טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לצלילי הבוזוקי: מסעדות יווניות בתל אביב

מנות בניחוח ים תיכוני, מוזיקה מרקידה ושוטים של אניס באוויר - חגיגות בנוסח יווני הפכו אהובות מאוד על הישראלים שיודעים לשמוח מכל הלב. אלה המסעדות היווניות שחובה להכיר. יאסו!

תגובות
כמו בחוף של טרפטוני. מסעדת ספארטה
אפיק גבאי

תרבות יוון מייצגת אומנם את הבסיס לדמוקרטיה, מלחמות מיתולוגיות בין אלים בהר האולימפוס וסלבס כמו אנטיוכוס וסוקרטס, אך לצד כל אלה יוון היא שלווה, ים, אוכל טעים בטירוף ומילים משעשעות שנגמרות באות "ס". אלה מכם שביקרו את ידידנו היוונים מעבר לים התיכון בוודאי גילו את אחד המטבחים הכי מרגשים שיש, וזאת הודות לאבני היסוד של הבישול היווני שנשען על חומרי גלם טריים ומקומיים, שפע של דגים מהים ומשקאות אניס צוננים. המנטליות הלבנטינית השמחה והחמה שמשותפת לנו, ליוונים ולשאר עוגני הים התיכון רק מהדקת את החיבור המצוין הזה ולכן לא פלא שבישראל טברנות כחול לבן הן לא פחות מוצלחות וצוהלות מהמקור. אז איפה תשברו צלחות לצלילי הבוזוקי בקריאות יאסו נרגשות, למי יש את הסופלקי הכי טעים וכמה סוגי אניס אתם מסוגלים למנות? אלה המסעדות היווניות של תל אביב שיגרמו לכם לחלום על ים כחול, בתים בלבן ושמחה טהורה של חופש.

» המסעדות הטובות ביותר בצפון
» האיטלקיות המומלצות בארץ
» מסעדות מומלצות בנמל תל אביב
» המסעדות הכשרות הטובות בתל אביב

גרקו

אל תתנו לאווירה הרגועה של צפון תל אביב להטעות אתכם. בשכונת אזורי חן מככבת גרקו, מסעדה שוקקת וצוהלת באווירה אותנטית ושמחה של יוון. גרקו היא חלום רב שנים של המסעדן צביקי עשת, שעומד גם מאחורי מתחם אמריקה החדש בבית ציוני אמריקה, מאסטר אמיתי של הקולינריה היוונית שחבר לשף אליאב גולדנברג ויחד בנו לנו תפריט מלא בכל השפע הטרי והמשובח שיש למטבח הבלקני להציע. ברגע שתכנסו למסעדה יקבלו את פניכם מפות כחולות מעוטרות, מוזיקה יוונית חזקה ומפלי אוזו שנשפכים לכוסות שמרימות לחיים. לכם רק נשאר להצטרף לחגיגה.

חוגגים ואוכלים: לצד תפריט אלכוהול עשיר וקוקטיילים על טהרת האוזו תמצאו בגרקו תפריט מגוון וטרי של מנות יווניות קלאסיות כמו פלורינה סלטה - פלפלים קלויים עם גבינת פטה ושמן זית (32 שקלים), סופלקי עגל עם ניחוח מטורף (66 שקלים), מנות עשירות של פירות ים כמו אוקטופוס בגריל (78 שקלים) והלהיט של המקום - מאפה 12 האלים - עלי פילו קריספים במילוי גבינת פטה עם דבש שאפילו אפרודיטה תוותר על הדיאטה בשביל ביס (48 שקלים).

גרקו - לכל הפרטים

טעמים של מעבר לים. מאפה פילו בגרקו
אנטולי מיכאלו

קפיטן

קפיטן היא חמארה יוונית שמחה שנאמנה לאורח החיים הרגוע ביוון ופותחת שעריה רק בסוף השבוע (חמישי-שבת). מיקומה בשוק הכרמל מעורר את התאבון למזאטים הטריים והצבעוניים עם גבינת פטה ושמן זית עשיר, לצד מנות מדגים שרק הבוקר נמשו מהים ונקנו בשוק. כל זאת יחד עם מוזיקה יוונית של הזמר אנדראס ממיקונוס, מייצרים את החוויה היוונית האולטימטיבית והאותנטית.

חוגגים ואוכלים: בתפריט מנות יווניות כמו פאבה - קרם אפונה צהובה עם בצל וצלפים (32 שקלים), מנות בפרשנות אישית דוגמאת סלט קפיטן עם עדשים שחורות, פטרוזיליה, עגבניות שרי וציזיקי (44 שקלים) וגם מגוון של דגים טריים מהשוק כמו דג שלם בגריל עם קישואים וחמאת לימון ומרווה (116 שקלים).

קפיטן - לכל הפרטים

חוויה יוונית אולטימטיבית. קפיטן בשוק הכרמל
יח"צ

ספרטה

ספרטה, המוזה היוונית החדשה של בעלי הקפיטן משוק הכרמל ובר הנביאים, מארגנת לכם משתה יווני אותנטי שתוכלו לשמוח בו יחד עם כל החברים. במסעדה שעוצבה בסגנון יוון העתיקה מעידן הרקולס, דואגים שתחגגו כמו לוחם ספרטני אמיתי עם תפריט שתייה ללא הגבלה ב- 98 שקלים שכולל בירות, יין ומבחר סוגי אניס לנשמה. האלכוהול ילך מעולה עם פלטת מזטים טריים (59 שקלים).

חוגגים ואוכלים: האוכל בספרטה מקבל נגיעות מהמטבח המקומי ובתפריט ניתן למצוא מנות כמו לביבות פרסה מלוות בצזיקי וצ'ימיצ'ורי ים תיכוני (38 שקלים), שווארמה בסגנון יווני של שוק טלה ושפונדרה בבישול ארוך עם פיתה ספרטנית חמה (68 שקלים) ומנה מנחמת של אורז חם מוקפץ עם תרד, עגבניות ופירות ים (72 שקלים).

ספרטה - לכל הפרטים

מרגישים כמו ביוון העתיקה. מסעדת ספארטה
אפיק גבאי

יאסו

אם אתם מחפשים חפלה יוונית אמיתית בלי לחצות את הים התיכון, ב-יאסו של השף אביב משה (מסה, קוואטרו) תוכלו לחגוג עד השעות הקטנות של הלילה לצלילי מצעד הפזמונים היווני, והופעות חיות שלא יביישו את הטברנה של שמעון פרנס. למסעדה מרפסת גדולה הפונה אל חופי תל אביב, מעין אולימפוס מקומי אם תרצו, שבה האלים - במקרה הזה אתם, מתענגים על כוס אוזו קרה, זוללים אוכל מעולה ומשקיפים אל הבריות.

חוגגים ואוכלים: תפתחו את הארוחה עם  טירופיטה -  מאפה פילו פריך עם גבינות עזים, טימין ודבש (54 שקלים), תמשיכו עם צ'ייסר אניס קר, שיכין אתכם לריזוטו המשודרג בעלי גפן, פלפלים שרופים ופטה המאירי (78 שקלים) ותסיימו במנה בלקנית של קלמרי צרוב עם קרם עגבניות מיובשות, עלי נענע ואורגנו טריים (52 שקלים).

יאסו - לכל הפרטים

חוגגים כמו אלים. מסעדת יאסו של אביב משה
my social

אלבי

הטברנה השמחה בלב שוק הפשפשים ביפו היא בדיוק המקום למי שמחפש לספוג קצת תרבות של שבירת צלחות ובוזוקי. לצד תפריט האוכל שנצמד לחבל בלקן תמצאו באלבי יותר מ-15 סוגי אניס שונים, ולכם נותר רק לבחור אם אתם אנשים של אוזו או ערק. ביום שישי תקבלו את השבת בחגיגת טברנה יוונית-יפואית, באווירת שוק אמיתית עם מוזיקה מסורתית ופרחים שנזרקים מכל עבר ומקשטים את השולחנות.

חוגגים אוכלים: בתפריט תמצאו מבחר מזטים לפתיחה (14-35 שקלים) ואם באתם עם כל החברה תוכלו לחלוק את ה״חגיגה יוונית״ עם 5 מזטים לבחירה (115 שקלים). לעיקרית לכו על גירוס פרגית ועגל, נתחי בשר עסיסיים שמגיעים עם פיתה יוונית, עגבניות, בצל מטוגן, ותוספת לבחירתכם (69 שקלים). למי שחסר עוד נשנוש הברבוניות שמוגשות עם צ׳יפס (66 שקלים) יסגרו את הפינה. 

אלבי - לכל הפרטים

שמחה טהורה בשוק הפשפשים. אלבי
שי בן אפרים

החדשות בזירה: 

יריחו

אוכל טוב, לוקיישן ופס קול מרומם - אלה אבני היסוד עליהן מסעדה עם אווירה מנצחת נבנית, ובמקרה של יריחו החדשה, הבסיס נראה מבטיח ביותר - סמוך לשוק היווני ביפו נפתח לאחרונה בר-מסעדה שמשלב תפריט אוכל מושקע עם אלכוהול זורם ואנרגיות משוחררות. על יריחו אמונים אנשי הברים ראמה ואסמי סלמה, שהפקידו את הצד הקולינרי בידי תומר אגאי (סנטה קטרינה) ועידן פרץ (פופינה). שיתוף הפעולה הוליד מקום מסקרן שמציע אוכל מלא מחשבה ומבטיח רוח אותנטית כמו שרק יפו יודעת לספק. בימים אלה המקום פתוח כל יום, החל מ-18:00.

מה אוכלים: התפריט העשיר במקום משלב בין הטאץ' הערבי פלסטיני שתומר אגאי ידוע בו, לבין הפיין טיונינג שמביא איתו עידן פרץ הצעיר מפופינה. כך לדוגמא מנת פתיח שלוקחת השראה מכדורי הארנצ'יני האיטלקיים - קציצת אורז מטוגנת בשילוב לבנה, כוסברה, נענע ושום קונפי (28 שקלים), ברוסקטה בניחוח ים תיכוני עם חציל שרוף, יוגורט כבשים, שרי ואנשובי כבוש (25 שקלים); ושיפוד דג לבן עם תפוח אדמה בטאבון ובצל ירוק (52 השקלים).

יריחו - לכל הפרטים

ברוח השוק היווני. מנה ביריחו החדשה
תומר אפלבאום

פאראקאלו

חדשה ויפואית נוספת היא מסעדת פאראקאלו המדוברת, שנפתחה לפני מספר שבועות סמוך לחוף הים הציורי של יפו. מעבר לאוכל העשיר ולבריזה הטבעית שאוטומטית מקנה למקום נקודות זכות, חייבים להודות שמדובר באחת המסעדות היפות בעיר - רהיטי הגן אקלקטיים וצבעוניים, הצמחייה מטפסת ופסטורלית וקרמיקת הוינטג' משלימה בקלות את החזון היווני. 

מה אוכלים: כיאה למטבח יווני קלאסי, האוכל בפאראקולו מתבסס על חומרי גלם פשוטים ואיכותיים, עם שימוש רחב בשמן זית, עשבי תיבול ריחניים והמון דגים ופירות ים שבאים טוב מול הנוף הכחול. בתפריט תמצאו אוכל יווני שמחמם את הלב כמו ממרח פלפלים חריפים ופטה (32 שקלים); עלי גפן ממולאים (32 שקלים); קלמרי על הפלנצ'ה (42 שקלים); מאפים עשירים ועוד. 

פאראקאלו - לכל הפרטים

הים כבר משלים את החוייה. פאראקאלו ביפו
אביעד בר

ועוד כמה יווניות ששווה לבדוק :

שבתאי היפה היא טברנה יוונית הקיימת יותר מ-40 שנה וממוקמת בסמטאותיה של יפו העתיקה. מלבד ללוקיישן האותנטי גם התפריט נצמד לשורשים ומציע את כל הטוב של ים התיכון. תוכלו להגיע לארוחת ערב וליהנות משלל מנות עיקריות (99-110 שקלים) לצד מבחר אדיר של מזאטים כמו פיאס (סלט שעועית קר) וסקורדילה (ממרח שום יווני).

שבתאי היפה - לכל הפרטים

אוזריה נולדה כהשראה מהברים שופעי האוזו באתונה. הגרסה הישראלית, עליה אמונה השפית אביבת פריאל אביחי (לשעבר טפאו), מגישה אוכל ים תיכוני בלקני מכל אגן הים התיכון לצלילי מוזיקה שמחה שסוחפת את כל הנוכחים. בתפריט מגוון מנות ששומרות על קו הבלקני ובנבחרת יוון תמצאו מנות כמו סופלקי פרגיות בגריל עם צזיקי צונן (40 שקלים) ומוסקה מנחמת עם ארטישוק ירושלמי ופרמז'ן (58 שקלים).

אוזריה - לכל הפרטים

קלמטה ממוקמת בין יפו העתיקה לנמל, והים הכחול הנשקף מחלון המסעדה כבר עושה שלווה בלב. תפריט המסעדה משלב אוכל יווני משובח עם נגיעות מהמטבח האיטלקי והמקומי ובולטות בו מנות כמו סלט פירות ים קפריסאי עם תפוח אדמה חרוך (72 שקלים) וקבב דגים עם צזיקי (68 שקלים) שהולך מצויין עם הקוקטיילים המרעננים של המקום.

קלמטה - לכל הפרטים

*#