בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

החדשות של "בן אנד ג'ריס": בן, ג'רי, אנחנו צריכים לדבר

ליבת קרמל מלוח, ליבת פירורי בראוניס וליבת קרמל: המדור צלל לעומק גלידות הליבה החדשות של בן אנד ג'ריס וגילה שהרומן שלו עם החֶברה עובר שינוי

59תגובות
גלידת קרמל סוטרא. הכי מוצלחת בסדרה
מורג ביטן

מסיבה שאינה ממש ברורה לי, גלידות "בן אנד ג'ריס" מתקשרות בתודעתי דווקא עם עידון. החברה הזו עשתה הכל כדי להיחשב אחרת — הטעמים הידועים שלה, כמו "צ'אנקי מנקי" ו"ניו יורק סופר", מתהדרים ברשימה ארוכה של תוספות מתוקות ועשירות, וגם השפה העיצובית שלה גדושה וצבעונית. אבל אולי בגלל הפייבוריט הקבוע שלי, "פאדג' בראוני", שהוא טעם פשוט למדי, אולי בגלל גלידת החרוסת שלה, שאגב השתפרה לקראת הפסח האחרון, ואולי בגלל האגרסיביות של הגלידות הישראליות שלעומתן גם הקקופוניה האמריקאית נראית ונטעמת מעודנת, החוויה שלי — כמו שאומרים הפסיכולוגים — היא שבן אנד ג'ריס זו גלידה שאפשר לשקוע לתוכה בנינוחות ולהתנחם בה, מבלי שאתה מרגיש שאתה מפציץ את החיך בתועפות של סוכר ומלח.

אבל כעת, אחרי שטעמתי את שלושת טעמי הליבה שזכו לקו ייצור חדש בארץ, זה נגמר. ליבת הקרם הזו שנמצאת באמצע גביע הגלידה צובעת את החוויה בצבעים עזים מאוד, ומשנה גם הדימוי של כל החברה בעיני באיזשהו אופן.

קרמל מלוח. יותר מדי בשבילי
מורג ביטן

הטעם שעורר בי את התחושה העזה ביותר היה כצפוי בעל השם העברי הנאה "סולטיד קרמל" — "גלידת שמנת משובחת עם בלונדי בראוניס וליבת קרמל מלוח". פתחתי את האריזה וחתרתי עם הכפית במישרין אל הליבה, שעל פני השטח של הגלידה נראית כמעין מטבע נוזלי וצופן סוד. הגרגרן בעל התפיסה המרחבית המפותחת מבין שזהו רק קצה הקרחון, כלומר החלק העליון ביותר של עמוד הרוטב שיצוק במרכזו של הגביע, מקרקעיתו ועד לצמרת. ליבת הקרמל המלוח הזו לא לוקחת שבויים. היא מתקיפה אותך בתערובת של מליחות, מתיקות ושמנוניות, עד שאתה מרים ידיים ומנסה להתנחם קצת בגלידת השמנת הטעימה ובבראוניז הנחמדים שמסביב. אני לא פוסל על הסף שילובים של מלוח ומתוק אבל זה היה קצת יותר מדי בשבילי. ציון: 7.

בראוני באטר. אין חידוש, אבל אחלה
מורג ביטן

גלידת ה"בראוני באטר" — "ליבת פירורי בלילת בראוניס מוקפת בגלידת שוקולד בראוניס וגלידת וניל בראוניס" — היא מעט יותר נורמטיבית. הליבה מתוארת כ"פירורי בלילת בראוניס", אבל מה זה בכלל אומר? זה הרי או בלילה, שהיא נוזלית, או פירורים, שהם מוצקים. העובדה שאנחנו סאקרים של גלידה לא בהכרח אומרת שאנחנו טמבלים באופן כללי. בכל אופן, טעמה של הבלילה באמת מזכיר טעם של בלילת עוגות, אם אתם אוהבים את זה יבושם לכם, זה לא רע אבל אני פחות בקטע. הגלידה מכילה בראוניס אפויים ומפנקים: בעצם גלידת השוקולד בראוניס די זהה, אם אני לא טועה, לגלידת ה"פאדג' בראוני" הידועה שאני אוהב מאוד כאמור. לכן התוצאה בסך הכל אחלה, אף כי אין פה איזה חידוש אדיר שיש מה לכתוב עליו הביתה, כמו שאומרים בוורמונט. ציון: 8.5.

ההצלחה הגדולה של הסדרה היא גלידת ה"קרמל סוטרא — גלידת שמנת משובחת עם קרמל וגלידת שמנת משובחת בטעם שוקולד עם חתיכות פאדג' וליבת קרמל". ליבת הקרמל העשירה, שאינה מלוחה ברוך השם, מתוקה מאוד ושמנונית אמנם, אך משתלבת היטב עם שני טעמי הגלידה הטעימים והמוצלחים. פיסות הפאדג' משלימות חוויה עשירה ומפנקת. ציון: 9.

נ.ב: בעניין הגלידות הטבעוניות

בפעם האחרונה שטעמתי סדרה חדשה של בן אנד ג'ריס, אלה היו הגלידות הטבעונית על בסיס חלב שקדים, שהחברה בישראל ייבאה לניסיון, כדי לבדוק אפשרות לפתוח קו ייצור שלהן במפעל בקרית מלאכי. המהלך הזה התקבל בחום רב בקרב קהילת הטבעונים לצד כמה תגובות שליליות, שנגעו לרמת המוסריות של ייצור שמן הדקלים שנמצא, שימו לב, בתוך העוגיות באחד מארבעת טעמי הגלידה. הטור שלי העליב שלא במתכוון את הקהילה הטבעונית, שייחסתי לה קיצוניות על גבול הטירלול (שמאפיינת פלג מסוים בקהילה ולא את כולה).

אבל יש עוד צד לסיפור הזה. למחרת פרסומו של הטור קיבלתי טלפון ממנכ"ל בן אנד ג'ריס ישראל, אבי זינגר. הוא סיפר לי על המתקפה הבלתי פוסקת של פעילי הג'יהאד הטבעוני בהודעות שנשלחות ללא הרף לחברה בעניין אותו שמן דקל, מתקפה שגרמה לו לשקול מחדש את התוכנית לייצר את הקו הטבעוני בישראל. "מה אני צריך את זה", הוא אמר לי. יש לקוות שהתוצאה של המתקפה ההיא לא היתה החלפת היוזמה להקים קו טבעוני בקו גלידות ה"ליבה" שטעמתי עכשיו, שגם הוא מצריך טכנולוגיה מיוחדת. אם כך קרה, אין ספק ששכרם של אותם טבעונים שיצאו למלחמת החורמה ההיא יצא בהפסדם.

 

 

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו