${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

זה חום וירוק: מתכון לבראוניז וניל וקנאביס

בעקבות ההודעה על מדיניות אי ההפללה ובתקווה משותפת לעתיד ורוד יותר, קבלו מתכון מנצח שיעשה לכם את סוף השבוע חופשי יותר מאי פעם

תגובות

בין אם אתם סטלנים או בין אם אתם סחים, כולנו שמחנו לשמוע את השר ארדן שהודיע (סוף סוף) על שינוי מדיניות האכיפה בכל הנוגע לשימוש בקנאביס. כעיתונאים חוקרים ומקצוענים החלטנו לנצל את המאורע ואת רוח הליגיליזציה שהחלה לנשב, כדי להוציא אתכם לסוף השבוע חמושים במתכון מנצח שישדרג לכם את העוגה שתכננתם בכל מקרה להכין. חממו את התנור, הוציאו את הקססה ותשדלו לשמור לנו חתיכה» הראמן של אהרוני מגיע למרכז תל אביב» בר האוכל החדש והמסקרן של בית תאילנדי» מה מחכה לכם בשוק רוטשילד אלנבי?» המתחם שמביא את אמריקה לתל אביב» ארוחת הבוקר החדשה של שוק צפוןבראוניז שחור לבן עם נגיעות ירוק באדיבות עמרי סיבול ממסעדת וילג' גריןמצרכים לתבנית 20/30 ס"מ:לשכבת הווניל:3 פרחי גראס שמנמנים וריחניים125 גרם חמאה6 כפות סוכר6 כפות אבקת סוכרחצי כפית מלח1/3 כוס חלב1/2 כפית תמצית וניל1 ורבע כוסות קמח 1 כוס שוקולד צ'יפס או אגוזים קצוצים

* על מנת להפוך את המתכון לטבעוני, אפשר להמיר את 125 גרם החמאה ל-50 גרם חמאת קקאו + חצי כוס שמן קנולה, ואת החלב לחלב סויה.לשכבת הבראוניז שוקולד:1 כוס סוכר1 כוס קמח6 כפות קקאו לא ממותק1/2 כפית מלח1/2 כוס מים1/2 כוס שמן קנולה1/2 כפית תמצית ונילשינוי באוויר. בראוניז שוקולד וניל עם ניחוח קנאביס (צילום: עמרי סיבול)הוראות הכנה:1. יש להכין מראש את החמאה של שכבת הווניל - לוקחים את החמאה וממיסים אותה על אש נמוכה, מכניסים פנימה את פרחי הגראס ומשאירים על חום נמוך עד שהארומה מתחילה להשתחרר והאף מתחיל לדגדג. לאחר מכן מסננים ונותנים לחמאה להתקרר עד שהיא מגיעה לטמפרטורת החדר.2. מכניסים לקערה את כל החומרים היבשים של שכבת הווניל (קמח, סוכר, אבקת סוכר ומלח) ומערבבים היטב. לאחר מכן מוסיפים את הנוזלים ואת החמאה הירוקה ומערבבים שוב עד שמתקבלת תערובת אחידה.

3. משמנים את התבנית ומשטחים בתוכה את שכבת הווניל. אפשר בשלב זה להתפרע עם המאנץ' ולפזר מעל הווניל שכבה יפה של אגוזים, בוטנים, שוקולד צ'יפס או כל דבר אחר שמתחשק לכם (רצוי להחליט לפני כדי שלא תוסיפו בלהט המאנץ' את שאריות הטונה שבמקרר).

4. לאחר ששכבת הווניל והתוספות מוכנה, מערבבים בקערה נפרדת את המצרכים של שכבת השוקולד, קודם את היבשים ואחר כך את הנוזלים.

5.  מוסיפים את תערובת השוקולד שהתקבלה מעל שכבת הווניל ומשטחים.

6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות, ואופים למשך 30-35 דקות, או עד שנועצים קיסם והוא יוצא לח. יש להקפיד לא לאפות יתר על המידה כך שהבראוניז ישארו עסיסיים ונימוחים.

7. מומלץ לא לעשן תוך כדי ולחכות בסבלנות עד שהבראוניז יצאו מהתנור (סמכו עלינו).

8. לאחר ההוצאה מהתנור יש לתת לבראוניז להתקרר מעט (אם תצליחו)

9. תתכייפו ובתיאבון!

*#