אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חמים וטעים: מתכונים לפנקייקים שכולם אוהבים

כשחורף בחוץ והגשם דופק בחלון או כשהשמש יוצאת ומאירה לנו את היום, אין כמו פנקייק מתוק ומנחם שירגיע את הבטן ויחמם את הלב - חמישה מתכונים מתוקים

תגובות

אין ילד שלא אוהב פנקייק. גם כשגדלים, האהבה למאכל המפורסם לעולם לא עוברת ומספיק ביס מהבלילה המטוגנת כדי להחזיר אותנו אחורה בזמן עם הטעם המוכר והטוב. החל מפנקייק עם אוכמניות ועד פנקייק בסגנון רוסי - בכל תרבות נמצא פרשנות אחרת למאכל המנצח שתמיד בא טוב ואהוב על כל המשפחה. כך תוכלו לבלות עם הילדים ולהכין ביחד בשבת בבוקר, או אפילו כארוחת ערב באמצע השבוע - חמישה מתכונים שכדאי לשמור במגירה» המתחם החדש שמביא את אמריקה לישראל» 20 מתכוני מרקים שיחממו לכם את החורף» מרקים מפנקים שישאירו אתכם בבית » הצ'יפס החדש של תל אביבפנקייק אוכמניות המתכונים באדיבות יד מרדכימצרכים לשתי מנות:2 כוסות אוכמניות1/2 כוס סוכר1/4 כוס מים1 וחצי כוסות קמח מנופה 1/2 כוס קמח חיטה1/2 כפית מלח1/2 כפית אבקת סודה לשתייה2 כפיות אבקת אפייהביצהכף חמאה2 כוסות חלב או חובצה (חלב חמאה)הוראות הכנה:לרוטב: 1. הניחו את האוכמניות בסיר על אש בינונית, הוסיפו מים וסוכר והביאו לרתיחה.2. הנמיכו את האש ל-3-4 דקות והסירו מהאש (זכרו לפני ההגשה לחמם שוב)לפנקייקס:1. הוסיפו את הקמחים, מלח, סודה לשתייה ואבקת אפייה לקערה וערבבו היטב.2. הוסיפו את הביצה וחמאה מומסת והמשיכו לערבב. לאחר מכן הוסיפו את החלב או החובצה והמשיכו לבחוש.3. לאחר קבלת עיסה אחידה, צקו בכל פעם מעט מן התערובת על מחבת משומנת חמה, עד שהפנקייק תופח ומופיעות בועות זעירות4. השאירו על האש כמה דקות נוספות והגישו עם רוטב האוכמניות החם. מומלץ להגיש עם סירופ מייפל.תמיד בא טוב. פנקייק אוכמניות (אילוסטרציה: שאטרסטוק)סירניקי: פנקייק גבינה בסגנון רוסי

מקור השם סיריניקי הוא מהמילה "סיר", שפירושה ברוסית ובאוקראינית גבינה מצרכים ל-30 יחידות:קילו וחצי גבינת ריקוטה מסוננת1 וחצי כף מיץ לימון 1/2 כוס סוכר3 ביצים טרופות3/4 כוס צימוקים מוזהבים2 כוסות קמח1/4 כוס שמן זית הוראות הכנה:1. ערבבו בקערה את הגבינה ומיץ הלימון2. בקערה אחרת ערבבו סוכר וביצים עד לקבלת תערובת רכה, הוסיפו לה את הצימוקים והריקוטה3. הוסיפו לאט תוך כדי בחישה כוס קמח עד להיווצרות בצק דביק4. שפכו את שאר הקמח על צלחת, ובידיים רטובות קחו מהבצק וצרו פנקייקים קטנים ועבים5. חממו מחבת על אש בינונית, הוסיפו שמן זית וטגנו את הסירניקי. עשו זאת עד לקבלת גוון זהוב בשני הצדדים, כ-4-6 דקות.גרסה מזינה כארוחה בפני עצמה. פנקייק גבינה בסגנון רוסי (אילוסטרציה: שאטרסטוק) פנקייק הולנדי בניגוד לשאר הפנקייקים, הגרסה ההולנדית נאפית בתנור בתוך מחבת גדולה

מצרכים ל-2-4 מנות:2 ביצים1/2 כוס קמח1/2 כוס חלב1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר4 כפות חמאה2 כפות סוכרמיץ לימון מעדן פרי של יד מרדכי לבחירתכםהוראות הכנה:1. חממו תנור ל-200 מעלות2. ערבבו ביצים בקערה עם קמח, חלב ואגוז מוסקט עד לקבלת תערובת אחידה אך מעט גבשושית3. התיכו את החמאה במחבת על אש קטנה ולאחר מכן צקו את התערובת בבת אחת למרכז המחבת4. העבירו את התערובת לתנור ואפו כ-15 דקות, עד שהיא תתפח ותזהיב בקצוות5. הוציאו מהתנור ובזקו סוכר, החזירו אל התנור לשתי דקות נוספות6. שפכו על הפנקייק מיץ לימון ואת מעדן הפרי האהוב עליכם והגישו.סיר של פנקייק. הגרסה ההולנדית (אילוסטרציה: שאטרסטוק)

פנקייק קינואה עם אוכמניות וקרם לימון פנקייק עם טוויסט וחמיצות קלילה, שמתאים במיוחד לבוקר מרענן

מצרכים ל-4 מנות:1/2 כוס קינואה שטופה2 מקלות קינמון4 כוסות קמח6 כפות סוכר 2 כפות אבקת אפייה2 כפות סודה לאפייהכפית מלח2 כפות חמאה 2 כוסות חלב4 ביצים4 כפות חמאה ללא מלח, לאפייה2 כוסות אוכמניות1/2 כוס שמנת חמוצהגרידת לימון ומיץ לימוןסירופ מייפל גרנולה

*#