רוסי או הולנדי, בריא או מושחת: חמישה מתכונים לפנקייקים שכולם אוהבים

כשחורף בחוץ והגשם דופק בחלון או כשהשמש יוצאת ומאירה לנו את היום, אין כמו פנקייק מתוק ומנחם שירגיע את הבטן ויחמם את הלב - חמישה מתכונים מתוקים

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
פנקייק
סירניקיצילום: Getty Images IL
הארץ

אין ילד שלא אוהב פנקייק. גם כשגדלים, האהבה למאכל המפורסם לעולם לא עוברת ומספיק ביס מהבלילה המטוגנת כדי להחזיר אותנו אחורה בזמן עם הטעם המוכר והטוב. החל מפנקייק עם אוכמניות ועד פנקייק בסגנון רוסי - בכל תרבות נמצא פרשנות אחרת למאכל המנצח שתמיד בא טוב ואהוב על כל המשפחה. כך תוכלו לבלות עם הילדים ולהכין ביחד בשבת בבוקר, או אפילו כארוחת ערב באמצע השבוע - חמישה מתכונים שכדאי לשמור במגירה

» 24 מתכוני מרקים שיחממו לכם את החורף
» מרקים מפנקים שישאירו אתכם בבית

פנקייק אוכמניות

מצרכים:

2 כוסות אוכמניות (קפואות או טריות)
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס מים
1 וחצי כוסות קמח לבן מנופה + חצי כוס קמח כוסמין או מלא
1/2 כפית מלח
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
2 כפיות אבקת אפייה
ביצה
כף חמאה רכה או מומסת
2 כוסות חלב או ריוויון 

הוראות הכנה:

לרוטב:

1. הניחו את האוכמניות בסיר על אש בינונית, הוסיפו מים וסוכר והביאו לרתיחה.

2. הנמיכו את האש ל-3-4 דקות והסירו מהאש (זכרו לפני ההגשה לחמם שוב)

לפנקייקס:

1. הוסיפו את הקמחים, מלח, סודה לשתייה ואבקת אפייה לקערה וערבבו היטב.

2. הוסיפו את הביצה וחמאה מומסת והמשיכו לערבב. לאחר מכן הוסיפו את החלב או הריוויון והמשיכו לבחוש.

3. לאחר קבלת עיסה אחידה, צקו בכל פעם מעט מן התערובת על מחבת משומנת חמה, עד שהפנקייק תופח ומופיעות בועות זעירות.

4. השאירו על האש כמה דקות נוספות והגישו עם רוטב האוכמניות החם. מומלץ להגיש עם סירופ מייפל.

סירניקי: פנקייק גבינה בסגנון רוסי

מקור השם סיריניקי הוא מהמילה "סיר", שפירושה ברוסית ובאוקראינית גבינה

מצרכים ל-30 יחידות:

קילו וחצי גבינת ריקוטה מסוננת
1 וחצי כף מיץ לימון
1/2 כוס סוכר
3 ביצים טרופות
3/4 כוס צימוקים מוזהבים
2 כוסות קמח
1/4 כוס שמן זית

הוראות הכנה:

1. ערבבו בקערה את הגבינה ומיץ הלימון.

2. בקערה אחרת ערבבו סוכר וביצים עד לקבלת תערובת רכה, הוסיפו לה את הצימוקים והריקוטה.

3. הוסיפו לאט תוך כדי בחישה כוס קמח עד להיווצרות בצק דביק.

4. שפכו את שאר הקמח על צלחת, ובידיים רטובות קחו מהבצק וצרו פנקייקים קטנים ועבים.

5. חממו מחבת על אש בינונית, הוסיפו שמן זית וטגנו את הסירניקי. עשו זאת עד לקבלת גוון זהוב בשני הצדדים, כ-4-6 דקות.

פנקייק הולנדי

בניגוד לשאר הפנקייקים, הגרסה ההולנדית נאפית בתנור בתוך מחבת גדולה

מצרכים ל-2-4 מנות:

2 ביצים
1/2 כוס קמח
1/2 כוס חלב
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
4 כפות חמאה
2 כפות סוכר
מיץ לימון
מעדן פרי שאוהבים

הוראות הכנה:

1. חממו תנור ל-200 מעלות.

2. ערבבו ביצים בקערה עם קמח, חלב ואגוז מוסקט עד לקבלת תערובת אחידה אך מעט גבשושית.

3. התיכו את החמאה במחבת על אש קטנה ולאחר מכן צקו את התערובת בבת אחת למרכז המחבת.

4. העבירו את התערובת לתנור ואפו כ-15 דקות, עד שהיא תתפח ותזהיב בקצוות.

5. הוציאו מהתנור ובזקו סוכר, החזירו אל התנור לשתי דקות נוספות.

6. שפכו על הפנקייק מיץ לימון ואת מעדן הפרי האהוב עליכם והגישו.

פנקייק קינואה עם אוכמניות וקרם לימון

פנקייק עם טוויסט וחמיצות קלילה, שמתאים במיוחד לבוקר מרענן

מצרכים:

1/2 כוס קינואה שטופה
2 מקלות קינמון
4 כוסות קמח
6 כפות סוכר
2 כפות אבקת אפייה
2 כפות סודה לאפייה
כפית מלח
2 כפות חמאה
2 כוסות חלב
4 ביצים
4 כפות חמאה ללא מלח, לאפייה
2 כוסות אוכמניות
1/2 כוס שמנת חמוצה
גרידת לימון ומיץ לימון
סירופ מייפל
גרנולה

הוראות הכנה:

1. חממו תנור ל-180 מעלות.

2. הרתיחו בסיר את הקינואה, קינמון ו-1/2 כוס מים.

3. הנמיכו את האש, בשלו וכסו עד להיספגות המים, כ-10 דקות.

4. לאחר שהתערובת התקררה, הוציאו את הקינמון.

5. ערבבו בקערה נפרדת את הקמח, 4 כפות סוכר, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.

6. בקערה נוספת, ערבבו את הקינואה עם חמאה לאפייה, חלב והביצים עד להיווצרות בלילה אחידה.

7. חממו כף חמאה במחבת על אש בינונית, בשלו 1/2 כוס מהבלילה עד להופעת בועות בקצוות, ולאחר מכן הוסיפו 1/2 כוס אוכמניות.

8. הפכו לצד השני וטגנו עוד 2 דקות.

9. העבירו את הפנקייקים שיצרתם לתנור ואפו כ-3-4 דקות עד לקבלת פריכות. חזרו על הפעולה עם שארית החמאה, הבלילה והאוכמניות.

10. ערבבו את הסוכר שנשאר (2 כפות) עם השמנת החמוצה, גרידת הלימון ומיץ הלימון בקערה.

11. הזליפו מעל הפנקייקים והוסיפו עוד אוכמניות, גרנולה ומעט סירופ מייפל.

פנקייק שוקו בננה

השילוב הקלאסי שאהוב על כולם

מצרכים:

1 ורבע כוסות קמח מלא
3 כפות אבקת קקאו
1 וחצי כפית קינמון טחון
כפית אבקת סודה לשתייה
חצי כפית מלח
1/4 כוס סוכר
2 כפות חמאה / שמן זית
1/4 כפית תמצית וניל
כוס חלב
בננה בשלה מעוכה
ביצה
בננה חתוכה לפרורוסת וסירופ שוקולד - כמה שאתם אוהבים

הוראות הכנה:

1. הקציפו בקערה קמח, קקאו, סודה לשתייה, קינמון ומלח ושימו בצד.

2. ערבבו בקערה אחרת סוכר, כף חמאה, וניל, חלב, בננה וביצה עד להיווצרות תערובת חלקה.

3. הוסיפו אליה לאט-לאט את תערובת הקערה הראשונה עד להיווצרות תערובת חלקה.

4. חממו את שאר החמאה במחבת על אש בינונית.

5. צקו את הבלילה מהקערה על המחבת, כל פעם מעט כדי ליצור פנקייקים קטנים.

6. טגנו עד להיווצרות בועות, כ-2-3 דקות והפכו לצד השני.

7. הגישו עם בננות פרוסות וסירופ שוקולד מעל.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ