בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בין העיר לעמק: איפה אוכלים בעין כרם?

ארוחת בוקר מול ההרים, סעודה פרטית בטירה עתיקה, כוס יין על גג פנורמי ושפע של אפשרויות למשפחות ומטיילים - שישה מקומות שינעימו את זמנכם בביקור הבא בעין כרם השלווה

15תגובות
קרפצ'יו בקר בבראסרי עין כרם
אפיק גבאי

מוקפת בהרי ירושלים הירוקים ובמרחק נגיעה מהמולת העיר שלא יודעת מנוח, נמצאת שכונת עין כרם - אחת הפנינות הכי ציוריות ויוצאת דופן בירושלים. במשך מאות שנים שימש כאזור מגורים ערבי שוקק, עד שפרצה מלחמת יום העצמאות והכפר הפסטורלי נותר נטוש. עם הזמן התיישבו במקום עולים חדשים שעלו ארצה אחרי קום המדינה והשכונה הפכה לחלק בלתי נפרד מעיר הבירה המתהווה. למרות שלל השינויים והמודרניזציה המתבקשת - עין כרם שמרה מאז ומתמיד על ציוויון ייחודי. הבניה הערבית חודשה, הרחובות שופצו והורחבו, התשתיות תוחזקו ועדיין - עין כרם הייתה ונותרה יעד תיירותי מרכזי שמשלב היסטוריה עתיקת יומין, זיקה לכל הדתות, אבנים שנושאות סיפורים ונוף מרהיב שנדיר למצוא בגבולות האורבניים. כמו כל לב תרבותי גם עין כרם לא יכולה להרשות לעצמה לחסוך בהיצע קולינרי, וקיבלה לחיקה עם השנים בתי אוכל מגוונים (ובעיקר לא כשרים) שמקפידים לחדש ולהנעים את זמנם של המבקרים הרבים. טיול שבת עם המשפחה, חופש זוגי שחיכיתם לו או ערב רגוע של בריחה לכמה רגעים - הנה כמה מהמסעדות שחייבים להכיר באזור. 

» מסעדות מומלצות בירושלים
» מה אוכלים השבוע? חדשות והמלצות 
» איפה אוכלים בנווה צדק?
» למדור האוכל של הארץ - כל הכתבות והמתכונים

בגלל המרפסת: בראסרי עין כרם

במבנה אבן מרשים, שצופה ישירות אל העמק המלבלב, שוכנת מזה שש שנים מסעדת הבראסרי בניהולה של השפית לירז שדה. המסעדה מתפרסת על שתי קומות רחבות ומזמינות - קומת הכניסה מחולקת למספר חדרים שמותאמים לאירועים פרטיים ולארוחות גדולות, אבל את הקסם האמיתי חווים בקומת הגג, המרוהטת בפינות ישיבה ובר שעושה חשק ללגום עוד כוסית מול השקיעה. התפריט במקום קורץ למנות ביסטרו קלאסיות שאולי לא ממציאות את הגלגל, אבל בהחלט מביאות לידי ביטוי את פרשנותה של שדה לאוכל נעים ומנות מחושבות, כך שכל אחד יכול למצוא למה להתחבר.
מה אוכלים: התפריט הרחב מסודר לפי קטגוריות שכוללות ראשונות, סלטים, ונבחרת ענפה של עיקריות. תוכלו להתחיל עם מנות מוכרות כמו חציל חרוך עם קרם גורגונזולה (38 שקלים) או ראשונות עם קצת יותר אופי, בהן סמוסה זנב שור (48 שקלים) וקטאייף שרימפס עם מסקרפונה, פיסטוק ועשבים (54 שקלים). בעיקריות, כאמור, מקפידים לגעת כמעט בכל ז'אנר, בהן שוק אווז קונפי לצד אורז פרא ופירות יבשים (92 שקלים) וקציצות בורי עם סומק, בצל, טחינה ויוגורט (86 שקלים). מנות רבות מוצעות גם בוורסיה נגישה לרגישים לגלוטן ולטבעונים.

בראסרי עין כרם - לכל הפרטים (לא כשר)

בראסרי עין כרם
אפיק גבאי

לכל שעה ביום: כרמא

אחד המבנים שהכי מזוהים עם השכונה הוא החלל המושקע והיפהפה של מסעדת כרמא, במרכז הרחוב הראשי (היכן ששכנה מסעדת אנשים המיתולוגית). המיקום המחייב יצר באופן טבעי מסעדה מקצועית ומעוצבת, הפתוחה לאורך כל שעות היום ומציעה אוכל ידידותי שמתאים לכל פורום או אירוע. גם כאן הנוף הציורי משחק תפקיד בחוויית הישיבה - ניתן לסעוד בחלל הפנימי השקט והחמים, או ליהנות מאוויר הרים צלול במרפסת המרשימה שבקומה השנייה. 
מה אוכלים: גולת הכותרת היא ללא ספק הטאבון הלוהט שפתוח לעיני הסועדים, מה שתורם לאווירה החורפית ולוקח חלק עיקרי בהיצע המנות שבתפריט. כך למשל פוקצ'ה כרמא עם חציל ופלפל קלוי, פסטו, טפנד ולאבנה (62 שקלים); ופיצה ארבע גבינות (62 שקלים). גם אגף הקדירות עובר דרך הטאבון לפני שמוגש לשולחנות, כשכל מנה נאטמת עם בצק של פיצה ונכנסת לחום גבוה. תמצאו בו קדירת כדורי בקר וטלה עם פסטה חונקי כמרים, רוטב עגבניות ומוצרלה (98 שקלים); וקדירת פירות ים ופטוצ'יני ברוטב עגבניות ושמנת, קישואים ובזיליקום (96 שקלים).

כרמא - לכל הפרטים (לא כשר)

כרמא עין כרם
באדיבות המקום

נוסטלגי ורומנטי: מלה בר

כמה צעדים ממסעדת כרמא תמצאו את המלה בר, שפועל באותו המיקום משנת 1999. ותיקי הבליינים הירושלמים זוכרים לו חסד נעורים כאחד היעדים הרומנטיים הפופולריים של תחילת שנות ה-2000, עוד לפני שהאזור התמלא בבתי אוכל מודרניים ומעוצבים. קירות אבן בשילוב אלמנטים עתיקים, תאורה עמומה ותקרה גבוהה מקנים למקום אווירה אפלולית, אך עם זאת מאוד אלגנטית. אם חפצה נפשכם בקוקטייל טוב עם אוכל לא מתחכם, מלה בר לחלוטין יענה על הציפיות.
מה אוכלים: כל בר חייב כמה מנות חביבות באמתחתו, כאלה שכיף להזמין לצד הכוסית ושיכשירו את הקרקע לאחת נוספת. בדיוק על הצורך הזה עונות המנות של המלה בר שכוללות סנדוויץ' אנטריקוט עם מיונז חריף ואבוקדו (62 שקלים); שקשוקה חריפה עם גבינת עיזים (52 שקלים) ופיצה מוצרלה (58 שקלים).

מלה בר - לכל הפרטים (לא כשר)

האחות מעבר לכביש: מלה ביסטרו

אחרי שנים של עבודה ויצירת קהל לקוחות אדוק, הוקמה בשנת 2011 האחות הרצינית של מלה בר. מלה ביסטרו מתפקדת כמסעדה אינטימית ושקטה שמתאימה לארוחת צהריים קלילה, הרכב משפחתי או דייט זוגי מלווה במנה או שתיים. כמו הרבה מהבתים העתיקים של ירושלים - גם כאן קיים סיפור היסטורי כמו מאגדה, על אוצר זהב קדום שהתגלה מאחורי אחד הקירות בימי קום המדינה. הבניין שופץ כמובן עם השנים, אבל רוח התקופה הקדומה נותרה, הן בעיצוב המחודש והן באנרגיות המיסטיות ששוררות בין כתליו.
מה אוכלים: השף אלי מזרחי לוקח השראה מאוכל ירושלמי, מה שבא לידי ביטוי במחוות לחומרי גלם מקומיים, וסגנון תעוזתי שמאפיין את שוק מחנה יהודה הצבעוני. בראשונות תמצאו "ניוקי שוק" עם עגבניות שרי, עשבים ונגיעת שמנת (52 שקלים) ושקשוקה עם בשר כבש קצוץ, חריף, לאבנה ולימונים כבושים (52 שקלים). עוד בתפריט: סלט בטטות אפויות עם פיצוחים חמים ופטה (52 שקלים); וקבב של אלי על ירקות שרופים ולאפה דרוזית (76 שקלים).

מלה ביסטרו - לכל הפרטים (לא כשר)

מלה ביסטרו
יהב דיגיטל

חוויית אירוח מיוחדת: עתליה

עתליה עין מור גדלה בשכונת עין כרם בבית עתיק ומרהיב, עטור ביצירות אמנות וחפצים שלא משאירים מקום לאדישות. אחרי שהתנסתה במטבחים ועסקה בבישול מקצועי, החליטה עתליה להפוך את בית מגוריה בשכונה למרכז קולינרי מסקרן ושופע קסם, בו היא מארחת קבוצות לסעודות פרטיות מול נוף הבוסתנים השלו. המטבח של עתליה לא כשר, אבל קיימת אפשרות לבקש להפריד בין בשר לחלב. כמו כן מתקיימות במקום גם סדנאות קונדיטוריה ואפיה שניתן לשלב עם ארוחה או סיור (בהזמנה מראש). 
מה אוכלים: הארוחות של עתליה יצירתיות במיוחד ומתבססות ברובן על חומרי גלם מהשווקים המקומיים ומהשדות שבאזור, כשהאוכל עצמו משתנה ותלוי בהעדפות המשתתפים. כיאה לקונדיטורית מדופלמת - חוויית האירוח בעתליה נוטה להסתיים עם קינוחים ומאפים שישאירו טעם של עוד. בימי שישי מציעים כאן בראנץ' מומלץ במיוחד, אבל חובה לשריין מקומות מספיק זמן מראש.

עתליה - לכל הפרטים (לא כשר)

שולחן צבעוני עם מנות בעתליה עין כרם
גל בן זאב

איטלקית ומגוונת: פונדק עין כרם

הנציגה הוותיקה בחבורה, שכבר הפכה עם השנים למוסד היא מסעדת פונדק עין כרם שחגגה לא מזמן חצי יובל להקמתה. לפני כמה שנים המסעדה המקורית "נדדה" שני בניינים הצידה ועברה לפעול במבנה לשימור שהותאם במיוחד לצרכי המקום. המתחם המחודש מתהדר במרפסת נפלאה ורחבת ידיים, אריחים מצוירים, ורהיטים פשוטים שמפנים את המקום לפרטי האדריכלות המעניינים. 
מה אוכלים: התפריט של הפונדק נשען יסודות המטבח האיטלקי, אבל לא רק - אם תגיעו בשעות הבוקר ותרצו לשמור על סולידיות תוכלו ליהנות מארוחת בוקר קלאסית ליחיד או לזוג (59/108 שקלים); שקשוקה עם מבחר מטבלים ושתיה (59 שקלים); או צלחת מוזלי עם פירות העונה (36 שקלים). גם כאן מתחזקים טאבון אבן שאחראי על נבחרת פוקצ'ות, ופיצות שתוכלו להרכיב בעצמכם (39-66 שקלים). 

פונדק עין כרם - לכל הפרטים (לא כשר) 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו