שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

הודו לה' כי טוב: המסעדות ההודיות של תל אביב

בשנים האחרונות המטבח ההודי צובר מעריצים יותר מאי פעם ומקומות חדשים נולדים ומציעים את האוכל על שלל גרסאותיו, ממסעדנים צעירים ועד שפים ותיקים - המסעדות ההודיות של תל אביב

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
ערב הודי במסעדת טאיזו
הודי עם מגע של שף. ערבי ראשון בטאיזוצילום: יפית שמחה

תת היבשת ההודית טומנת בחובה חופים טרופים, רכסי הרים מושלגים, מדברים ובריזה משלושה אוקיינוסים. השטח העצום עליו היא מתפרשת, הביא לכך שכל אזור בהודו פיתח מטבח ייחודי משלו, עם חומרי גלם שונים וטעמים ייחודיים שיוצרים יחד עולם קולינרי שלם, מרובד ומסקרן. לכאורה המטבח ההודי אידיאלי לחך הישראלי - עז טעמים ומשופע תבלינים, המגוון, החריפות, ניגוב הצ׳אטני בצ׳אפטי תפור עלינו כמו פיתה בחומוס, ובכל זאת, לקסם של המטבח ההודי לקח זמן לכבוש את לבבות הישראלים, ובמשך תקופה ארוכה יכולנו למצוא במסעדות ההודיות בעיקר מטיילים לשעבר שהתנסו בחוויה ומצאו סוג של נחמה בטעמים הרחוקים שמזכירים את הטיול הגדול. בשנים האחרונות מסתמן שינוי מבורך ורוח חדשה בניחוחות קארי ואלו גובי נושבת ברחובות תל אביב. מסעדות הודיות מתרבות כפטריות אחרי הגשם, חלקן נצמדות למקור ומגישות מנות חריפות ומתובלות כמו שההודים התכוונו, וחלק מציעות גרסאות מעודנות למטבח הצבעוני ומאפשרות גם להססנים להצטרף לפסטיבל. לכבוד הפריחה, עשינו סדר בכל המסעדות הוותיקות והצעירות יותר שבתל אביב, נא להצטייד במטף או ביוגורט לשיכוך הבערה. 

» 29 מקומות לאוכל בהם סושי טוב בארץ
» המסעדות האסיאתיות המומלצות בארץ
» המסעדות האיסאתיות המומלצות בתל אביב
» מצפון לדרום: הפיצריות הטובות בארץ

הטרנדיות

מא פאו

מא פאו בנחלת בנימין נפתחה לפני למעלה משנתיים על ידי צמד אחים עם שורשים הודיים-מומבאיים. המסעדה מציעה את הגרסה הטרנדית והמעודנת יחסית למטבח המסקרן של מומבאיי באווירה שהיא חצי מסעדה חצי דאבה. המנות קלילות ומידת החריפות כאן לא תעוזתית באופן יוצא דופן. לפני שנה נפתח סניף שני בחשמונאים שמתמקד במנות בהשראת האוקיינוס ההודי של חופי מהרשטרה, ומציע שפע של מנות מהים בתיבול לוהט.

מה אוכלים? הלוקיישן הוותיק בנחלת בנימין מציע מנות פתיחה שנקראות צ'אט בהן תמצאו בטטה וואדה - כדורי תפוח אדמה ממולאים בגרגירי חרדל וכוסברה (30 שקלים), ולחם הודי המכונה פארטה ממולא בגבינת פאניר (36 שקלים). בשורה מעניינת שהביאה מא פאו היא הפראנקי: רול מומבאי (בוריטו סטייל) שמגולגל בלחם צ'אפטי ומגיע ממולא בעוף (46 שקלים), בשר (46 שקלים) או ירקות (30 שקלים). יש גם פאו - לחמניות רכות במגוון מילויים (22-28 שקלים), שלושה סוגי טאלי – מגש ארוחה הודית מסורתי עם לחם ומתבלים (44-52 שקלים), ומנות על בסיס אורז בריאני מתובל (46-55 שקלים). הלוקיישן בחשמונאים משתלט על גזרת הים ומציע מנות עם נגיעה עדכנית כמו קלמרי פאקורה (38 שקלים), פיש טאלי עם פילה אמנון (68 שקלים); דוסה דגים עם נתחי סלמון מטוגנים (68 שקלים) ועוד. 

למי זה מתאים? מא פאו מעולה למי שטרם העז לגלות את רזי המטבח ההודי באווירה קלילה ולא מחייבת. בנוסף מציעה המסעדה תפריטי עסקיות משתלמים בשעות הצהריים.

מא פאו - נחלת בנימין 59, תל אביב

מא פאו - החשמונאים 105, תל אביב 

מסעדת מא פאו ההודית
הודי למתחילים. ארוחת טאלי במא-פאוצילום: אנטולי מיכאלו

מונאר

השחקנית האותנטית במגרש ההודי שניצלה את עבודת הקרקע שעשו ההודיות הוותיקות ממנה כדי להביא לנו את הדבר האמיתי ישר לפרצוף. מונאר נפתחה לפני קצת יותר משנה על ידי הצמד ענר הרקוב ותמיר מיכאלי, וממוקמת בלוקיישן הכי קרוב למונאר המקורית בדרום הודו - רחוב נחלת בנימין הדרומי, הסואן והמפויח שמשלים את חווית האכילה כמו בדאבה הודית אמיתית. 

מה אוכלים? למסעדה אין תפריט קבוע והמגוון הצמחוני שמציעה משתנה לפי מצב רוח וחומרי הגלם הטריים. מספר עמודי תווך הם מנת המסאלה דוסה -  מעין קרפ מקמח אורז ועדשים ממולא בתפוחי אדמה, סמבר וכל טוב, והאידלי - כופתאות הודיות מאודות שנולדו מאותם חומרים של הדוסה (המנות עד 50 שקלים). תחברו את זה עם הרבה השראה מהמטבח הטרופי של דרום הודו והסכמה שהולכים על הודי הארדקור, ותקבלו מטבח עם מלא תעוזה ומעט חנפנות. כיאה למסעדת פועלים אסלית המסעדה סוגרת את שעריה ב-16:00 מדי יום, ופתוחה גם בשעות הערב רק בחמישי.

למי זה מתאים? המקום מתאים למי שיש אומץ בהפסקת צהריים להתמודד ראש בראש עם המטבח ההודי ולחוות אותו במלוא עוצמתו, או למנוסים המיומנים. 

מונאר- נחלת בנימין 68, תל אביב

מסבחה דלעת במסעדת מונאר
הגרסה האותנטית. מסבחה דלעת במונארצילום: באדיבות מסעדת מונאר

הוותיקות

24 רופי

24 רופי היא אולי המסעדה הישראלית שהכי מזוהה עם המטבח ההודי, הן בשל האווירה הלא מתכמת, המחיר הנאמן למקור והן בשל האג'נדה הצמחונית-טבעונית. המסעדה שנפתחה לפני יותר מעשור על ידי נטע ארצי ואורי מזרחי הצליחה להביא את הרוח ההודית לישראל וליצור קהל נאמנים גדול ואדוק, שהתאהב באווירה הפשוטה ובחמימות הביתית. 

מה אוכלים? המסעדה כמעט טבעונית לחלוטין ומתמחה בארוחות טאלי עשירות אותן מציעה במחירים נוחים (44-52 שקלים) בהן מנת טאלי ספיישל הכוללת 2 סוגי סאבג'י (תבשיל ירקות), אורז, צ'אפטי (לחם הודי), יוגורט ופפאדם. בנוסף לטאלי יש סמוסה ומומו - שניהם סוגים של כיסונים הודיים ובימי שני יש מנות מיוחדות בהשראת המטבח של דרום הודו. 

למי זה מתאים? מקום מושלם לטבעונים ולכל מי שרוצה לברוח לכמה שעות להודו ולהתמסר לאווירת השאנטי (לרבות השארת הנעליים בכניסה למסעדה וישיבת-רביצה על כריות).

24 רופי -  שוקן 16, תל אביב

טאלי במסעדת 24 רופי
טאלי למביני עניין. 24 רופיצילום: עידן גרוס

טנדורי

רינה פושקרנה הקימה את מסעדת טנדורי אי שם בשנות השמונים כשחלקנו עוד לא יכולנו להגיד נמסטה. יותר מ-30 שנה שהמסעדה פועלת בנוף הישראלי, מה שללא סופק הופך אותה לחלוצה בתחומה, עם שני לוקיישנים וותיקים ומוכרים - אחד בתל אביב והשני בהרצליה. פושקרנה שעלתה מהודו בשנות השמונים טיילה בילדותה בכל תת היבשת ההודית ושאבה השראה בעיקר מחבל פינג'אב הצפוני וגואה. 

מה אוכלים? למסעדה תפריט ארוך הכולל לא פחות מ-80 מנות (!) וכולל מגוון של ראשונות אותנטיות (30-69 שקלים) דוגמת סמוסה ירקות (30 שקלים), סלטים (10-29 שקלים), מרקים (28 שקלים), מנות מתנור הטנדורי הלוהט כמו חצי עוף פאשווארי בתערובת מאסללה (74 שקלים), יש גם מנות קארי מחממות, קטגוריה המתמחה בגבינה ההודית פאניר ומגוון עשיר של 13 סוגי לחמים הודים. טנדורי משקיעה גם בילדים ומציעה מגוון אפשרויות לקטנטנים שמגיעות עם שתייה, קינוח ואפילו הפתעה ב-40 שקלים לארוחה. בתפריט גם אפשרויות מגוונות לטבעונים ולרגישים לגלוטן. בצהריים מוגשת ארוחה עסקית מפנקת בסגנון בופה ב-76 שקלים לסועד ויש גם משלוחים. 

למי זה מתאים? אידיאלי לצהריים כשרעבים במיוחד או ארוחה משפחתית באווירה הודית ביתית.   

להזמנת משלוח - טנדורי – זמנהוף 2, תל אביב 

גולאב ג'מון מסעדת טנדורי
הודית עם 30 שנות ניסיוןצילום: שירן כרמל

אינדירה

אמנם לא הוותיקה בחבורה אבל מנוכחות של 27 שנה אי אפשר להתעלם.  אינדירה בלונדון מיניסטור הוא מוסד הודי ידוע שמתמקד באוכל הודי מצוין מכל רחבי הודו בשילוב אווירה חמימה שמבטיחה חוויה שקטה וקצת אחרת, ממש במרכז תל אביב.

מה אוכלים? יש הרבה סיבות להגיע לאינדירה, הראשונה שבהן היא תפריט "אכול כפי יכולתך" הכולל מנות ראשונות ומגוון לחמים, מיקס בשרים הישר מתנור הטנדורי הלוהט, תוספות של קטניות וירקות שונים, אורז בריאני, שתייה קלה, בירה, מנה אחרונה וכמובן צ'אי (179 שקלים לסועד). מלבד לדיל השווה לאינדירה תפריט עשיר שכולל מנות ראשונות שמוגשות עם 2 סוגי צ'אטני חריפים (29-69 שקלים), לחמים שונים כמו נאן, קולצ'ה ופפאדם (12-33 שקלים), מנות עיקריות מחבל קשמיר וצפון הודו ומנה אחת מסקרנת במיוחד העונה לשם אקא - נודלס הודי (תודו שזה חידוש) שמגיע מגבול נפאל (37 שקלים). המקום מציע גם שירות משלוחים, תפריט ילדים של מנות שמגיעות עם קינוח (27-49 שקלים) ובשעות הצהרים תמצאו שם עסקית שמציעה סלט, מנה עיקרית, לחם נאן ומנה אחרונה (59 שקלים באמצע השבוע; 69 שקלים בשישי).

למי זה מתאים? לכל מי שחפץ בארוחת צהריים בריאה וביתית באמצע היום העמוס, ולמשפחות שרוצות לצאת לארוחת ערב שקטה וקצת אחרת.

להזמנת משלוח -אינדירה– שאול המלך תל אביב

מלאי כופתה במסעדת אינדירה
צילום: דן פרץ

גרסת השף

ערבי ראשון בטאיזו 

השף יובל בן נריה שיחק בקארי עוד בהיותו סו שף במסעדת הרברט סמואל לפני יותר מ-10 שנים. בן נריה הצליח להביא קו חדש של אוכל הודי לקולינריה הישראלית ושידך בין התבשילים המסורתיים לבין חומרי הגלם המקומיים, עם טאץ' של מסעדת שף. הערב ההודי שהנהיג בהרברט סמואל, סחף רבים והעניק לנריה את ההשראה לפתיחת מסעדת טאיזו, שם מציע לנו השף מטבח אסיאתי מעניין ומלא פרשנות אישית שהביא איתו ממסעותיו בדרום מזרח אסיה.

מה אוכלים? מדי ראשון בערב מסעדת טאיזו משנה פניה ומתעטפת באווירה הודית בניחוחות של קטורת ותבלינים אותם המסעדה מייבאת הישר מהודו. המסעדה מגישה תפריט שונה לחלוטין מיתר ימות השבוע ומציעה לסועדים מנות מתוך תפריט הודי יצירתי או ארוחת טעימות טאלי שכוללת מנות שף מתוחכמות לצד תבשילים מנחמים (245 או 295 שקלים לסועד). בין המנות בפסטיבל ההודי של הטאיזו מככבת מנת טרטר דג ים שהיא פרשנות של השף לחטיף הרחוב ההודי פאני פורי -  קעריות קמח חומוס דקות עם טרטר דג מקומי, צ'אטני מנגו ותמרהינדי (58 שקלים), מנת באטר צ'יקן עם פרגית בחמאה מזוקקת וקארי עגבניות שתתקשו להפסיק לאכול (95 שקלים) ופוט סטיקרס - כיסוני בצק חיטה ממולאים בתפוח אדמה, גזר, גבינת פאניר ואפונת גינה (72 שקלים).

למי זה מתאים? הערב ההודי של טאיזו מלווה בצלילי מוזיקת בוליווד קצבית ומתאים לכל מאורע מיוחד, דייט נייט על הבר או מפגש חברים מושקע. 

טאיזו- מנחם בגין 23, תל אביב

קפטן קארי

המגה שף יונתן רושפלד עבר תקופות מטלטלות כשבין השאר סגר גם את הפרויקט האחרון שלו - ג'ונתן פוד קלאב שנבנה על חורבות הרברט סמואל הידועה. אבל לא הכל שחור - בשלוש השנים האחרונות נראה כי רושפלד מצא את נחלתו המחודשת בדמות הדאבה ההודית "קפטן קארי" במתחם שרונה. רושפלד, ששילב בעבר נגיעות הודיות במסעדותיו, מתמקד בימים אלה בתשוקה שלו למטבח ההודי ואף הודיע בעבר על התוכנית לשלוח זרועות גם מעבר לגבולות ישראל.

מה אוכלים? המנות בקפטן קארי מבוססות על כל הטוב של תת היבשת ההודית ומתנקזות לתפריט מצומצם וקולע. במנות הקטנות שנקראות צ'וטות, מגישים כנפיים ברוטב לוהט של מנגו קוקוס ויוגורט (32 שקלים) וכרובית קדושה (34 שקלים), בעיקריות תמצאו מגוון אפשרויות בהן עוף טנדורי רך, "הקלאסיקה ההודית המפורסמת מכולן" (54 שקלים) ומנת עוף וטלה על אורז ביריאני בהשראת מטבח הארמון (62 שקלים). בנוסף ישנה מנה טבעונית המתחלפת לפי מצב רוחו של הקפטן ונאגטס לילדודס (25 שקלים). הקפטן גם עושה משלוחים ואם זה לא מספיק כדי ללבוש סארי ולפצוח בריקוד בוליוודי סוער אז יש לו אפילו אפליקציה.

למי זה מתאים? הדוכן ההודי אידיאלי לארוחת צהריים קלילה ומתובלת,  ומתאים גם כארוחת ערב כיפית ולא מכבידה לכל המשפחה.

להזמנת משלוח -קפטן קארי - מתחם שרונה מרקט, תל אביב

קפטן קארי - דוכן אוכל הודי בשרונה מרקט
הכוכב של שרונה מרקט. קפטן קארי של רושפלדצילום: איליה מלניקוב

ועוד כמה מקומות בקטנה:

דוסה בר הטבעוני בבן יהודה, בו מגישים סוגים שונים של דוסות, לחמניות אידלי ממולאות ואוטפם, מעיין פנקייק הודי מלוח. ניתן גם ליהנות מטאלי מסורתי ואף להזמין מראש אוכל מוכן לשבת. בסמוך למקום אף נפתח לאסי בר עם סוגים שונים של משקה היוגורט המסורתי וקינוחים קטנים ומסעירים בעבודת יד. 

סאלם בומביי - מסעדת פועלים אותנטית בלב רחוב אלנבי, בה מגישים ארוחת טאלי צמחונית, טבעונית או עם עוף. בנוסף מציע המקום מגוון רחב של תבשילי ירקות לצד אורז, צ'אטני ופאקורה בצל.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ