בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חמישה מקומות שחלפו לכם מתחת לרדאר

מבית קפה שהפך למזנון טריפוליטאי בבאר שבע, דרך פינת חמד פסטורלית בנס ציונה, שיפודייה מסקרנת באור עקיבא ועד קונדיטורייה ותיקה בחיפה

7תגובות
כלבי פודל עשויים ממרנג בקונדיטוריה ספירא

קצב החיים המהיר, פתיחתם של עוד ועוד מקומות חדשים והרצון להיות בכולם בעת ובעונה אחת, חלילה לא לפספס דבר מה מאבק הבאזז, כל אלו גורמים לנו פעמים רבות לפספס מסעדות שוות, שפשוט נעלמות מתחת לרדאר, בטח אם הן כבר ותיקות ונטולות מערך יחסי ציבור משומן. החמישייה שבחרנו הפעם, לכאורה מקומות שאין ביניהם כל קשר, כולם, חרף הפעילות שלהם מתחת לרדאר, מקומות מבוססים בעירם זה מכבר ויחד עם זאת, הם בכל זאת סוד כמעט שמור ליודעי ח"ן מהסביבה הקרובה בלבד, וחבל. הגיע הזמן להוציא אותם לאור.

מטעמים טוניסאים ובירה קרה, קפה סרוסי

תחילתו של המוסד הבאר שבעי הזה באמת היתה כמעין בית קפה פושטי ופשוט, שמוגשים בו קפה וכריכים לצד שתייה קרה, להרוות את צימאון המדבר. תוך זמן קצר לחצו הקליינטים לטעום ממטעמיו הטוניסאיים של בעל הבית ותבשילים כבשו את המטבח הקטן. וכך, היום תמצאו כאן קציצות עוף או עגל רכות במיוחד; עקאד שהוא סוד שמור לגרעין הקשה (רמז: מדובר באיבר כלשהו של שור) ולפני הכל - הסלטים, וביניהם אריסה, מסאייר של כרובית, גזר וטבעות פלפל ירוק בוער; ממרח טירשי דלעת חריף ויוקד עם תועפות שום ופלפלים חריפים עוד. בימי שלישי ורביעי יש פה קוסקוס משגע וענוג לצד קערת מרק ירקות, עשיר בגזרים וסלרי. לפעמים יש גם פקיילה, תבשיל בשר עם תרד או מנגולד שמתבשלים עד שהם הופכים שחורים כמעט. לצד כל אלו שותים כאן גולדסטאר קרה טרייה מהחבית. בשישי יש גם דגים חריפים. כ- 60 שקלים לאדם.

קפה סרוסי, החלוץ  110, העיר העתיקה, באר שבע. 08-6237224.

ארוחות בוקר צבעוניות או טבעוניות ושלל מאפים ביתיים, ציונה

בחצר אחורית מפתיעה, ברחוב די ראשי בנס ציונה, מסתתר לו קפה ציונה, שמעוצב באווירה כפרית רוגעת ומציע תפריט חלבי. שווה לבחור באחת מארוחות הבוקר פה, שהן נדיבות במיוחד ומוגשות עם סלסלת מאפים באפייה מקומית, מטבלים, גבינות, ירקות וקונפיטורה ביתית. שימו לב לפריטטה תרד, ריקוטה ושרי ולבוקר טבעוני מושקע שכולל חביתת חומוס ועגבניות שרי או סטייק טופו בסויה וסילאן על בטטה אפויה, תרד חלוט וטחינה. גם צלוחיות המטבלים הטבעוניים וביניהן פסטו, עגבניות מיובשות וסלט חצילים נהדר, שימחו. בצהריים יש עסקיות דגים עם תוספות כמו שפצלה יער, ניוקי א-לה רומנה, פיצות, לביבות צמחוניות ועוד. במתוקים מומלצת עוגת פולנטה ואגסים ביתית; ומדי שישי תמצאו פה אפילו חומוס שמכינים במקום, אם תגיעו מוקדם. כ- 57 שקלים בממוצע לארוחת הבוקר. 

ארוחת בוקר בציונה: סלטים עם גבינה; לאבנה ועגבניות שרי חצויות; לחמים ומטבלים; סלט עלים; סלמון עם בצל ירוק, פרחי צלם ופטרוזיליה קצוצה
איתיאל ציון

ציונה, ויצמן 18, נס ציונה. 08-8586565.

מרק זנב וקובנה בעבודת יד, מרקי תימן

במרכז מסחרי קטן בלב שכונת שיכון המזרח בראשון לציון, שלעד תיזכר כביתו של זהר ארגוב, מצאנו את מרקי תימן. המסעדה הצנועה קיימת כבר 15 שנים ומציעה מרקים ותבשילים שמתבשלים כל הלילה על פתיליות במחירים צנועים. בתפריט מרק רגל, מרק בשר, מרק שעועית, מרק שפונדרה, מרק זנב ואפילו מרק ריאות. אם נשאר מקום, אפשר להמשיך עם קציצות בקר, דג מרוקאי חריף, צלי בקר, אורז ושעועית, מפרום, מוסקה ותבשילים מתחלפים. בתוספות  שימו לב לזיתים מרוקאים. המחיר כולל גם לחם וסלטים ואפשר גם לקנות ג'חנון וקובנות עבודת יד לאפייה בבית. כ- 50 שקלים לאדם.

מתן שופן

מרקי תימן, יוסף קלוזנר 6, ראשון לציון, 03-6203605.

שיפודיים מיוחדים וקציצות מרוקאיות, בן חמו

שמחנו לגלות באור עקיבא שיפודייה שמציעה שיפודי בשר טריים ונדיבים לצד סלטים, שחלקם מוצלחים מאוד. שימו לב לפלפלים הקלויים, למטבוחה, לסלט עגבניות עם שום ופלפל ירוק חריף ולחציל עם טחינה (יש עוד מלא, אלו השווים). יש פה גם שווארמה אבל שווה להתמקד במנות הגריל המיוחדות וביניהן קציצות מרוקאיות, אשכים, שקדים, שיפודי מולרד, כבד עגל, לב בקר וספק. לא זול אבל שווה ומספק. כ-100 שקלים לאדם.

בן חמו, מרכז מסחרי אור עקיבא, רח' הרב קוק 1, אור עקיבא. 04-6100463.

פחזניות, סברינות, מרציפנים ופוּדלים ממרנג, קונדיטוריה ספירא

קונדיטוריה ספירא נוסדה בחיפה בימי קום המדינה ועברה למשכנה הנוכחי, אף הוא בחיפה, בשנת 1962 ובהתאמה, מרגיש כאן כאילו הזמן קפא מלכת, במובן החיובי של התחושה. בחלון הראווה כלבלבי פודל ורודים ולבנים, עשויים מרנג, בפנים ויטרינה שמאחוריה פחזניות, מרציפנים גדולים, כדורי שוקולד ואפילו ממתקים טבעוניים. שני מאפים שהם בגדר גולת הכותרת בקונדיטוריה הם עוגת הפרג ופאי הדובדבנים החמוצים, ושניהם ממש בטעם של פעם, ונאפים עם בצק חמאה נהדר. מכונת הקפה מיושנת והיא לא מוציאה תחת ידיה יצירות פאר אבל המתוקים שווים הכל. בבוקר מוקדם יש גם מאפים מלוחים ובורקסים קטנים, שנגמרים מהר. המחירים מצחיקים ממש. כ- 15 שקלים לפרוסת עוגה נדיבה; 50 שקלים לפאי דובדבנים בינוני.

מרנג בצורת כלבי פודל, בצבעים לבן וורוד
באדיבות המקום

קונדיטוריה ספירא, דרך יפו 19, חיפה. 04-8524816.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו