שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
עכבר העיר
בלינצ'ס של מסעדת קיטון
מסורת של 70 שנה. בלינצ'ס של מסעדת קיטוןצילום: דנה רסקין
עכבר העיר

שבועות כבר מתקרב וכולם מחפשים את המתכון החלבי המושלם. בין עוגות הגבינה שהפכו למלכות של החג לבין מאפים מקוריים, פשוטים או מסובכים שנועדו להרשים, נמצא מתכון אחד קלאסי, שאף שולחן חג לא שלם בלעדיו, לא משנה מאיזו עדה אתם - הבלינצ'ס.

מסעדת קיטון - המסעדה המזרח אירופאית הוותיקה בתל אביב, תמכור גם השנה את הבלינצ'ס המסורתי שלה לפי המתכון שעשתה סבתא שרה לפני 70 שנה. כדי שגם אתם תוכלו ליהנות מהקינוח הכי חשוב בשולחן, מוגש לכם המתכון המקורי לבלינצ'ס הזה, כולל שתי אפשרויות למילוי - גבינה או תפוחי עץ. בתאבון!

» שבועות 2017 - לכל האירועים והמתכונים
» תיקוני ליל שבועות - למדריך המלא
» פסטיבלים לשבועות
» פעילויות לילדים בשבועות
» עוגות גבינה מומלצות
» מתכונים לשבועות
» טקסי הבאת ביכורים
» איפה אוכלים בשבועות

מצרכים

לקרפ (20 קרפים):

4 ביצים
1 ליטר מים
½ ק"ג קמח
כפית סוכר
כפית מלח
½ כוס שמן

למלית גבינה:
800 גרם גבינת ריקוטה
200 גרם גבינת שמנת 15%
300 גרם צימוקים
200 גרם סוכר

למלית תפוחי העץ:
5 תפוחי עץ מסוג גרנד סמיט מקולף וחתוך לקוביות
200 גרם סוכר

בלינצ'ס של מסעדת קיטון
קינוח מושלם לשבועות. בלינצ'ס של מסעדת קיטוןצילום: דנה רסקין

אופן ההכנה:

1. להכנת הקרפ - מערבבים את כל החומרים ומחכים כחצי שעה עד שמטגנים במחבת משומן על אש קטנה.
2. במידה ובוחרים במילוי הגבינה, כל מה שצריך לעשות זה לערבב את כל החומרים ולמלא את הקרפים.
3. במידה ובוחרים במילוי תפוחי העץ, יש צורך לחמם מחבת משומן ולשים את הסוכר עד שמתקרמל, להוסיף את תפוחי העץ עד שהם הופכים חצי רכים, לקרר את התערובת ולהוסיף כפית קינמון. לאחר מכן, ממלאים את הקרפים.

מסעדת קיטון - רחוב דיזנגוף 145 תל אביב. 

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ