אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מבשלים לשבת: מתכוני טאג'ין עם השף אבי לוי

עופיון עם זיתים וצ'יפס מרוקאי, צלי כתף עם ערמונים מתקתקים וצוואר טלה עם נגיעות זעפרן - שלושה מתכונים לתבשילי טאג'ין חורפיים, בדיוק מה שסוף השבוע הגשום שלכם זקוק לו

תגובות
יפה על השולחן ונעים בבטן. טאג'ין עם עופיון וצ'יפס מרוקאי
אמיל סלמן

כמו בהרבה תחומים בחיים, גם במטבח שמור מקום של כבוד לקלאסיקות ואבני בסיס על זמניות, ששום חידוש טכנולוגי לא יתפוס את מקומן. כזה הוא הטאג'ין, כלי חרס ייחודי, שמלבד חזותו החגיגית והאותנטית - ביכולתו להפיק תבשילים עוצמתיים, עשירים בניחוחות, ועבור חלקנו גם כאלה שנושאים עימם זיכרונות. שיטת הבישול האיטית מחדדת את טעם התבלינים, מחברת בין חומרי הגלם ומעניקה להם מרקם מענג. השף אבי לוי ממסעדת המוציא, חלק איתנו שלושה מתכונים מקוריים וסיפר על החיבור עם המאכלים:   

"את תבשילי הטאג'ין אהבתי עוד מילדות, כאשר אימי וסבתי היו מכינות תבשילים מרוקאים טעימים שהיו אהובים על כל בני המשפחה. בשנים האחרונות, במסגרת מסעותיי למרוקו, יצאתי לחקור לעומק את אופן הכנת תבשילי הטאג'ין והוקסמתי מהאפקט שנוצר באוכל המבושל בו. מאז ומתמיד סיקרן אותי הכלי המיוחד הזה. כלי חרס השומר על החום בצורה אופטימלית ובשל מבנהו אוגר בתוכו את אדי הבישול, המשתחררים באיטיות דרך הפתח הצר המצוי בקצהו. תבשילי הטאג'ין זוכים לחיבה מתמדת, וזוכים להתעניינות מחודשת בכל חורף מחדש. השילוב של מאכלים חמים, המבושלים באיטיות ומכילים ארוחה שלמה - מוצאים חן בעיני כולם". 

» מבשלים לשבת: מרקים מבירת הנגב
» איך מכינים את הקובה של מסעדת אמא?
» מתכונים לארוחת ט"ו בשבט
» למדור המתכונים המלא של הארץ

טאג'ין בשר וערמונים
דרגת קושי: קלה
זמן הכנה: כ-3 שעות
מתכון ל-4 סועדים

השילוב הראוי. טאג'ין בשר וערמונים
אמיל סלמן

מצרכים:

5 כפות שמן זית
500 גרם של בשר צלי מספר 5 כתף טרי חתוך לקוביות
2 בצלים חתוכים לרבעים
2 כוסות של ערמונים
2 כוסות של כוסברה
1 מקל קינמון
מלח לפי הצורך
כפית של זרעי כמון
כפית של כמון
כפית של פלפל גרוס
2 כוסות של ציר בשר או ירקות 

אופן ההכנה:

1. בסיר רחב מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים עד לסגירה מוחלטת של הבשר.
2. מוסיפים את התבלינים, את ציר הבשר או הירקות ואת הערמונים, סוגרים במכסה ומבשלים כ-3 שעות על חום נמוך מאוד.
3. לפני ההגשה מוסיפים את הכוסברה, מערבבים ומגישים.

טאג'ין עופיון, זיתים וצ'יפס מרוקאי ("גאג מקלי")
דרגת קושי: בינונית
זמן הכנה: עד שעתיים
מתכון ל-2 סועדים 

תנו לאדים לעשות את העבודה. טאג'ין עופיון וצ'יפס מרוקאי
אמיל סלמן

מצרכים:

1 עופיון טרי (אפשר במקום זאת כרעיים או עוף גדול שלם).
2 בצלים חתוכים לטבעות
2 לימונים קלופים וחתוכים לטבעות
3 שיני שום שלמות
1 כוס של זיתי קלמטה מגולענים שחורים
1 כוס של כוסברה קצוצה גס
2 כוסות של ציר עוף או ירקות
מלח לפי הצורך
2 כפיות פלפל גרוס
1 כפית כורכום
חצי כפית קארי צהוב אבקה
4-5 שערות זעפרן (אם יש)
2 תפוחי אדמה חתוכים לצ'יפסים דקים מאד

אופן ההכנה:

1. בסיר רחב מתחילים בטיגון של הבצל עד להזהבה יפה, מוסיפים את שיני השום השלמות.
2. מוסיפים את העופיון ומטגנים אותו ללא נוזלים עד שהוא מקבל גוון של קלייה וטיגון.
3. מוסיפים את פרוסות הלימון הקלוף, הזיתים ואת הכוסברה ומערבבים את הכל יחד.
4. מוסיפים את התבלינים ואת ציר העוף או הירקות סוגרים את מכסה הטאג'ין ומבשלים יחד כשעתיים על חום נמוך.
5. להכנת הצ'יפס המרוקאי - מטגנים את הצ'יפס שחתכנו בשמן חמים (ולא רותח) עד להזהבה קלה. מוציאים את הצ'יפסים ומכניסים לשמן חם מאוד לטיגון קצר.
6. מגישים את העופיון עם רוטב הזיתים והלימונים. מעל הכל מפזרים ערימה נדיבה של צ'יפס מרוקאי.

טאג'ין צוואר טלה וזעפרן
דרגת קושי: בינונית
זמן הכנה: כ-3 שעות
מתכון ל-3 סועדים

צבע ששמור אך ורק לזעפרן. טאג'ין צוואר טלה
אמיל סלמן

מצרכים:

3 חתיכות צוואר טלה טרי
3 כפות שמן זית
3 בצלים לרבעים
4 שיני שום שלמות
2 פלפלים חריפים
1 לימון פרוס
5-6 שערות זעפרן איכותי
2 כוסות ציר בשר או ירקות
חצי כפית הל
חצי כפית מוסקט
כפית פלפל גרוס
מלח לפי הצורך 

אופן הכנה:

1. מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוציאים את הבצל מהסיר.
2. באותו הסיר סוגרים את חתיכות הצוואר משני צדדיו.
3. מחזירים את הבצל פנימה, מוסיפים תבלינים, ציר הבשר או הירקות, פלפלים חריפים וזעפרן.
4. מכסים ומבשלים כ-3 שעות על חום נמוך.
5. חותכים לימון אחד לפרוסות ומפזרים על המנה בהגשה. מקשטים עם עלי פטרוזיליה או כוסברה. בתאבון!

*#