טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

גבעתיים על המפה: סיבוב קולינרי בעיר

אוכל מפנק של מאמות איטלקיות, מנות מוקפדות מהמטבח האסיאתי, מסעדה גיאורגית אותנטית, תפריט אורבני עם מנות דגל מכל העולם ומלבי ב-10 שקלים. גבעתיים לא אמרה את המילה הקולינרית האחרונה ונותנת פייט לתל אביב - תכינו את הקיבה

תגובות
אמיר מנחם

אנחנו שמחים לבשר שהשמועות על הנמנום של גבעתיים בהיבט הקולינרי הן ממש לא נכונות, לפחות לא לפי מה שקורה בעיר לאחרונה. כחלק מתהליך המגניב שהעיר עוברת, יותר ויותר צעירים עוברים לגבעתיים והם רעבים לבלות מחוץ לבית - לכן נפתחות מסעדות וגם ברים כדי לספק את הביקוש, ואפילו מסעדות תל אביביות פותחות בה סניפים, מה שמראה שהן מזהות את הפוטנציאל שלה. וזה עוד לפני שדיברנו על כמה קל להגיע ולמצוא חנייה בהשוואה לתל אביב השכנה. אז מה יש לאכול בגבעתיים? טוב ששאלתם. ליקטנו עבורכם את המיטב. 

» מסעדות נוספות בגבעתיים - לכל הפרטים
» 20 מתכוני מרקים שיחממו לכם את החורף 
» במיוחד לחורף: הבייקרי שעושה משלוחים 
» החדשות הלא כשרות בחיפה

שיק אירופאי: טאטי

ביסטרו טאטי, המסעדה הוותיקה, פועלת בעיר מ-2002 (ומחזיקה במקביל גם סניף מצליח ביהוד) ולא מפסיקה להתחדש ולהציב רף קולינרי גבוה ובעיקר יציב. המקום מעוצב בשיק אירופאי והתפריט מציע קלאסיקות המפגישות בישול איטלקי ומטבח ים תיכוני, בהן פסטות, פיצות, סלטים, עיקריות של דגים, סטייקים, כבדי עוף, המבורגרים, מגוון נרחב של ארוחות בוקר וקינוחים. קהל הסועדים מבוסס לא מעט על ה"קבועים", הפוקדים את המקום באופן תדיר כבר שנים. בימים אלה משיקים בטאטי תפריט חורף, הכולל מנות כמו סביצ׳ה חורף - דג ים, עשבי תיבול, עגבניות שרי ואבוקדו ברוטב נאם-פלה, ארטישוק איטלקי מוקפץ בוויניגרט כמהין; כבד עוף ופטריות על מצע פולנטה; סלט טופו (טבעוני); פיצה פולנטה ופיצה ורדה. בצמוד פועלת Tatti Bakery - פטיסרי בולנז'רי עם שלל מאפי בוטיק, לחמים, פוקצ'ות, עוגות, עוגיות ושאר פחמימות משמחות. כל המאפים מיוצרים ביד ובשיטה מסורתית על ידי יוני פנחסוב, האופה הראשי של הרשת.

טווח מחירים: 33-58 שקלים לראשונות, 52-69 שקלים לסלטים, 54-138 שקלים לעיקריות, פיצות ופסטות.

מומלץ לאכול: מדובר בהחלט במסעדה יציבה וטובה, אבל נדמה לנו שפיצות לא שגרתיות (למשל פיצת פולנטה או ורדה) במחיר של 54 שקלים לאחת, המופקות בתנור הפועל במקום, יהיו בחירה מוצלחת וטעימה.

עסקיות: שימו לב לשעות הנדיבות של העסקיות, שבתל אביב רק תוכלו לחלום עליהן: מדי ראשון-חמישי מ-12:00-18:00 תוכלו לקבל במחיר המנה העיקרית גם ראשונה לבחירה (סלט, מרק או מנת היום המשתנה).

חנייה: חניון הוורד הצמוד  

» טאטי - לכל הפרטים

קריצה לאיטליה: טיטו איטליאנו

טיטו היא מסעדה ששייכת לקבוצת המסעדות המוכרות בנדיקט במרכז הארץ. טיטו מתמחה בסגנון איטלקי, שמזכיר את ההתנהלות של  המאמאות האיטלקיות שמגישות מנות נדיבות ומשותפות לכל הסועדים. מדובר במקום שמתאים למשפחות או לחבר'ה, בדגש על שפע של אוכל ושמחה. המסעדה מגישה מנות כמו: קנלוני, ספגטי מיט בולס, עוף בפרמז'ן, ארנצ'יני פירות ים, לזניה, פיצה, ולקינוח - עוגת רד וולווט שלמה, 700 גרם של מוס שוקולד או תבנית של טירמיסו (120 שקלים לכל קינוח). יש פה גם מנות מדליקות כמו אינבולטיני - פרוסות חציל במילוי ראגו בקר, מוצרלה ורוטב עגבניות; תבשיל אוסובוקו; 400 גרם קריספי קלמארי; קנלוני עצום ועוד שכיות חמדה שתוכלו לפגוש רק פה או בבית של חמולה איטלקית.

טווח מחירים: 19-115 שקלים לראשונות, 52-78 שקלים לסלטים, פסטות ועיקריות 68-190 שקלים; זכרו, זה מיועד לארבעה סועדים ולא לאחד.

מומלץ לאכול: לזניה ענקית עם עלי פסטה טריים, ראגו בשר, רוטב בשמל ופרמזן תהיה המחווה הטובה ביותר לטוני סופרנוס (136 שקלים). גם מנה של חצי קילו סלמון בתנור עם ירקות שורש ב-179 שקלים יהיה שיחוק רציני שיאפשר לכם לאכול דג עסיסי במיוחד.

עסקיות: 15 אחוז הנחה על התפריט בין השעות 12:00-17:00.

חנייה: בחניון של הקניון.

» טיטו איטליאנו - לכל הפרטים

טעמים מכל העולם: אורבן קיטשן

אורבן קיטשן היא מסעדה עירונית, צעירה ומגוונת שמביאה טעימה ממטבחים מרחבי העולם, החל מניו יורק, דרך רומא ועד לבנגקוק וטוקיו. האורבן קיטשן פועלת בשעות היום כ"קפה ביסטרו" עם מגוון כריכים, סלטים וקפה משעות הצהריים, כשלתוך הערב מצטרפות למשחק מנות פסטה טריות בסגנון איטלקי, מנות אסיאתיות (ספרינג רול, אווז באן), המבורגרים, סלופי ג'ו, שניצל ביתי, פיצות ומגוון טאפאסים שהולכות טוב עם קוקטייל. בשישי-שבת מוגשות באורבן קיטשן ארוחות בוקר ובשעות הערב, אולי בזכות מבצעי Happy hour כייפיים, המקום שוקק חיים.

טווח מחירים: 14-44 שקלים לראשונות ולמיני טאפאסים כמו נאצ'וס חריפים, טבעות בצל ברוטב ספרדי, הום פרייז ופטטס בראבס, כרובית בצ'ילי, מיני המבורגר וכדומה; 42-59 שקלים לעיקריות בשריות, פסטות ופיצות. 

מומלץ לאכול: המבורגר קלאסי - 220 גרם בשר בקר ישראלי, חסה, עגבניה, בצל סגול ומלפפון חמוץ, מוגש לצד תוספת לבחירה ממבחר של אורז לבן, צ'יפס, פירה חלבי, בראבס, סלט קצוץ או סלט ירוק. אפשר להוסיף (בתשלום נוסף) ביצת עין, אמנטל, רוקפור, בצל מטוגן, פטריות שמפיניון, גוואקמולי ו/או מעדן אווז.

עסקיות: עסקיות מוגשות בימים ראשון-חמישי בשעות 12:00-17:00, הן מתחילות מ-30 שקלים לסועד לפסטה ושתייה ומטפסות עד 50 שקלים גג לעסקית של שתייה, סלט ועיקרית של המבורגר, ניוקי ערמונים או סטייק פרגית, בהחלט בשורה לכיס. יש גם עסקית בראנץ' במחיר 30-40 שקלים לסועד ובכל יום בשעות 17:00-20:00 תיהנו ממבצע 1+1 על כל משקאות האלכוהול.

חנייה: ברחובות הסמוכים.

» אורבן קיטשן - לכל הפרטים

ותיקה ומוקפדת: Sora

לא רחוק מטאטי הוותיקה פועלת מזה תשע שנים מסעדה ותיקה נוספת - סורה האסיאתית. בסורה מתהדרים בסושי טרי ומוקפד, שנעשה מדגים טריים שמפולטים לעיניי הסועדים. חוץ מסושי אסתטי יש במקום גם קומבינציות לפי נושא או צבע (מדליק!) ומגוון מנות אסיאתיות קלאסיות משלל מטבחי המזרח הרחוק. בגזרת הנודלס יש מוקפצים בווק על בסיס אטריות אורז, אטריות ביצים או אטריות חיטה עם פירות ים, עוף, טופו, בקר, סלמון ובמגוון תיבולים שהתאקלמו כבר טוב בכל הנוגע לחך הישראלי. בגזרת מנות האורז יש צ'זה, תבשיל קארי ובקר סצ'ואן האהובים, בראשונות תמצאו מבחר דגים נאים, קימצ'י - ירקות מותססים ומוחמצים בסגנון קוריאני, גיוזה, כנפי עוף בצ'ילי תפוז, סאטה פרגיות וסאטה אנטריקוט.

טווח מחירים: מ-18 שקלים להוסומאקי צמחוני ועד 300 שקלים לקומבינציה סופר מפנקת, מוקפצים ומנות אורז 52-64 שקלים, מנות עיקריות תחת הכותרת ים-יבשה מתומחרות ב-52-124 שקלים.

מומלץ לאכול: סושי מגזרת המיוחדים, למשל ספיידר-רול במילוי סרטן רך שריון (45 שקלים לחמש יחידות) או אונגי - רול עטוף בצלופח חם (52 שקלים לשמונה יחידות).

עסקיות: בימים ראשון-חמישי בין השעות 12:00-17:00 תוכלו לקבל במחיר העיקרית גם מנה ראשונה (חלקן בתוספת תשלום) ושתייה.

חנייה: יש חניון סמוך.

» סורה - לכל הפרטים

הכל מהכל: ענתי ביסטרו

נראה שמכל הז'אנרים הקולינריים, הביסטרו תפס הכי חזק בגבעתיים. זה לא מבוסס על מחקר מדעי, אבל התחושה היא שהשילוב של עיר במרכז הארץ, כזו המזמינה התחדשות והתרעננות, מעדיפה להציע לתושביה ולמבקריה אוכל אורבני עם טוויסט מתוחכם. ענתי ביסטרו היא בהחלט מקום העונה על החשק המקומי. מדובר בביסטרו שכונתי עדכני באחד הרחובות הראשיים של העיר המספק תפריט כל מיני סגנונות, והכי חשוב במחירים נגישים למדי. במקום מוגש מוקפץ אסיאתי לצד המבוגר וסלופי ג'ו, שניצל לצד טורטיית עוף, קבב לצד רוסטביף ופיש אנד צ'יפס לצד סטייק אנטריקוט (ב-85 שקלים בלבד).

טווח מחירים: מ-12 שקלים למנה ראשונה עד 85 שקלים למנה עיקרית. נגיש לכיס, כבר אמרנו?

מומלץ לאכול: גאוות המקום היא ההמבורגר המוכן מדי יום מבשר בקר טרי ואיכותי (39-55 שקלים, בהתאם לגודל).

עסקית: ראשון-חמישי בין השעות 12:00-17:00 במחיר 29-64 שקלים, כמו כן במהלך ימי השבוע אפשר ליהנות ממבצע 1+1 על כל הבירות מהחבית.

חנייה: ברחובות הסמוכים.

» ענתי ביסטרו - לכל הפרטים

מטורקיה לגבעתיים: המלביה

בעוד שקינוחים אחרים הרבה פחות מזרח תיכוניים מהמלבי זכו להיכלים משל עצמם ולכבוד הראוי להם, המלבי נותר מאחור. כל זה השתנה כשעידו גל ואבי אביטל פתחו בתל אביב את המלביה - טברנה שכונתית שמתמחה רק בקינוח הטורקי, המותאם לאקלים ולחך כמו מי ורדים וקוקוס. אחרי שני סניפים מוצלחים בתל אביב החליטו בעלי המלביה לפתוח סניף בסמוך לענת ביסטרו, בו תוכלו לטעום מלבי חלבי או טבעוני על בסיס חלב סויה וקוקוס (במחיר של 10 שקלים בלבד). על המלבי שלכם תוכלו לבקש רוטב פטל או מי ורדים, רוטב לימון והל, וניל וקינמון או קרמל, ושלל תוספות כמו בוטנים גרוסים, שבבי קוקוס, אגוזי לוז מסוכרים, קראמבל עוגיות, שערות קדאיף וחלבה. אגב, הסניף הבא של המלביה ייפתח בשבועיים הקרובים. "אנחנו פותחים דוכן גדול ומרשים בשוק האוכל החדש שעומד להיפתח ברוטשילד-אלנבי", מבשרים עידו ואבי.

טווח מחירים: 10 שקלים למלבי, יש גם סחלב (גם כן ב-10 שקלים), קפה שחור או תה בשישה שקלים בלבד, בירת גולדסטאר או מכבי (ב-20 שקלים מהחבית, שליש ב-15 שקלים), גזוז, צ'ייסרים ב-10 שקלים והפוך בשמונה שקלים.

מומלץ לאכול: מלבי, ברור.

חנייה: ברחובות הסמוכים.

» המלביה - לכל הפרטים

ארגנטינאים או קרניבורים: פאבלה

פאבלה היא לא רק מסעדה דרום אמריקאית הממוקמת בגבעתיים, היא גם מסעדה כשרה המתמחה בבשר. מה שאומר התעסקות בנתחים עסיסיים מתובלים ביד מקצועית, משודכים לרטבים מתאימים, עם או בלי כריך מסביב (אם בחרתם בלי, אז אפשר בשילוב סלט). זו הדוגמה לכך שבין שתי פרוסות יכול להתקיים עולם עשיר ושלם, וכריך הוא ממש לא פשרה כשממהרים. המסעדה כבר רכשה לה קהל אוהדים נלהב שמתלהב מהאנטריקוט (עם או בלי צ'ימיצ'ורי) וכרוך אחרי הצ'וריסוס השמנמנים. ארגנטינאים או קרניבורים? תוכלו להוסיף אקסטרה בשר ב-12 שקלים.

טווח מחירים: 35-39 שקלים לכריך בשר (אנטריקוט, עוף, המבורגר מאנטריקוט, צ'וריסוס ועוד).

מומלץ לאכול: מנת הדגל היא כריך אנטריקוט ב-39 שקלים בלבד. תוכלו לשדך לו צ'יפס ב-14 שקלים נוספים.

עסקית: 49-55 שקלים לכריך עם צ'יפס ושתייה.

חנייה: ברחובות הסמוכים.

» פאבלה - לכל הפרטים

לא על הפחמימה לבדה: דדה

בשקט בשקט ובלי הרבה יחסי ציבור פועלות לא מעט מסעדות גאורגיות מוצלחות ויציבות. מסעדת Deda בגבעתיים היא חלק מרשת מסעדות המפגישה בין מטבח גאורגי אותנטי לבין מטבח ישראלי מודרני. מה זה אומר? אוכל פשוט, לא מתיימר, לא מתחנף, שמעניק חמימות. אוכל מנחם כזה באווירה אותנטית - מפות גאורגיות, רצפה מקושטת ובובות מסורתיות. בתפריט תוכלו למצוא סלטים טריים, חצילים עם אגוזים, פטריות, סלק, מרקים על בסיס בשר כמו מרק חרצ'ו עם בשר עגל, אורז ואגוזים, בורשט או סוליאנקה, מגוון אדיר של מאפים אפויים, מטוגנים, מבושלים ומאודים בשלל מילויים, חצ'פורי, חינקלי, צ'יבוריקי - בצק מטוגן ובו בשר מתובל וקובדרי - מאפה של בצק פריך במילוי בשר ושלל מנות עיקריות.

טווח מחירים: 64-105 שקלים לעיקריות בשר, 34-52 שקלים לסלטים ומנות ראשונות, 29 שקלים למרק בשרי, 38-52 שקלים למנות מאפה. בימים הקרובים יעודכנו המחירים.

מומלץ לאכול: מרק בשרי חורפי ולפחות לדגום את אחד המאפים, בדגש על חצ'פורי - גאוות המקום, הבצקים הגאורגיים דקיקים ועדינים ומהווים איזון מושלם למילוי שבפנים.

עסקית: כרגע אין בסניף גבעתיים.

חנייה: ברחובות הסמוכים.

» דדה - לכל הפרטים

יצירת אמנות: Sui סושי

זהו הסניף השני של הרשת, שנפתחה ב- 2004 ברמת אביב. המנות במקום מתאפיינות באסתטיקה יפנית במחיר נגיש ועממי, ויש בו גם ייצוג למטבחים אחרים מהמזרח הרחוק. תוכלו למצוא מוקפצים על בסיס נודלס או אורז, עם טופו, עוף, בקר או פירות ים, מרקים, דים סאם וגיוזה, סלטים טריים וירקות מוחמצים וכמובן - סושי. המנות מדויקות ומהודקות, צבעוניות ונעימות לעין. האווירה צעירה ושוקקת, כי כבר מזמן הפכנו למעצמת סושי.

טווח מחירים: מ-19 שקלים לרול מאקי צמחוני, דרך 54 שקלים לקומבינציה צמחונית של 24 יחידות ועד 198 שקלים לקומבינציה מפוארת של 48 יחידות, מנות ראשונות מתומחרות ב-18-35 שקלים, דים סאם וגיוזה בשבעה עד תשעה שקלים ליחידה. מנות עיקריות ומוקפצים בין 38-50 שקלים.

מומלץ לאכול: דמבורי - סושי מפורק בצלחת (38-49 שקלים, תלוי בדג), מנה שמתחברת היטב לטרנד העכשווי הקורא תיגר על צורת ההגשה המסורתית של הסושי, או במילים אחרות עושים ליפנים בלגן בצלחת.

עסקית: ראשון-חמישי בין השעות 16:00-12:00, עיקרית וראשונה לבחירה בין כמה אפשרויות במחיר העיקרית.

חנייה: ברחובות הסמוכים.

» SUI סושי - לכל הפרטים

חדש בעיר: בנדיטו פיצה

בנדיטו פיצה היא פיצרייה חדשה שהחלה לפעול בגבעתיים לפני כחודשיים, בליווי קולינרי של השף מנה שטרום. תוכלו לאכול (או להזמין הביתה) פיצה מרובעת מבצק מחמצת פריך עם שלל תוספות סטנדרטיות וגם כמה פחות סטנדרטיות כמו ברוקולי, ארטישוק ואספרגוס. מה בתפריט? פיצה סנדוויץ קשקבל וחציל (29 שקלים) פיצה בגודל 30 על 40 ס"מ במחיר של 69-88 שקלים ופיצה אישית ב-20-24 שקלים (רבע מגש).

» בנדיטו פיצה - לכל הפרטים

*#