שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
עכבר העיר
עכבר העיר

רגע לפני שאנחנו נותנים כיף לשנת 2016 ואומרים וולקאם ל-2017, יש כמה הכנות לקראת הערב המסעיר. אפשר להתחיל את החגיגות במסיבה, מסעדה או הופעה ויש כאלה שאפילו הולכים על כל השלושה. עם הזמן הכנת דינר לכל החבר'ה בבית הפכה למסורת, בייחוד לאלו שפחות נהנים מהצפיפות במסעדות, בברים ובמסיבות. לקראת הסילבסטר אספנו שישה מתכונים שכוללים ארוחה שלמה, החל מדרינק מפנק, מנה ראשונה, עיקרית וקינוח. והכל באווירה משכרת במידה הנכונה שתשכיח מכם את מעלליה של השנה החולפת. אז לא חייב לצאת לפאב או מסעדה בשביל ערב רווי אלכוהול ואוכל טוב, אפשר לסגור את הפינה בחגיגה ביתית חמימה. » כל הפתרונות להנגאובר» מסיבות סילבסטר 2016» מופעי סטנד אפ בסילבסטר» כל הההופעות בסילבסטר» אירועים במסעדות בסילבסטר מתחילים בדרינק: קוקטייל  Mix Strawberry באדיבות מסעדת מלגו ומלבר

מרכיבים:1 מנה של קוניאק1 כפית מחית תותיםשמפניהתות שדה טרי

אופן הכנה:1. ממלאים כוס לואו בול בקרח.2. מוזגים פנימה מנה של קוניאק.3. מוסיפים כף גדושה של מחית התותים ומערבבים.4. ממלאים את הכוס בשמפניה.5. מקשטים בחתיכות תות שדה טרי ולימון לפי הטעם.הטיפ של טיב טעם: הסוד בהכנת בסיס לקוקטייל טוב ומאוזן הוא להוסיף על כל מנת אלכוהול שמוזגים לכוס, חצי מנה של לימון וחצי מנה של מי סוכר. כאשר במקום סוכר אפשר להשתמש במיצי פירות, ריבות או כל נוזל מתוק אחר שעולה בדמיון.מתחילים את השנה החדשה בסטייל. קוקטיילים (צילום: דנה קרן)

מנה ראשונה: מרק בצל עם וויסקימאת רונית ורד, חיים כהן ואלי לנדאו ז"למצרכים ל–6 סועדים: 1 קילו בצל פרוס דק 50 גרם חמאה 1 כף שמן זית 1 כפית סוכר חום    מלח ופלפל 2 שיני שום קצוצות 1 כוס יין אדום 1/4 לימון סחוט ליטר וחצי ציר ירקות כמה גבעולי תימין1 כוסית וויסקי אופן ההכנה:1. ממיסים בסיר בינוני את החמאה בשמן זית ומטגנים בה תוך ערבוב את הבצל. כשהבצל מתחיל להשחים מוסיפים את הסוכר, המלח והפלפל. 2. ממשיכים בטיגון תוך ערבוב עד שהבצל משחים היטב. מוסיפים את השום, היין, מיץ הלימון, התימין והציר ומביאים לרתיחה.3.  מוסיפים את הוויסקי וממשיכים בבישול כ–20 דקות נוספות. 4. מתקנים טעמי מלח ופלפל ומגישים עם כוסית וויסקי ליד. אפשר כמובן להקרים את המרק בקעריות אישיות עם גבינה וטוסטים, אבל זה כבר לא כל כך סקוטי.הטיפ של טיב טעם: כדי להרגיש את הארומה החזקה של הוויסקי, צריך "לסובב" את הוויסקי בכוס. ניתן גם להוסיף לו כמה טיפות של מים מינרלים שמיד "יפתחו" את הארומה של המשקה.מרק בצל עם וויסקי. להגיש עם כוסית וויסקי ליד, כמובן (צילום: דן לב)מנה עיקרית: עופיון בתבלינים מתוקים באדיבות השף אורן ירושלמי של מסעדת הסקאלהמצרכים ל-8 מנות: 4 יחידת עופיון (לבן נקי מנוצות, שלם ולא קרוע) 2 ראש שום טרי חצוי 10 ענפי טימין טריים וירוקים 8 תפוחי עץ ירוק קלופים ונקיים מליבה חתוכים לארבע 16 תמרים לחים קלופים ומגולענים 20 ערמונים קלופים 500 מ"ל סיידר תפוחים 5 כ פות דבש 2 מקל קינמון 2 כוכבי אליס 1/4 כוס קוניאקשמן זית מלח ים פלפל שחור גרוס  אופן ההכנה: 1. מניחים את העופיון על קרש חיתוך, וממליחים ומפלפלים את העופיון מבחוץ ומבפנים. מניחים בתוך העוף חצי ראש שום ו-5 ענפי תימין. 2. מניחים בקערה את התפוחים עם העופיון, מוסיפים תמרים לחים, ערמונים, שום ותימין. 3. מחממים תנור לחום של 190-180 מעלות. 4. בינתיים מחממים בתוך סיר קטן סיידר תפוחים, דבש, קלבדוס, מקל קינמון וכוכב אניס. מביאים את הכל לרתיחה, מורידים מהאש, מקררים היטב, יוצקים את תכולת הסיר על הקערה עם שאר המוצרים. 5. מפזרים מעט מלח, פלפל ושמן זית. מערבבים הכל היטב, מניחים בתוך תבנית קרמית או תבנית רגילה. 6. מכניסים את התבנית מכוסה בנייר אפייה ונייר כסף לתנור למשך 30 דקות. לאחר 30 דקות מורידים את הכיסוי, מעלים את חום התנור ל-200 מעלות ומחזירים את התבנית לעוד 10 דקות להשחמה.

הטיפ של טיב טעם: בדיוק כמו יין טוב כך גם קוניאק משובח, לאחר הפתיחה יש להמתין כמה דקות על מנת שהארומות המתוחכמות יצופו ויעלו לפני השטח לחוויה עשירה וחד פעמית.הגרסה היוקרתית. עופיון של מסעדת סקאלה (צילום: דן פרץ) 

איך אפשר בלי פחמימה: צ'יבוריאקי - כיסון מטוגן ממולא בשר באדיבות לילי בן שלום ממסעדת ראצ'המצרכים ל-6-7 יחידות:1 ק"ג קמח3 כפות שמן קנולה300 מ"ל מים עם כף מלח בתוכם2 ביצים

למלית:800 גרם בשר מספר 2 טחון 100 גרם שומן בקר2 שוטים של וודקה3 בצלים גדוליםמלחפלפל

אופן ההכנה:1.מערבבים את כל חומרי הבצק כשאת המים מוסיפים אחרונים ובשלבים, רק עד שהבצק מגיע למרקם אלסטי. אם הוספתם את כל המים והבצק עדיין קשה מוסיפים עוד מעט מים. לאחר שהבצק מוכן, נותנים לו לנוח שעה.2. בקערה מערבבים את כל החומרים עד שמתקבלת עיסה אחידה3.מרדדים את הבצק על משטח מקומח וקורצים עיגולים בקוטר 15 ס"מ.4.בכל עיגול שמים 2 כפות מהמלית לפי הגודל שיצא כדי שיווצר הר קטן.5. מקפלים אותו לצורת חצי סהרון ומדביקים את שני הקצוות האחד לשני. את ההדבקה כדאי לעשות באמצעות מזלג כדי שתצא צורה יפה. שולי הבצק הנוטלים חלק בקיפול לפי המסורת צריכים להיות גדולים כדי שיהיו קרנצ'יים.2.בסיר שטוח מחממים שמן קנולה שאמור לכסות כמחצית גובה הצ'יבורק. לאחר שמטגנים כשתי דקות הופכים על צדו השני, עד שקיבל צבע זהוב. טיגון שני הצדדים אמור לקחת כחמש דקות.3.רצוי להגיש ולאכול מיד.הטיפ של טיב טעם: בשונה מהדעה הרווחת שוודקה עשויה מתפוחי אדמה, האמת היא שניתן לעשות וודקה מכל חומר גלם שרוצים, רוב רובן של הוודקות עשויות מדגנים. כמו כן ניתן כיום למצוא כאלו שמקורן בענבים.בצק מעולה שיספוג את האלכוהול. צ'יבוריאקי (צילום: אנטולי מיכאלי)פשוט וקל: מוס קאווה ופירות יער של "מתוקה"

מצרכים (20 מנות): לג'לי: 20 גרם גלטין מושרה ב-100 מ"ל מים קרים 3.5 כפות סוכר 250 מ"ל קאווה 20 אוכמניות

לקרם: 1/2 ק"ג מחית קסיס  1.5 כוס סוכר

אופן ההכנה:1. מצננים כוסות תה קטנות או גביעים קטנים כשלוש שעות. 2. מערבבים בקערה את הסוכר והקאווה ומחממים במיקרוגל 3 דקות בעוצמה גבוהה. 3. מוסיפים ג'לטין, מערבבים ומחממים במיקרוגל דקה נוספת. 4. יוצקים את התערובת עד למחצית גובהם של הכוסות או הגביעים ומניחים בכל אחד מהם אוכמנייה. 5. את שארית התערובת שופכים למגש שטוח ומקררים. על אש נמוכה, בסיר בינוני, מערבבים את מחית הקסיס עם סוכר עד להמסה. יוצקים שכבה דקה על תערובת הג'לי הקרה.הטיפ של טיב טעם: המילה קאווה נגזרת מהמילה 'חפירה' בספרדית, ואכן במקור הקאווה כמו אחותה מצרפת השמפניה, יושנה במערות מתחת לאדמה למשך של 9-15 חודשים בממוצע. בזמן זה נוצרו הבועות המפורסמות בתהליך טבעי של תסיסה בתוך כל בקבוק ובקבוק.סיפתח מתוק לשנה החדשה. מוס קאווה ופירות יער (צילום: יח"צ)מושחת ומורכב: מוס גאנדויה עם בראוניז מוזהב וטפטפת וויסקי מעושן באדיבות וויסקי בר-מוזיאון , מוזיאון הוויסקי הגדול בישראלמצרכים לבראוניז:175 גרם מחמאה 175 גרם שוקולד מריר 4 ביצים 60 גרם סוכר דמררה3 כפות אבקת שקדים2 כפות קקאוקורט מלחאופן ההכנה:1. ממיסים בבן מארי מחמאה ושוקולד עד המסה מלאה.2. מקציפים ביצים במהירות גבוהה עם סוכר בהדרגה.3. כשיש קצף תפוח מוסיפים את השוקולד המומס, מערבבים במהירות בינונית מספר שניות.4. מקפלים עם לקקן ומוסיפים את היבשים, מקפלים בעדינות.5. שופכים לרינג מרובע גדול.6. אופים במשך 20 דקות ב- 180 מעלות 20 דקות.7. כשהבראוניז התקרר, חותכים אותו לריבועים קטנים ומצפים באבקת זהב אכילה.מצרכים לג'לי מנגו:10 גרם ג'לטין + 40 גרם מים 175 מחית מנגו25 גרם סוכראופן ההכנה:1. מחממים מחית מנגו וסוכר.2. ממיסים את הגלטין ומכניסים אותו לתוך המנגו, טורפים היטב.3. מעבירים לקופסא, משאירים לילה במקרר.4. לאחר שהמסה קפואה, חותכים לריבועים בינוניים.מצרכים למוס גאנדויה ושוקולד מריר:250 חלב שקדים250 שמנת צמחית40 גרם סוכר150 חלמונים250 גרם שוקולד מריר 70% 50 גרם גאנדויה100 גרם מחמאהאופן ההכנה:1. מחממים חלב שקדים, שמנת צמחית וסוכר על סף רתיחה.2. בקערה שוקלים חלמונים, ועושים השוואת טמפרטורה עם הנוזל החם.3. מעבירים את החלמונים לסיר וממשכים לבשל על 82 מעלות (קרם אינגלז).4. מסננים את הקרם אינגלז על השוקולד וגאנדויה לתוך מד ליטר.5. מוסיפים את החמאה בקוביות קטנות וטוחנים עם בלנדר מוט עד המסה מלאה ומסה חלקה.6. מעבירים לקופסא, מניחים ניילון נצמד על המסה ולמקרר.תהליך הרכבת הקינוח:בתחתית הכוס מזלפים מוס, מעליו גאנדויה עד לחצי גובה, מפזרים מעט חתיכות של גלי מנגו. ממלאים את הכוס במוס עד 3/4 גובה ומניחים כמה חתיכות בראוניז מוזהב. מסיימים בטפטפת של וויסקי מעושן. הטיפ של טיב טעם: בניגוד להנחה הרווחת, הדרך המתאימה לשתות וויסקי וליהנות מהארומה הייחודית לו, היא דווקא בכוס עם פיה צרה וחלל פנימי רחב- כך מכבדים וויסקי איכותי.על טהרת השוקולד. מוס גאנדויה עם בראוניז מוזהב (צילום: אפיק גבאי)

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ