${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שיא הקיץ: מסעדות חוף מומלצות בתל אביב

מאזטים קלילים וקוקטיילים בקראף, טברנה יוונית על החוף של יפו, מסעדה שמשלבת מועדון גלישה והמדוברת של עומר מילר - מסעדות חוף מומלצות בתל אביב והסביבה

תגובות
עדכנית ומרעננת. מסעדת חוף מציצים
אפיק גבאי

משהו בשילוב החול הזהוב, הכחול העמוק ומשב האוויר המלוח, יוצר תמיד תחושה נעימה וצורך בלתי נשלט למשקה קר ומשהו טעים. לא חסרים חופים במדינתנו הקטנטונת, ובזכות הסצינה הקולינרית שהלכה והתפתחה אל מול הים, יש להם הרבה יותר מה להציע מאשר סלפי רגליים, מטקות רועשות וארטיק שוקו-בננה. אז אם חוויית החוף האידיאלית שלכם לא שלמה בלי דרינק וארוחה טובה - ברכות, אתם ממש כמונו, וזאת בדיוק הכתבה בשבילכם. הלכנו למצוא יאם על הים.

» החופש הגדול - המדריך המלא לקיץ
» מסעדות מומלצות בנמל תל אביב
» מסעדות כשרות מומלצות בתל אביב
» המסעדות הטובות של ראשון לציון
» ארוחות הבוקר הטובות בירושלים

הוותיקה: מאנטה ריי

כבר לפני 20 שנה, עת הוקמה מסעדת מאנטה ריי, הבינו שמסעדת חוף לא חייבת לקדש את הצ'יפס, הפיתה והחומוס, ושליד הים אפשר לחיות גם אחרת. מאנטה ריי לקחה את המושגים "מאזטים" ו-"ים תיכון" ברצינות, ויצרה קונספט מהודק ומקצועי של מסעדה לא מתפשרת שמשלבת אוכל טוב עם הרגשה חופשית של חוף. לצד המאזטים היווניים, הטאפאס הספרדיים והצ'יקטי האיטלקיים, תמצאו כאן גם מנות דגים ופירות ים, וכמובן אלכוהול שנאה ללוות איתו ארוחה קיצית קלילה, כמו מרגריטה קפואה וקראפים שלמים וקרירים של קוקטיילים שישלימו את כל הסיפור כמו שצריך. 
מה אוכלים: מומלצים כמובן שלל המאזטים של המקום, שמגיעים יחד עם לחם בלקני שטוח ומאורך, לצד שמן זית וחומץ בלסמי - מסתכלים על מבחר המאזטים של היום, ובוחרים עם העיניים מה לקחת לשולחן (21-25 שקלים למאזט); מנת פירות ים עשירה שחולקים ביחד - עם מולים, שרימפס וסרטנים, בטטה ואננס בגריל ברוטב אסיאתי (185 שקלים); ומנת שרימפס, קלמרי, שעועית לבנה וצ'יפוטלה מוקפצים, עם גבינת גאודה עזים ברוטב סברס (115 שקלים). 

לפתוח שולחן בבריזה. מאזטים של מאנטה ריי
באדיבות המקום

בגרסת השף: קאליפסו

אחרי ההצלחה המסחררת של סוסו אנד סאנס, ממזללות ההמבורגר המדוברות בעיר, גם מסעדת החוף של עומר מילר שהתמקמה לפני קיץ בחוף פרישמן כבר הספיקה להצדיק את שמה של אלת הסערות היוונית עם מה שחוללה מאז פתיחתה. התפריט ברובו ים-תיכוני בביצוע מקורי, עם אופציות קטנות ומפנקות לארוחות בוקר ("קאליפסו של יום", לשון המקום), אבל גם מתאים לנשנושי חוף עם קריצה ונשנושי בר לצד קוקטיילים של לילה ("קאליפסו של לילה"). למקום שלושה איזורי ישיבה גדולים מאוד – המסעדה הפנימית הממוזגת, מתחם דק העץ ומקומות הישיבה שעל החוף עצמו - לכל איזור תפריט קצת שונה בהתאם לאופי ולאווירה. 
מה אוכלים: במסעדה הפנימית תמצאו קלאסיקות לצד פרשנות מקורית של השף, עם מנות כמו קרפצ''יו דג לבן עם זרעי עגבניה, שמן זית, עירית וקראנץ' פיתה (72 שקלים); סביצ'ה מוסר ים ופירות העונה (78 שקלים); המבורגר סלמון עסיסי עם אבוקדו רוטב חלפיניו (69 שקלים); ההמבורגר המפורסם והרוטב של "סוסו" (69 שקלים) וכמובן, קלאסיקות חוף כמו שניצלונים וצ'יפס (71 שקלים). 

קליפסו - לכל הפרטים 

האווירתית: גזוז ביץ'

בקיץ שעבר הושקה גם מסעדת גזוז ביץ' במתחם חוף ירושלים בתל אביב, שמציעה לעוברים, השבים ולאורחי החוף אתנחתא של אוכל כיפי, משקה מרענן ומוזיקה טובה. התפריט מתאים גם למי שמחפשים מנות לא מחייבות שיילכו היטב עם בירה קרה, וגם לאלה שנפתח להם הרעב אחרי יום ארוך של רביצה מול השמש, החול והים. תמצאו פה מנעד יצירתי של מנות ראשונות, סלטים מרעננים, מנות עיקריות וגם אופציות נוחות לילדים. בנוסף, קיים מתחם פנימי בנוסף למתחם הישיבה המעוצב שעל החוף עצמו, כשתקליטנים מכל הספקטרום המוזיקלי, תערוכות אמנות ועוד, מתארחים מעת לעת.
מה אוכלים: נקניקיות איריות של המומחה אלן טלמור, עם סלט עגבניות חריף וטחינה, מוגשות על לאפה כיפית ורכה שכיף לקרוע עם היד (58 שקלים); סיגרים עם בשר צלעות מפורק בבישול ארוך, ובצלצלי שאלוט עם צנוברים (54 שקלים); וקינוח מופלא של עוגת ביסקוויטים ביתית עם טוויל קראנצ'י, בדיוק כמו שעוגת בסקוויטים נועדה להיות (40 שקלים).

גזוז ביץ' - לכל הפרטים

אוכל ומוזיקה לנשמה. גזוז ביץ' החדשה
באדיבות המקום

הסטייליסטית: מסעדת מציצים

בחוף הים המיתולוגי של תל אביב, מסעדת מציצים משלבת קולינריה ואלכוהול עם המולת הגלים, האנשים והים. בגזרת האווירה, נספר כי על המוזיקה אמון רונן מיילי, הבעלים של בר "החתול והכלב", מה שאולי מעיד על המקום, שפועם בקצב גבוה. על הצד הקולינרי אחראי השף של מסעדת "סיטארה" והתפריט כאן ("תפריט גוּטה", לשון המקום) הוא כזה שמאגד יחד מגוון רחב עד מבלבל של מנות. החל מ"בוקר גוטה!" שהוא שמה של ארוחת הבוקר הישראלית הטיפוסית, עם שתי הביצים העשויות לבחירה והסלט הישראלי הקצוץ; דרך נשנושים בדרגת קושי משתנה, החל ממוזלי, דרך בורקס גבינה ועד ג'חנון אסלי וביצה קשה; נשנושים בנוסח "פותחים שולחן" כמו עלי גפן, קוביות פטה או סלמון מעושן; ועד פיצות ופסטות, כמרגריטה או אלפרדו בהתאמה ועוד. נצלו את המקום לרביצה מול הבריזה של שעות הבוהריים, כשהשמש רק מתחילה לתכנן טבילה בים, יחד עם נשנוש קטן או קוקטייל קליל ביד כמו מוחיטו. 
מה אוכלים: מנת חוף קלאסית של פרוסות דג מטיאס כבוש במקום עם בצל ירוק וסגול (36 שקלים); שווארמה אסלית עם טחינה לבנה, עמבה, בצל וסומק על לחם פרנה לוהט (75 שקלים); וקינוח מרענן של קרם ברולה עם פטל חמצמץ ובזיליקום (40 שקלים).

מציצים - לכל הפרטים 

אווירה של פאן ואוכל מושקע. שווארמה של מסעדת מציצים
טום חוליגנוב

היוונית: פאראקאלו

ממש אל מול חופיה הציוריים של יפו, התמקמה המסעדה היוונית החדשה פאראקאלו ("בבקשה", ביוונית) שפסיעה אליה כמוה כפסיעה אל אחת מהטברנות השמחות באחד מכפרי יוון הנושקים לשפת הים התיכון. הבעלים של המקום מביאים את הקסם היווני לצלחת עם חומרי גלם פשוטים וטובים, שמרכיבים מנות קלאסיות שלא צריכות הרבה מעבר. לצד העיקריות והדגה הטרייה, תמצאו בתפריט מאזטים קרים וחמים, סלטים, מאפים וארוחות בוקר לפתוח איתן את היום על הצד הטוב. גם הקינוחים כאן לא נופלים לקלישאה ונשארים נאמנים לקו היווני האותנטי. נציין לחיוב את העיצוב, התפאורה והצבעים המרגיעים שמחמיאים לאווירה במקום.
מה אוכלים: פותחים את היום עם בוקר דייגים שכולל ביצה קשה, דגים מעושנים, ציזיקי, איקרה וסלט יווני טרי (52 שקלים); ממשיכים עם גבינת סגאנקי מטוגנת עם טימין ודבש (38 שקלים); קלמרי צרובים על הפלנצ'ה עם בצל סגול, שמן זית, לימון וטימין (42 שקלים); בהמשך, גירוס פרגית על פיתה שטוחה עם צ'יפס וסלט עגבניות (66 שקלים); ולקינוח, בסבוסה יוונית, עוגת סולת ותפוזים עם קרם פרש (29 שקלים) או סברינה עם קרם יוגורט (31 שקלים). 

עיצוב נעים וצילילים מיוון. פרארקאלו ביפו
אביעד בר

ועוד שתיים מומלצות מחוץ לעיר:

החלומית: גזיבו

כבר כשנכנסים לתוך דק העץ המרהיב של המקום, שמלווה את רצועת החוף בדרך לגזיבו, מקבלים תחושה של מקום קצת שונה שמפגיש באלגנטיות אוכל ואווירה שמחה של מזח שוקק. פרט למסעדה, המתחם, שממוקם בהרצליה פיתוח, משלב בו גם מועדון שייט וגלישה פעלתני, ומושך אליו גולשים רבים מרחבי הארץ. בתפריט האוכל תמצאו טאפאס ומנות ראשונות ים-תיכוניות, סלטים, בשרים ושלל מנות מן הים. הוסיפו לזה קוקטייל קליל או שייק מרענן והופ, אתם בחופשה חלומית על אי מרוחק ואקזוטי, מינוס המרחק או האקזוטיקה. 
מה אוכלים: סשימי סלמון, סלט אטריות צלופן ואצות וואקמה למנה ראשונה (58 שקלים); סלט פאטוש חתוך גס עם קוביות פטה נדיבות, קרוטונים ותיבול לבנוני של זעתר וסומק ברוטב שמן זית ומיץ לימון (58 שקלים); פילה דניס על הפלאנצ'ה עם לימון כבוש וירקות צלויים (120 שקלים) או "פלטת איציק", שכוללת דגים מעושנים וכבושים: סרדין כבוש, סלמון מעושן, איקרה, סלט טונה, זיתים, לימון כבוש, סלק, גבינת שמנת ולחם לבחירה (85 שקלים). 

גזיבו - לכל הפרטים 

אנרגיות של גולשים. סלט מרענן בגזיבו
דן חאצ'טריאן

הוורסטילית: תאיו

אם יש עיר שהשם שלה מצדיק את החוף, תהיה זו בוודאי בת ים. כאן, על שפת הים, תוכלו למצוא את תאיו, מסעדת דגים ושף שמושכת אליה סועדים רבים מהסביבה וגם לא מעט תיירים. המקום משנה את פניו לאורך שעות היממה, כשבבוקר הוא מציע מגוון ארוחות בוקר מתוקות או מלוחות, ממגדל פנקייק ועד שקשוקה, ובצהריים וכשנמתח הערב נהפך המקום למסעדת שף מוקפדת יותר. אף על פי שתמצאו פה מנות בשר רבות, ההתמחות של תאיו היא הדגים ופירות הים שמגיעים במנעד סגנונות וטעמים.
מה אוכלים: חריימה מבושל ברוטב עגבניות אותנטי ופיקנטי, מוגש בליווי סלסלת לחמים (69 שקלים); שרימפס או מיקס שרימפס וקלמרי ברוטב לימון, שמן זית ועשבי תיבול או שמנת, שום ויין לבן (98 שקלים) או לחלופין, ברוטב שמנת, רוקפור ועגבניות מיובשות (104 שקלים); דג לברק שלם פתוח בגריל (109 שקלים), ועוד מכל טוב הים והיבשה. 

תאיו - לכל הפרטים 

*#