טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

נכנסים למטבח: מתכון לחומוס עדשים צעד אחר צעד

אוהבים לנגב אבל זקוקים לרענון? קבלו מתכון מפורט ומצולם שמלווה אתכם בכל שלבי ההכנה ליצירת מנת חומוס (מעדשים) פשוטה, טבעונית ומפתיעה

תגובות
ליאור אבל

נפתח בווידוי אישי: כשהתחלתי להתאמן על תזונה טבעונית, אי אז לפני עשור, פתרונות קולינריים מרגשים לא היו, ותחליפים מושקעים היו דבר שקשה להשיג ברשתות המזון - מקסימום קוביית טופו וחלב סויה. היום כמובן כבר אפשר למצוא תחליפי חלב במגוון רחב, מעדנים, 'גבינות', טופו פסטרמה, תחליפי בשר מסייטן ושאר רעיונות יצירתיים שמטרתם למלא את ה'מחסור' במנות בשר וגבינה כאלה ואחרות. בגלל, ואולי בזכות הדלות שהייתה, סיגלתי לעצמי עם השנים תפריט של מנות עשירות ומזינות שהכנתי לבד, המורכב בעיקר מחומרים מהצומח שממלאים את הברזל והחלבון, בלי להכניס מוצרים מעובדים - טבעוניים או לא, לתוך הגוף.  

» ארבעה מתכונים מנצחים לאוזני המן
» מה אוכלים השבוע? כל המסעדות וההמלצות
» למדור האוכל של הארץ
» מתכונים לכל ארוחה

אז אחרי ההקדמה הארוכה וגישת ה'כיף במטבח' הכללית, הגיע הזמן לגשת לביזנס -  במקום עוד מנת חומוס ביתית רגילה, שסוגרת פינה ומהווה מפגש משותף של טבעונים ולא טבעונים (כי בואו, מי לא מת על חומוס) הנה אלטרנטיבה מרעננת ומשביעה לא פחות, שעשויה מעדשים, לא דורשת הכנות מקדימות שנמשכות נצח והרבה הרבה יותר קלה ליישום. שיהיה בתיאבון ושנ"צ נעים.

מתכון לחומוס עדשים (כ-2-3 מנות)

מצרכים לחומוס:
כוס עדשים ירוקות
2 כוסות מים
2 כפות טחינה
2 שיני שום
חצי לימון
רבע כפית כמון
רבע כפית כורכום
רבע כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור
אופציונלי:
חצי בצל בינוני
כף עדשים כתומות

ליאור אבל

להגשה:
שמן זית
עדשים מוכנות שהוצאו מהתבשיל
אופציונלי:
פטרוזיליה/כוסברה קצוצה
תבלינים אהובים

אופן ההכנה:
1. בוררים את העדשים - מוציאים עדשים שחורות, פגומות וכן הלאה. שוטפים ומסננים.

ליאור אבל

2. שופכים לסיר בינוני את העדשים הירוקות, שיני השום, הבצל והעדשים הכתומות. מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מומלץ לקפות את הקצף.

ליאור אבל
ליאור אבל

3. לאחר הרתיחה מוסיפים את התבלינים, מערבבים, מכסים ומעבירים לאש קטנה לכ-30 דקות (אם המכסה קצת רוקד אפשר להניח אותו מעט באלכסון, עם חריץ קטן). רצוי לערבב מדי פעם על מנת לוודא שכל העדשים יתרככו.

ליאור אבל

4. כשהעדשים רכות - אבל לא נימוחות כמו מחית - סימן שהן מוכנות. מכבים את האש, מסירים את המכסה ונותנים לתבשיל להצטנן כ-5 דקות.

ליאור אבל

5. מסננים את העדשים מתוך הנוזל לכלי נוח (שומרים את הנוזל שנותר), מוציאים מעט לפני הטחינה בשביל הגשת המנה.

ליאור אבל

6. סוחטים פנימה את הלימון, מוסיפים את הטחינה וטוחנים לפי העדפה - טוחן סטיק למרקם גס, מעבד מזון למרקם חלק.

ליאור אבל

7. החומוס מוכן, כעת אפשר לשחק עם המרקם שלו מעט - למעדיפים חומוס פחות סמיך, ניתן להוסיף את הנוזלים ששמרנו בצד בהדרגה עד לקבלת המרקם הרצוי. חשוב לציין שאם ההגשה לא מיידית ואתם מעדיפים לשמור במקרר, החומוס יהיה סמיך יותר לאחר קירורו.

ליאור אבל

7. מסדרים בצלחת הגשה, מפזרים עדשים מוכנות (שהוצאנו קודם) ומוזגים שמן זית.

ליאור אבל

8. המתקדמים יכולים להוסיף פטרוזיליה, כוסברה או שתיהן, לקשט עם תבלינים (כורכום, כמון, סומק, פפריקה - לפי העדפה), וכמובן להוסיף צלחת בצל חתוך וחמוצים ליד.

ליאור אבל
*#