתובבת בעיר ומוכרת את נפלאות מעשיה הטבעוניים. נכון להיום נמכרת מרכולתה במסעדות, קונדיטוריות, וגם ישירות באינטרנט. קוראים לה עלמה נוימן אהוביה, ובזמנה הפנוי היא מעבירה סדנאות לאפיה טבעונית. מתוך עקרון חכם, היא מסרבת להאחז במוכר ובידוע ולהסתמך על חומרי הגלם המרגריניים או מבוססי השמנות צמחיות התעשייתיות למיניהן, אלא מייצרת בעצמה את כל חומרי הגלם לקינוחים שהיא מכינה. כל הקרמים והמוסים, לדוגמה, מבוססים על קרם קוקוס או שמנות אגוזי לוז, קשיו ומקדמיה שהאופה המתוקה יוצרת בעצמה.

מה אוכלים כאן: לעולם הטבעונות היא הגיעה כחלק מדיאטה שאימצה, כך שלמרת המוסים והשכבות המרובות, רוב הקינוחים שומרים על ערך קלורי סביר בהחלט. יש הרבה עוגות בתפריט, וכל אחת יותר מפתה מקודמתה, אך הפייבוריטית היא ללא ספק עוגת אספרסו שוקולד מרירה-מתוקה עם קרם חמאת בוטנים שעלמה מכינה בבית, בציפוי גנאש שוקולד עשיר ועמוק טעם (175 שקלים לעוגה גדולה שתספיק ל-14 פרוסות). כל הטעמים והמרקמים המצוינים האלה נחתמים בקישוטי חמאת בוטנים עדינים, שקצת קשה לא לקחת עם האצבע ולהרוס את העוגה. זה נראה טוב, זה טעים עוד יותר, ויש ערך מוסף בקינוח שמרכיביו טבעיים לגמרי.עלמה: דברים טובים מהתנור - להזמנות: 050-8775655

כל הטעמים העמקים בעוגה אחת. עוגת שוקולד אספרסו וחמאת בוטנים של עלמה (צילום: עלמה נוימן)

*#