${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מבשלים לשבת: מרגישים בבית עם המתכונים של קיטון

פותחים עם מרק בורשט מרענן וממשיכים לאווז צלוי ברוטב תפוחים. מתכונים מסורתיים לשבת הישר ממסעדת קיטון הוותיקה, שמתמחה באוכל מזרח אירופאי במיטבו

תגובות
אוכל מסורתי ומנחם. מרק בורשט קר של מסעדת קיטון
רלי לב

למרות השבוע הקצרצר, השבת המשפחתית ממש מעבר לפינה. סביר להניח שרובנו קצת עייפנו מהבישולים שחג השבועות הביא איתו, אך עדיין קיים צורך בארוחה קלילה שתעביר את השבת בנעימים. מסעדת קיטון המפורסמת מרחוב דיזנגוף בתל אביב, חלקה איתנו שני מתכונים פשוטים במיוחד שמתאימים לעונה ולא ייקחו מכם הרבה זמן של הכנות - מרק בורשט קריר וצבעוני ואווז צלוי עם טאץ' מתקתק שהילדים יאהבו, לשבת רגועה וטעימה במיוחד.

» סודות החלה המושלמת עם אורי שפט מלחמים
» מבשלים לשבת עם השפים הירושלמים
» מתכון מנצח לשוק טלה מושלם
» לגזור ולשמור: איך מכינים את הקובה של מסעדת אמא?

מרק בורשט קר

מצרכים למרק 
3 ליטר מים
3-4 סלקים בינוניים
3 כפות חומץ או מיץ לימון
כף מלח
כף סוכר

להגשה 
(כמות לשתי מנות, יש להכפיל לפי כמות הסועדים)

4 כפות שמיר קצוץ
2 כפות בצל ירוק קצוץ
מלפפון קצוץ דק
ביצה קשה
שמנת חמוצה

אופן ההכנה

1. קולפים את הסלקים (3-4 בינוניים), וחותכים אותם לחצאים.
2. מרתיחים 3 ליטר מים בסיר גדול, מוסיפים כף מלח, כף סוכר, ואת חצאי הסלקים.
3. כשהסלקים רכים (אפשר לבדוק עם קיסם או מזלג אחרי 30 דקות בערך) מכבים את האש.
4. מחכים שהמרק יתקרר, וכשהוא קר מספיק מגרדים בפומפייה את חתיכות הסלקים חזרה למרק.
5. מוסיפים 3 כפות חומץ או מיץ לימון ומערבבים.
6. מכניסים את המרק למקרר ומחכים שיתקרר לגמרי.
7. בזמן ההגשה – מוזגים לכל סועד צלחת מרק קר,  ועליו מניחים 2 כפות של שמיר קצוץ, כף בצל ירוק קצוץ, חצי מלפפון קצוץ דק, חצי ביצה קשה וכף שמנת חמוצה. 
8. את שארית המרק ניתן לשמור במקרר ולהכין תוספת עלים טריים לפי הצורך. 

מתאים לעונה. מרק בורשט קר של קיטון
רלי לב

אווז צלוי ברוטב תפוחים 

מצרכים
4 שוקי אווז
½ כוס יין אדום
4 תפוחי עץ פרוסים לפרוסות דקות
מלח
פלפל
פפריקה אדומה
מעט שומן אווז לטיגון

אופן ההכנה

1. מחוררים את האווז במזלג ומורחים אותו היטב בתבלינים (מלח פלפל ופפריקה אדומה).
2. מכניסים לתנור לשעה וחצי על חם בינוני ומידי פעם מרטיבים אותו בנוזלים של עצמו.
3. הופכים וחוזרים על אותו התהליך עד לריכוכו המלא     
4. מחממים במחבת מעט שומן אווז ומטגנים את פרוסות תפוחי העץ יחד עם חצי כוס יין אדום, עד שתפוחי העץ מתרככים מעט. 
5. מצננים מעט את השוקיים ומוסיפים אותן למחבת עם התפוחים לטיגון של 2 דקות נוספות ומגישים. בתיאבון.

פשוט מאוד להכנה. שוק אווז של מסעדת קיטון
רלי לב


מסעדת קיטון – דיזנגוף 145, תל אביב

*#