${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פנק אותה: הפיתות הכי טובות בתל אביב

מהשווארמה הידועה של בינו, דרך חלקי הפנים של ג'סמינו ועד סביח הכרובית של מפגש האושר - 7 מנות פיתה מנצחות שחייבים להכיר בתל אביב

תגובות
הפשטות מנצחת. פיתה במזנון של אייל שני
אנטולי מיכאלו

הפיתה היא פלא פחממתי, עם כיס שמופיע באופן מסתורי בזמן האפייה ויכולת לשאת בתוכו עולם ומלואו. אין זה פלא שהיא המושלת הבלתי מעוררת באוכל הרחוב הישראלי, שכבר מזמן יצא מהמשבצת של לסגור פינה על הדרך והפך למגרש המשחקים החדש והמאתגר של שפים רבים. הרכבת הפיתה היא אמנות לשמה, ולמרות שלרוב היא נראית כמו משימה פשוטה שכוללת טכניקת בנייה, מציאת החלבון האידיאלי ויצירת הסלטים שמסביב - רק הטובים ביותר זוכים לפצח את השיטה ולהתחרות על נאמנותם של הסועדים המורעבים. בין אם אתם בעד הפלאפל הפריך והאהוב עם טחינה ועמבה, או בין אתם מחפשים הרפתקאות בצורת חלקי פנים עסיסיים וסלטים משודרגים, ההיצע התל אביבי לא מפסיק להפתיע. מהוותיקות של תל אביב עד המקומות החדשים שעושים מהפך בכיס, זהו עולם שקוסמים ודוקטורים עושים בו מלאכת קודש במטבח ודואגים שתספגו את אווירת הרחוב התוססת עם חיוך ענק בבטן. חגרו חגורות (ופתחו כפתור) יוצאים למסע אחרי הפיתה המושלמת.

» עשר המנות המשתלמות בתל אביב
» הפיצות הכי טובות ברחבי הארץ
» ארוחות הבוקר הטובות בתל אביב

הקוסם

מי שהשכיל להבין את הגאונות של אוכל רחוב מעולה היה אריאל רוזנטל, הלא הוא הקוסם, שהקים לפני 17 שנה דוכן פלאפל צנוע שלימים הפך לאימפריה. ההבנה שאוכל רחוב הוא חוויה של טעמים, ריחות וחיבור לרחוב הסואן, הפכה את הקוסם מעוד דוכן אוכל "על הדרך" לאמנות אירוח לא פחות מרגשת מזו של מסעדת שף יוקרתית. חומרי הגלם הטריים, המנות היצירתיות והשירות החם רק מצדיקים את התורים הארוכים של אנשים רעבים, שכמהים לאחוז בפיתה המעולה שרוקחים פה.
מה לשים בפיתה? תבשיל דג מרוקאי חריף ומנחם (48 שקלים); פלאפל הקוסם המפורסם שהתחיל את הכל (19 שקלים); שווארמה עסיסית (36 שקלים) שהולכת מעולה עם מגוון הסלטים הטריים של המקום, בראשם החומוס המשובח שאיכותו נובעת מייבוא אישי של הגרגירים וטחינת אל ארז מצוינת. המנות מגיעות גם בגרסת הצלחת אבל למה לכם?

הקוסם - לכל הפרטים 

מקוריות לצד קלאסיות. דג מרוקאי בפיתה של הקוסם
ירון ברנר

בינו

אם עברתם בחודשים האחרונים בשדרות רוטשילד ונתקלתם בדמות הקרטון המיתולוגית של ד"ר שקשוקה מבצבצת מבין השיחים, בטוח שמחתם לגלות שהשקשוקה הכי מפורסמת ביפו הגיעה לשדרה הכי חמה בעיר. בינו, המקום האחרון שפתח הדוקטור, פועל במתכונת צעירה ופשוטה יותר ממסעדת האם, ומשלב את הקלאסיקות היפואיות עם מנות חדשות ושוות לא פחות. בינו, שמצהיר על חיבור מיוחד לכיס הבצק האהוב, שומר על תואר הד"ר הנכסף ומוכיח שגם בגיל 65 אפשר להפתיע בתוך גבולותיה העגולים והרכים של הפיתה.
מה לשים בפיתה? שווארמת הכבש הממכרת של בינו שמוגשת עם פלפל צ'ומה חריף, טחינה וסלט חצילים (38 שקלים); שקשוקת על שמוגשת בפיתה או במחבת ויכולה לקבל שידרוגים של מרגז ופטריות (22-45 שקלים). בגזרת המנות החדשות בבינו מציעים את מעורב שאול אברון - מעורב עם חלקי פנים מגוונים ופיקנטיים, מנה המוקדשת לחבר היקר של בינו (38 שקלים). גם הטבעונים ימצאו כאן נחמה בדמות שקשוקה ללא ביצים עם פטריות (45 שקלים) ופיתה פלאפל עם כרוב וטחינה (19 שקלים).

ג'סמינו

תוצאה של ותק וניסיון. פיתה של בינו ברוטשילד
AVIRA

ג'סמינו, השם החם ביותר בגזרת אוכל הרחוב התל אביבי, הגיע לאוזניהם המורעבות של רבים יחד עם סיפורי הלל על נתחי בשר עסיסיים ולא שגרתיים. בג'סמינו וויתרו על עיצוב אטרקטיבי, התחכמויות מיותרות ואפילו על מוזיקה, והתמקדו בלייצר נבחרת פיתות טעימה בטירוף ושווה לכל כיס. יחד עם מיקום אסטרטגי מעולה, שפוגש בצהריים את עוברי האורח של רחוב אלנבי השוקק וממשיך את הלילה עם החוגגים במתחם הר סיני המקביל - ברור למה המקום כבר הפך לסנסציה. 
מה לשים בפיתה? בתפריט שרשום על אריחי הקרמיקה ארבע מנות בלבד, כשהכל כמובן נעשה במקום: קבב מתערובת כבש ועגל, ששמו הולך לפניו (28 שקלים); נקניקיות מבשר בקר בתיבול פיקנטי (29 שקלים); פרגיות (30 שקלים); וטוויסט מגניב של לב עגל במרינדה חריפה (28 שקלים). לפעמים יש ספיישלים לא פחות מדהימים של שקדי טלה (45 שקלים); פלאנק סטייק או שייטל (45 שקלים); ומעורב פנימיים (28 שקלים). כל אלה מסודרים בדיוק מפליא בתוך פיתה, יחד עם פלפל חריף ובצל חמים מהגריל, סלט ירקות טרי, טחינה ושריטה של עמבה.

ג'סמינו - לכל הפרטים 

מפגש האושר

גן עדן לאנשים עם תעוזה. פיתה בג'סמינו
ערן לאור

המקום הקטן והחביב בקינג גורג' הוקם לפני יותר מארבע שנים, מאז הספיק לייצר לעצמו שם ומוניטין של אחת ממנות הפיתה הכיפיות בעיר. במפגש האושר של בנצי ארבל ועמרי קרביץ עושים הרבה כבוד למושג אוכל רחוב ומקנים לחוויה תחושה מוקפדת והרבה השקעה גם בפרטים הקטנים - רכיבי כל מנה נכנסים תחילה לקערת נירוסטה, כך שכל הטעמים והמרכיבים מתחברים בהרמוניה טרם הכניסה לפיתה. ניתן לזלול בכיף באחד מהשולחנות הקטנים על הרחוב או לקחת ולהתיישב על אחד הספסלים הנעימים בכיכר מסריק הסמוכה.
מה לשים בפיתה? התפריט הקולע של המקום מציע את מנת האושר היומית בצלחת (אבל זה לכתבה אחרת), או טמונה כמובן בפיתה. חוץ מכדורי פלאפל בהירים ואקסטרה פריכים (18 שקלים), תמצאו גם הברקה בדמות סביח עם שמנת חמוצה ובטטה (22 שקלים); סביח כרובית עם ביצה חומה וירקות (26 שקלים) ופיתה קלילה יותר עם גרגרי חומוס וקארי בתוספת לבנה חמצמצה (20 שקלים). 

מפגש האושר - לכל הפרטים

המזנון

מבטיחים ומקיימים. מפגש האושר בקינג ג'ורג'
זהבית רפאל

אימפריית הפיתות של אייל שני כנראה אחראית לתהילתה המחודשת של הפיתה ברחובות תל אביב. הגאונות של שני טמונה לא רק ביכולת המדהימה להפוך חומרי גלם פשוטים להתמכרות קולינרית (שלכאורה ניתנת לייצור במטבח הביתי), אלא גם בניתוח מדויק וחלוצי של צרכי הסועד הישראלי הממוצע והרעב. עם שלושה סניפים מקומיים, שניים באירופה ועוד שני לוקיישנים בהתהוות באוסטרליה ובארה"ב -  אייל שני עושה יחסי ציבור מעולים למטבח הישראלי ולשלמות שפיתה יכולה להכיל בתוכה.
מה לשים בפיתה? ההברקה החדשה נקראת פלאפל בורגר שמגיע עם שמנת חמוצה, בצל סגול, מלפפון חמוץ ואיך לא - עגבנייה צלויה (27 שקלים). בין המנות הוותיקות תמצאו את המינוט סטייק (46 שקלים) והרטטוי המצוין שעשוי מחצילים, קישואים עגבניות ובצל שנצלים באטיות בתנור ומשודכים עם ביצה (34 שקלים). 

המזנון - לכל הפרטים 

כרמל

אייל תעשה לי פיתה. המזנון
אנטולי מיכאלו

שי ואייל קיצ'ס, הבעלים של המזללה האסיאתית דה באן בשוק הכרמל, החליטו אחרי שש שנות פעילות לפנות לאתגר הקולינרי הבא. לפני מספר חודשים הקימו השניים דוכן חדש בכניסה לשוק הכרמל (כמה מטרים מדה באן), שם הם מעלים על הגריל כמה שיפודים מנצחים לא מתחכמים במיוחד, ומגישים אותם בפיתה עם נבחרת תוספות מהודקת. ראוי לציין ששולחנות וישיבה מרווחת לא תמצאו כאן, אבל אם כבר יום של שוטטות באווירת השוק - אל תהססו לזלול בעמידה ולתת דרור לטחינה הזולגת.
מה לשים בפיתה? חובבי ז'אנר השיפודים יכולים בכיף לעשות אן-דן-דינו וליפול על קלאסיקה מוכרת שכל אדם רעב ישמח לקבל: פרגית, קבב, חלקי פנים של טלה, מרגז, שפונדרה בבישול ארוך ופיתה צמחונית מעורב של כרובית (30-45 שקלים). מוזמנים להוסיף לכיס הבצק טחינה, בצל סומק, עמבה (איך לא?) עשבים ירוקים, סלט עגבניות על הגריל ופלפל ירוק חריף. זה מה שחשב המבקר שלנו על כרמל.

כרמל - לכל הפרטים

סביח פרישמן

עושים שוק וזוללים פיתה. כרמל
ערן לאור

לפעמים לא צריך ללכת סחור סחור סביב לקימוריה של הפיתה. מספיק להתמקד במנה אחת ופשוט לעשות אותה הכי טוב שיש. סביח פרישמן של הצמד דני פאר ואיציק ספיר, הוא מזמן שם דבר המתמחה במשולש הרומנטי שבין הביצה, הפיתה והחציל ועושה את זה בהצלחה רבה. הלוקיישן המקורי בפינת דיזינגוף ופרישמן הספיק להתרחב גם למחלקת הפלאפל שנמצאת בסמוך, ולייצר סניפים נוספים בכל הארץ. בתכל'ס הכיף כולו שלנו.
מה לשים בפיתה? בסביח פרישמן מבינים את הייחוד של כל סועד ומציעים לצד הסביח הישן והטוב (19 שקלים) גם סביח גבינה עם פטה שמחליפה את מקומו של החומוס (23 שקלים); סביח בריאות שמגיע בפיתה מחיטה מלאה בעבודת יד; סביח טבעוני ללא ביצה ואפילו מנות בפיתה ללא גלוטן (24 שקלים). כל המנות מוגשות גם בגרסת הצלחת (29 שקלים).

סביח פרישמן - לכל הפרטים 

*#