שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
עכבר העיר
מרק ארטישוק ירושלמי
מרק ארטישוק ירושלמיצילום: תומר אפלבאום
עכבר העיר

התגעגענו לימים כאלה שהחורף הוא חורף, כשבחוץ נושבות רוחות קרות, וגם הגשם הרב לא תורם למאמץ שלנו לשמור על חום הגוף. כן, לחלקנו החורף הוא עונה לא פשוטה, שכל פעם מחדש מצליחה להעלות בנו רצון עז להסתגר בבתים עד יעבור זעם. אבל אם כבר חורף, אז אין כמו מרק מחמם שישכיח מאתנו את תלאות מזג האוויר. בגלל שלערבב שקית של אבקת מרק בכוס מים רותחים נחשב כבר מזמן לפשע קולינרי, ביקרנו במסעדות ובבתי הקפה של רמת-גן וריכזנו עבורכם חמישה מתכונים שיחממו לכם את הלב ויעזרו לכם להעביר את הימים הקרים בכייף.

» האוצרות הקולינריים של רמת גן
» ארוחות בוקר ברמת-גן
» סיבוב מסעדות במתחם הבורסה
» חדרי כושר ברמת-גן

מרק ארטישוק ירושלמי וערמונים
באדיבות קפה רוטשילד

מרכיבים:
50 גרם חמאה
1 כרישה נקייה וקצוצה גס
חצי בצל לבן מקולף וקצוץ גס
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי שטוף היטב (לא צריך לקלף) וקצוץ דק
חצי כוס יין לבן יבש
1 כוס ערמונים מוכנים
4 כוסות מרק עוף או מרק ירקות צלול
1 כוס חלבחצי כוס שמנת מתוקה
1 כפית עלי טימין קצוצים
חצי כפית מוסקט טחון
חצי כפית פלפל לבן טחון
מלח לפי טעם
אופן ההכנה:
1. ממיסים את החמאה על חום בינוני בסיר, מוסיפים את הכרישה, הבצל והארטישוק ומאדים עד שהם מזהיבים מעט. מוסיפים את הערמונים ומאדים עוד 2-3 דקות.
2. מוסיפים את היין הלבן ומצמצים עד שתחתית הסיר כמעט יבשה.
3. מוסיפים את שאר החומרים ומביאים לרתיחה.
4. מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה.
5. מכבים את האש, טוחנים בעזרת בלנדר מוט, מוסיפים מלח לפי הטעם.
6. מגישים עם מעט שמנת חמוצה.

מרק עדשים כתומות
באדיבות יהודית בדש ובית הקפה המכולת

מרכיבים:
2 כוסות עדשים כתומות חצויות.
3 כפות שמן.2 בצלים קצוצים.
4 שיני שום כתושות.
1 בטטה קלופה ופרוסה לקוביות
1 כוס דלעת פרוסה לקוביות קטנות
2 גזרים מקולפים וחתוכים לקוביות
3 קישואים מקולפים ופרוסים
2 גבעולי סלרי ועלי סלרי קצוצים היטב
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל
חצי כפית קימל
חצי כפית כמון
1 קופסא קטנה רסק עגבניות
חצי כפית אבקת מרק

אופן ההכנה:
1. בוררים את העדשים, שוטפים היטב עד שהמים צלולים.
2. מחממים בסיר עמוק שלוש כפות שמן, מוסיפים את הבצל והשום ומביאים להזהבה.
3. מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים ומוסיפים מים עד 3/4 הסיר. מביאים לרתיחה.
4. מוסיפים את כל הירקות הקצוצים כולל העדשים הכתומות.
5. מוסיפים את התבלינים.
6. משאירים את הסיר על להבה בינונית עד קטנה לעוד 30-40 דקות.
7. טועמים ומתקנים תיבול.

מרק גריסים (קרופניק)
באדיבות "מפגש רקפת"

מרכיבים:
2 כוסות גריסי פנינהגרונות עוף או הודו
1 בצל מטוגן
1 תפוח אדמה
2 כפות אבקת מרק
1 זר פטרוזיליה קצוצה
1 סלרי קצוץ

אופן ההכנה:
1. שופכים שתי כוסות של גריסים לתוך סיר של 4 ליטרים.
2. מוסיפים מים עד לגובה הגריסים ומערבבים.
3. מבשלים את הגריסים עד שהם מתנפחים, מוסיפים מים ואת הבצל המטוגן.
4. חותכים את תפוח האדמה לקוביות ומוסיפים גם אותו.
5. ממיסים שתי כפות אבקת מרק ומוסיפים אותם למרק.
6. קוצצים פטרוזיליה וסלרי ומוסיפים לתערובת. מערבבים.

סלט מרוקאי צמחוני
באדיבות עופר רוזן, בית הקפה "חן ומיכאלה"

מרכיבים:
3 בצלים לבנים חתוכים קוביות
4  גזרים חתוכים לקוביות
3  תפוחי אדמה חתוכים קוביות
2  עגבניות חתוכים קוביות
4  שיני שום כתושות
1  צרור סלרי
1 צרור כוסברה
1  צרור פטרוזיליה
1  כף רסק עגבניות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף כמון טחון
1 כף כורכום
1  כפית פלפל
1  כף מלח
3.5  כפות שמן זית
250 גרם עדשים חומות
גרגירי חומוס

אופן ההכנה:
1. מטגנים בצל בסיר עד להזהבה ומוסיפים את הגזר, תפוחי האדמה, הסלרי והעגבניות. מערבבים וממתינים מעט.
2.  מוסיפים את שום, גרגירי חומוס, עדשים חומות ורסק עגבניות. מערבבים היטב.
3. מוסיפים מים עד למילוי הסיר.
4. קוצצים את עלי הסלרי, הכוסברה, בוזקים לתוך הסיר ומערבבים.
5. מבשלים כ-35 דקות על אש בינונית

מרק מינסטרונה
באדיבות קפה דבורה

מרכיבים:
2 בצלים קצוצים
1 כרישה קצוצהראש סלרי קצוץ
צרור סלרי קצוץ
צרור פטרוזיליה קצוצה
חופן טימין קצוץ
3 קישואים חתוכים לקוביות
3 גזרים חתוכים לקוביות
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
1 בטטה חתוכה לקוביות
חופן שעועית ירוקה קצוצה
2 גמבות חתוכות לקוביות
5 שיני שום כתושות
3 כפות שמןכוס פסטה קצרה
4 עגבניות מרוסקות בבלנדר
2 קולרבי קצוצים לקוביות
מלחפלפל שחור

אופן ההכנה:
1. מחממים שמן בסיר
2. מוסיפים את כל מרכיבי המרק לסיר, למעט הפסטה, מערבבים את התערובת במשך 4-5 דקות.
3. מוסיפים מים לסיר, בגובה כפול מגובה הירקות בסיר.
4. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עשר דקות נוספות.
5. טוחנים בבלנדר שליש מכמות הירקות שבסיר ומחזירים אותם בחזרה לתערובת.
6. מוסיפים את הפסטה ומבשלים כשש דקות.
7. לתקן תיבול ולהגיש עם קרוטונים וגבינת פרמזן.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ