מול הים: מסעדות מומלצות בנמל תל אביב

מסעדת שף יוקרתית לארוחה חגיגית, טוגנים ובירה אל מול שקיעה, תאילנדית שלא יודעת מנוח, איטלקי בגוון מקומי ודוכן שמוקדש לכריך ההרינג המושלם - כל מקומות האוכל המומלצים בנמל תל אביב

אבינועם ארביב, עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
בני הדייג נמל תל אביב
מוסד חסר פשרות. פילה דג של בני הדייגצילום: שרית גופן

מאז ומתמיד נמל היה דבר סנסציוני. החוט שמקשר בין תרבויות אנושיות רחוקות, יוצר מעבר של סחורות אקזוטיות, חומרי גלם מרוחקים, תיירים ומהגרים סקרנים. אמנם עבר כבר מעל יובל מאז עגנה האונייה האחרונה בנמל תל אביב - אבל עם בריזה מהים, אווירה שוקקת, שוק איכרים ושקיעות יפיפיות, לא נראה שחסר לו כלום. הסצינה הקולינרית במרכז הבילויים ממשיכה להכות גלים – הלכנו לבדוק איפה הכי כדאי להתמקם ואיפה הכי נכון לבלוס.

» הכשרות הטובות בירושלים
» הכשרות המומלצות בתל אביב
» פיצריות שוות בפתח תקוה
» בתי הקפה הטובים בתל אביב

קיטשן מרקט

מעל לכל ההמולה של שוק האיכרים הצבעוני תמצאו את מסעדת קיטשן מרקט האלגנטית והצבעונית לא פחות. התפריט של השף יוסי שטרית מוקפד וגדוש יצירתיות, משלב בתוכו המון חומרי גלם טריים ועונתיים שמגיעים לכאן מהשוק עצמו, והקומפוזיציות של המנות מרהיבות ומפתיעות כל פעם מחדש. כל החלל כאן משקיף אל הים והשוק הפתוח, מה שמספק חוויה אחרת של הנמל, כזו שתגרום לכם לרצות לשוב. אם אתם מחפשים ארוחה מושקעת, זהו בדיוק המקום הנכון.
מה אוכלים: ביצה רכה עם קרם פטריות פורצ'יני, קרוטוני בריוש וקצף פרמז'ן לפתיחת התיאבון (52 שקלים); סלמון עשוי בטכניקת סו-ויד עם קראמבל אצות ורוטב חציל ומיסו (114 שקלים) וטרין טלה בבישול ארוך, קולי בצל ירוק ופירה תפודים (138 שקלים). 

קיטשן מרקט - לכל הפרטים (לא כשר)

מנה של קיטשן מרקט
נגיעה של שף בכל מנה. קיטשן מרקטצילום: אנטולי מיכאלו

לחם בשר

השילוב עתיק היומין בין בצק אפוי לבשר צלוי מתגלם בלחם בשר, שפופולארית במיוחד בקרב משפחות שומרות כשרות. התפריט במסעדה הוא כשר למהדרין ומשלב בין מנות בשריות כשלל נתחים (אנטריקוט, פילה, סינטה) לבין מנות מהטאבון שעומד בגאון בחזית המקום ומפיק מתוכו מאפים בשריים ריחניים. המקום מתאים גם לקבוצות גדולות או חגיגות כשבצד האוכל מככב גם תפריט קוקטיילים.
מה אוכלים: בצד הקליל, סביצ'ה דג ים לבן כבוש ברוטב אסיאתי, סלרי, פלפל שאטה וצנונית (59 שקלים) או פוקצ'ה עם ראגו בקר (42 שקלים); ממשיכים עם סינייה טלה במחבת כבדה עם ראגו טלה בבישול ארוך, ירקות שורש, טחינה, צנוברים וקרם חצילים שמכוסים ביריעת בצק שיש לחצוב דרכה את הדרך (92 שקלים); 200 גרם פילה בקר מיושן 21 ימים בציר יין אדום עם תוספת לבחירה (164 שקלים).

לחם בשר - לכל הפרטים (כשר למהדרין)

לחם בשר
בשר איכותי למהדרין. לחם בשרצילום: גליה אבירם

שרי הרינג

לפעמים סנדוויץ' טוב הוא כל מה שצריך כדי להיות מאושר באמת. גם שרי אנסקי מצאה את האושר שלה בין שתי פרוסות באגט, כשפתחה את דוכן שרי הרינג במתחם השוק המקורה מתוך אהבה של המון שנים ונגיעה של השראה הולנדית. רק שלושה ימים לפני שהשוק נפתח היא החליטה סופית שהיא בפנים, לקחה קרש חיתוך מרפי כהן (רפאל), קנתה פרודוקטים משובחים, נעמדה שם מעל ארגז חקלאים והחלה במלאכה. התור שהשתרך במהרה מתוך השוק החוצה העיד שזו רק ההתחלה.
מה אוכלים: סנדוויץ' הרינג מדג מובחר ונקי, עם חמאה שמרוחה משני הצדדים בשכבה מדוייקת, בצל ירוק, בצל לבן, צ'ילי ומיץ של עגבנייה צהובה חמצמצה (38 שקלים); סנדוויץ' טונה מעושנת עם מיונז והרבה ירקות (39 שקלים) וסנדוויץ' סרדינים מבוקש במיוחד ואהוב על שלל הלקוחות האדוקים (35 שקלים). 

שרי הרינג - לכל הפרטים (לא כשר)

שרי הרינג
סנדוויץ' שווה אושר. שרי הרינג בנמלצילום: באדיבות המקום

איטלקי מקומי

ממש תחת הקיטשן מרקט, התמקמה מסעדת "איטלקי מקומי" שכשמה כן היא – יוצקת השראות מן המטבח האיטלקי אל תוך חומרי הגלם, האופי והאקלים המקומי. עוד פרט שנאה להתעכב עליו הוא כי כל המנות כאן נעשות בעבודת יד, הלחמים, דרך הפסטות הטריות ועד העוגות וכלל הקינוחים. זה מקום שדובר את שפת המקום, אם תרצו, אבל במבטא ודרך מבע איטלקי. 
מה אוכלים: בין המנות הקטנות, כרובית, ארטישוק ולימונים מטוגנים עם יוגורט וסלסה וורדה (42 שקלים); בוריק עם פירה חומוס, ביצה חצי קשה וסלסת עגבניות (34 שקלים) או קלמרי מטוגן בסמולינה עם לימון ואיולי צלפים (56 שקלים); בין הדגים הנאים והכבושים, קרפצ'יו דג ים עם פרי עונתי וריקוטה (56 שקלים); מהמטבח, שיפוד נתח קצבים או פילה לברק צלוי עם ריזוטו ירוק בציר ים, גרמולטה וסלט עשבי תבלין (82-128 שקלים) ועוד מנעד מנות פסטה, כספגטי קרבונרה או טורטליני שפונדרה (68-88 שקלים). 

איטלקי מקומי - לכל הפרטים (לא כשר) 

צילום: תומר אפלבאום

דלישס דלי בר

עוד ייצוג מכובד של קצביית הבוטיק דלישס בשווקים האורבניים של תל אביב. דלישס דלי בר בשוק הנמל מציע לקהל העוברים והשבים המבורגרים וסנדוויצ'ים מנתחי בשר איכותיים שמעושנים או נטחנים בקצביית האם, עם לחם טרי שנאפה במקום ומגוון רטבי איולי מסקרנים. לכבוד הקיץ הצטרפו לאחרונה לתפריט מנות חדשות כמו המבורגר בהשראה גרמנית וכריך פועלים בסגנון אמריקאי.
מה אוכלים: המבורגר ספיישל עם קורנביף, כרוב כבוש ואיולי שום ודבש (59 שקלים); כריך קורנביף ניו יורק עם חזה בקר מעושן ואיולי חרדל (69 שקלים) וסנדוויץ' סינטה עם איולי שום, דבש וצ'יפוטלה, חסה, עגבניה, מלפפון כבוש ובצל מטוגן שהולך נהדר עם ביצת עין (59 שקלים).

דלישס דלי בר - לכל הפרטים (לא כשר)

דלישס דלי בר
מנות בשר עם כבוד. כריך שפונדרה של דלישס דלי ברצילום: דן לב

בני הדייג

המוסד הוותיק שהפך למילה נרדפת ל"פותחים שולחן", בני הדייג כבר מונה חמישה סניפים בערי חוף שונות ברחבי הארץ, כשסניף נמל תל אביב מגרד (שנה) מלמטה 20 שנות פעילות. המקום מגיש מגוון רחב של דגים ופירות ים בשיטות עשייה שונות לבחירה, לצד מספר מנות בשר למי שלא יכול בלי. כל ארוחה כאן נפתחת בחגיגה של שפע - מבחר גדול של סלטים שמוגשים לשולחן (10-14 במספר, אם אתם מוכרחים לדעת), מספר סלטי ירקות וגם מנת חריימה הבית - מהמתכון של אמא של בני (לא יעזור לכם לבקש אותו, מדובר כאן בסוד והדגים לא מדברים).  
מה אוכלים: קציצות לוקוס עם עשבי תיבול על טחינה חמה, שנאפית ביחד עם הקציצות בתנור לאחר הטיגון (45 שקלים); פילה אינטיאס, דניס, ברבוניה או לברק (89-120 שקלים למנה) ומנת בר-ים אפוי בגריל במעטפת מלח גס, צורה שבה הדג שומר על העסיסיות והטעמים שלו, ולא מצריך תיבול נוסף פרט לשפריץ לימון טרי (300 שקלים לק"ג).

בני הדייג - לכל הפרטים (לא כשר)

פילה סלמון של בני הדייג
ממלכה של דגים. בני הדייגצילום: שרית גופן

נאם

חמוץ, מתוק, מלוח, חריף ומר - מבחינת מסעדת נאם זאת לא ארוחה תאילנדית מושלמת אם לא חוויתם את כל הטעמים הללו במנות הבועטות שהיא מגישה. המסעדה נפתחה בעקבות האהבה של הקהל הישראלי לאוכל התאילנדי, ומציעה מטבח מסורתי לצד מנות יותר מודרניות במעטפת לא רשמית. האהבה הוכיחה את עצמה כשתוך שלוש שנים בלבד המקום צבר קהל מעריצים מכור. סניף הנמל הוא סניף המשלוחים והשירות המהיר של המסעדה (שממוקמת לא רחוק משם) ובו תוכלו גם לשבת, לספוג אווירה וליהנות מהמנות המוגשות בכלי במבוק. 
מה אוכלים: פאד קא פאו שהיא מנת בשר קצוץ לבחירה ברוטב צדפות עם בזיליקום, בצל, שעועית תאילנדית, שום, כוסברה וצ'ילי, בליווי ביצת עין ואורז מאודה (69 שקלים), ומנת פאד סי יו מנצחת מאטריות אורז רחבות עם בשר, שרימפס או טופו לבחירה, סויה מתוקה, ברוקולי, בצל ירוק, כוסברה, תרד, ביצה וקריספי שום (65 שקלים).

נאם – לכל הפרטים (לא כשר)

מנה של נאם
תמיד בא טוב. מנה של נאם בנמל תל אביבצילום: תומר אפלבאום

מקס ברנר

אחרי כ-14 שנות פעילות מתוקות, מרגיש כאילו בר השוקולד המוכר נמצא בנמל מאז ומתמיד. הרשת השוקולדית חוצת היבשות מקס ברנר היא כידוע כבר מזמן לא רק שוקולד, ומציעה מנות עיקריות מגוונות וארוחות בוקר לאורך כל היום בנוסף לתפריט הקינוחים המושחת. 
מה אוכלים: קרפ קראמבל מסקרפונה ושוקולד לבן עם גלידת וניל ושוקולד חם ששופכים מעל (56 שקלים); פיצה שוקולד עם שוקולד חלב ולבן, שברי פקאן ותוספות מטריפות כמו מרשמלו נמס, נוגט וחלווה (29 שקלים לחצי פיצה; 49 שקלים לפיצה שלמה) או מילקי מקס עוגיות שלנצח יהיה אחד הפייבוריטים, עם קרם טראפל שוקולד חלב, שברי שוקולד לבן, עוגיות אוריאו, נוגט, קצפת, כדורי וופל שוקולד קראנצ'י וגם רוטב טופי כי למה לא (46 שקלים). אל תשכחו לשטוף את הכל עם שוקולטה איטלקית בכוס חיבוק (26 שקלים). 

מקס ברנר - לכל הפרטים (לא כשר)

מקס ברנר
הצד המתוק של הנמל. מקס ברנרצילום: אפיק גבאי

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ