בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סימונה מאשדוד מאכילה את הבלגים חומוס עם כמהין

ברובע מטונגה הצבעוני בבריסל אפשר למצוא את החומוס המיוחד של סימונה אל-חרר, רובו ככולו גרגירי חמצה ומגיע לפעמים עם תוספות כמו סלק או כמהין

9תגובות
בראנץ ים תיכוני בסימונה: חציל עם גרגירי רימון; חצאי פיתה עם זעתר; צלחת חומוס וצנוברים; ירקות קלויים, חומץ בלסמי ובזיליקום
KITCHEN 151

מטונגה, בפרבר איקסל, הוא אחד הרבעים היותר צבעוניים ומרתקים של בריסל רבתי. שמו בא לו מאחת משכונות קינשאסה, בירתה של קונגו, וכך גם רבים מתושביו. בתחילה היו אלה סטודנטים בעלי מלגה מהמדינה שהייתה מושבה בלגית, ואחרי שקיבלה עצמאות ב-1960, גם מהגרים ופליטים פוליטיים. ממוקם בין האזור היוקרתי האלגנטי של אבניו לואיז לבין הרובע האירופי המארח את משרדי האיחוד, הפך מטונגה בשנים האחרונות לאזור שוקק מסעדות, בתי קפה, ברים, גלריות, חנויות עם מיטב התוצרת החקלאית הטרופית והאקזוטית, ומספרות בהן קולעים בארבע ידיים את שיער הלקוח או הלקוחה לעשרות צמות זעירות.

באזור הזה, על הרחוב הראשי החוצה את הרובע - שוסה דה ואוורה (Chaussée de Wavre) - נמצאת המסעדה של סימונה אל-חרר, מטבח אישי מאוד עם שורשים ישראלים-מרוקאים. בערב שישי האחרון, כאשר המקום עלה על גדותיו, גדוש סועדים הומים, טבלתי פיתה שמנמנה וחמימה, מנומרת בזעתר, בחומוס של סימונה, ולרגע כמו פסקה ההמולה סביב. בועה של כיף נוצרה.

זה היה החומוס הבסיסי של התפריט, "אותו אני תמיד משתדלת לעשות לבד, לא סומכת על אנשי המטבח שלי. אנשים באים למסעדה לאכול אותו - ואני רוצה שהוא יהיה תמיד בדיוק אותו דבר, 90 אחוז חומוס יבש שבושל 24 שעות במים עם סודה לשתייה, והרבה כמון, פלפל חריף, שום, לימון - כל המרוקאי שבי נכנס לחומוס הזה; בבריסל אנשים רגילים לחומוס שהוא 80 אחוז טחינה, משהו נוזלי כזה. אצלי הוא מאסיבי, מוצק, עשוי חומוס", מספרת אל-חרר.

היא נולדה וגדלה באשדוד ומגיל 4 היא "במטבח ליד הסירים", לפי הסיפורים של אִמה. "כל החיים בישלתי, תמיד לחברים ולמשפחה", היא אומרת, אבל כמקצוע מצאה את עצמה בתחום הקוסמטיקה, ואחר כך במשך מספר שנים הפכה לעוזרת האישית של ניקול ("המעושרת") ראידמן, עד שנפל עליה סיפור אהבה בלתי צפוי ויוצא דופן אשר שינה את מסלול חייה.

סימונה אל-חרר ב"קיצ'ן 151"
KITCHEN 151

העניין שלה בציור, באמנות בכלל, הביא אותה למעורבות וכתיבה בקבוצת אמנים ברשת ובתוך כך החלה לעקוב און-ליין אחרי הצייר טים גרובנר, בריטי יליד מדגסקר, שלמד אמנות באוניברסיטת רדינג והציג בגלריות ברחבי אירופה. "יום אחד ראיתי שהוא פתח בעצמו גלריה והתיישב בבריסל, ונסעתי לבקר אותו. ואחר כך עוד פעם. התאהבנו, ועברתי לגור אתו".

טים גרובנר, בשלן מנוסה בעצמו, שהפך מאוחר יותר לבעלה, אהב מאוד את מה שסימונה בישלה ואת הדרך בה הגישה את האוכל, "את נולדת לזה" אמר לה וכאשר יום אחד נסגרה מסעדה ליד הגלריה, הוא הציע לה לפתוח אותה מחדש - כאשר היא השפית.

"קיצ'ן 151" (KITCHEN 151) באה לעולם לפני כשנתיים וחצי, אך להצלחה לקח קצת זמן להגיע. "זה היה מאוד מאוד קשה בשנה הראשונה" מעידה אל-חרר, "הייתי תמימה, לא ידעתי למה אני נכנסת. העליות והמורדות היו מסחררות, קיצוניות, הייתי צריכה ללמד את עצמי כל הזמן, תוך כדי עבודה, אבל עברנו את המבחן. כעת אני שוב מסוגלת לישון בלילות". זאת גם דעתה של התקשורת המקומית המדברת בהתלהבות על השילוב של מטבח ים תיכוני, מזרח-תיכוני וצפון-אפריקני, על צלחת אחת.

אנחנו למשל, טעמנו ליד החומוס חציל אפוי עם גרגרי רימון, גבינת באפלו עם עדשים ורוטב אנשובי, כיסונים עם גבינת עזים וטימין, והופתענו מ"שוק התרנגולת" אשר בשרו הוסר ממנו מבעוד מועד, שוטח, התכסה בפירורי לחם והגיע לשולחן בצורת שניצל עסיסי להפליא מבפנים ופריך מבחוץ. לקינוח קיבלנו מלבי, בחלב קוקוס ומי ורדים.

התפריט אצל סימונה משתנה כל שבוע-שבועיים, "עם בסיסים קבועים של חומוס, שקשוקה בנוסח אישי, וקפטה - הקציצות המפורסמות של אמא שלי". תמיד יש גם וריאציות חומוס נוספות, כמו חומוס עם סלק אדום, או חומוס עם כמהין, עליו עומלת כבר שלושה שבועות. "תמיד רציתי לעשות משהו עם כמהין ולא היה לי איך להכניס אותו לתפריט שלי; ניסיתי כל מיני גרסאות של החומוס הזה ואני חושבת שזהו, אני מוכנה להציג אותו בשבוע הבא", היא מבטיחה.

מנת חומוס סלק עם שקדים קלויים, פלח לימון ונבטים
KITCHEN 151


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו