מסעדות בראש השנה: כל ההמלצות

מאילת ועד ירושלים, מתל אביב ועד הגליל - לא רק המטבחים הביתיים מתמרקים לקראת ארוחת החג אלא גם המסעדות והמלונות. כל המסעדות המומלצות לראש השנה

יוראי דניאל
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
גורמה נחשולים
סעודה בינלאומית לתפארת. מלון בוטיק חוף נחשוליםצילום: בועז לביא
יוראי דניאל

בפניכם בחירה – לטרוח ולבשל, לארח את המשפחה ולהתמודד עם תסריט שבוודאות גבוהה כולל שבירת חלק מהסרוויס של סבתא/ משבר זוגי אודות עריכת השולחן/ עייפות של טירון בחיל השריון/ לרלורים של הנוכחים על האוכל שלכם. הברירה השנייה היא הרמת טלפון והזמנת מקום לארוחה במסעדה או בית מלון שפותח שעריו לקהל הרחב (לא כולל לינה). בתסריט הזה בוודאי תיאלצו להתקלח ולהתבשם, להגיע לארוחה נינוחים ורגועים, ליהנות משיחה עם בני המשפחה ובסוף לנטוש את המקום כמו טייס אף 16 שחזר מגיחה והותיר את המטוס למנקים אחריו. אז מה תחליטו? או במילים אחרות – אלה ההצעות השוות ביותר שמציעות המסעדות לארוחות מיוחדות בראש השנה 2019.

אלנה (מלון נורמן)

ברק אהרוני ממסעדת אלנה, הממוקמת בחלל הכניסה של מלון נורמן, יצר סעודה המורכבת מפסיפס של מנות מסורתיות לצד מנות מקוריות. כל אורח יתכבד עם הגעתו לשולחן בכוס יין מבעבע 'בלאן דה בלאן' של יקב ירדן, ולחם שאור לצד שמן זית ומטבלים. לאחר מכן תוכלו לבחור בין מנות ראשונות (החל מסיגרים מרוקאים, דרך טורטליני גבינות עיזים ועד "כבד אווז של חג"). משם ניתן להמשיך למסאחן כתף טלה, קוסקוס טלה או לוקוס לבן צלוי בגחלים עם גראטן דלעת ורוזמרין. הארוחה תחל בערב ראש השנה ב-18:00, ועלותה 750 שקלים לסועד (ילדים עד גיל שמונה – 250 שקלים).

אלנה - נחמני 23-25, תל אביב יפו

נורמן
סעודה המורכבת מפסיפס של מנות מסורתיות לצד מנות מקוריות. אלנהצילום: ירון ברנר

ג'אסיה

במסעדה האסייתית מיפו, השף אמיר אגברייה מנסה לשלב את היהודי והאסייתי. הארוחה תכלול ראשונות לשולחן של טחינה בליווי פאפדם הודי, לבנה ביתי עם עשבי תיבול, חמוצים אסייתיים, פטריות מוקפצות, כרובית בציפוי פנקו וחצילים מטוגנים בציפוי פנקו ועגבניות פיקנטיות. משם הארוחה תמריא עם עיקריות לבחירה - ממולאים ביתיים במילוי אורז עם בשר ברוטב עגבניות; נתח אנטריקוט צלוי בגריל לצד אורז או תפוח אדמה אפוי; פילה דג ים בתנור בליווי ג'ינג'ר וירקות שורש מוקפצים; נודלס מוקפצים עם נתחי עוף/ בקר וירקות; קומבינציית סושי ג'אסיה. מחיר הארוחה עומד על 199 שקלים לסועד, כולל כוס יין או שתייה קלה לבחירה.

ג'אסיה - לואי פסטר 7 תל אביב יפו

ג'אסיה
לשלב את היהודי והאסייתי. ג'אסיהצילום: נטי דונדואה.

ביסטרו 'טשרניחובסקי 6' 

בביסטרו 'טשרניחובסקי 6', שבבעלות השף איל מרמלשטיין, יקיימו ארוחת ראש השנה באווירה חגיגית ומשפחתית. תפריט החג, שנבנה במיוחד לערב המיוחד הזה, כולל תפוח בדבש, רימונים, מבחר מנות ראשונות, מנה עיקרית, קינוחים, סלסלת לחמים, שתייה קלה, ויין הבית אדום ולבן. למנה ראשונה, יוגשו לשולחן גפילטע פיש וחזרת אדומה, כבד קצוץ עם בצל מטוגן בשמאלץ ומבחר מנות ראשונות נוספות. למנה העיקרית ניתן יהיה לבחור מבין המנות הבאות: צלי עוף בתנור ביין לבן, פלפלים ובצלצלים; בף בורגיניון - בשר בבישול ארוך ביין אדום וירקות שורש; קנלוני ראגו בשר ברוטב תרד ;שוק אווז קונפי עם רוטב פורט ודבלים; פילה סלמון ברוטב לימוני מתקתק; ופילה דג בעגבניות שרי, יין לבן, צלפים, מרווה וזיתים. בין המנות האחרונות, שיוגשו למרכז השולחן: טארט שוקולד, עוגת גבינה ועוד. הארוחה כוללת שתייה ויין ללא הגבלה. מחיר הארוחה לאדם, כולל שתייה ללא הגבלה - 380 שקלים.

טשרניחובסקי 6 - רחוב טשרניחובסקי 5, תל אביב

טשרניחובסקי 6
ראש השנה באווירה חגיגית ומשפחתית. טשרניחובסקי 6צילום: דן לב

מלון רויאל ביץ' אילת

מלון רויאל ביץ' באילת יציע ארוחת ערב חג שפתוחה גם לאורחים מן החוץ עם בר סלטים, תחנות הגשה אישית מול האורח, מגוון מנות עיקריות ותוספות, ומזנון ברכות החג המסורתיות למסורתיים. בין המנות שימתינו ללנים/סועדים נמצאים כבד קצוץ עם ריבת תאנים ובצל קריספי, גפילטע פיש מסורתי עם חזרת, פרוסות דקיקות של רוסטביף בממרח חרדל וחומץ בלסמי וכתף עגל חלב בתוספת שום. בין המנות העיקריות מסתתרים שוק אווז ברוטב קרמל תפוזים מפולפל, פרגית במילוי אורז ופיצוחים בתוספת פטריות שמפיניון טריות, פילה דניס אפוי בתנור מלווה ברוטב ים תיכוני, בצל ממולא בשר ברוטב רימונים, פילה מוסר מזרחי. מנות מיוחדות לילדים יחכו לכם כמו גם בר קינוחים מיוחד. עלות הסעודה – 520 שקלים, 260 שקלים לילדים. הזמנות לארוחות בתיאום מראש בלבד.

מלון רויאל ביץ' אילת - הים 1, אילת

מלון ישרוטל אגמים אילת

החוגגים בעיר הקיט הדרומית יוכלו לשלב את החופשה עם הסעודה, ולא לצאת מהמלון לשם כך. המלון יתחיל את הסעודה עם נתחים מובחרים בפריסה אישית (כתף כבש וורד הצלע. אורז לבנוני עם כבש, תבשיל בשר ראש פיקנטי ותבשיל צוואר כבש למשל). מכאן הערב ימשיך עם סלמון אפוי במרק מיסו, שוק עוף צלוי בצ'ילי מתקתק וקציצות עוף ברוטב לימון פרסי. כל זאת לצד תבשילי פתיליה ירושלמיים (תבשיל פול, תבשיל קובה סלק/ קובה חמוסטה, קוסקוס ביתי לצד מרק, טנזיה פירות יבשים). המהדרין יוכלו לבחור גם במנות האישיות, והמעט יותר יוקרתיות, וביניהן בורי ים תיכוני בניחוחות מרוקו ותבשיל מוח עגל עם פלפלים ועגבניות. כל סועד ייאלץ להיפרד מ-280 שקלים, כמחיר התחלתי לארוחה (החל מ-140 שקלים לילד). הזמנות לארוחות בתיאום מראש בלבד.

מלון ישרוטל אגמים אילת - קאמפן 7 אילת

ישרוטל
לשלב את החופשה עם הסעודה, ולא לצאת מהמלון לשם כך. ישרוטל אגמיםצילום: אסף פינצ'וק

מלון ענבל בירושלים

המלון הנטוע עמוק בין כפליה של עיר הבירה, מציע הלחמה בין מנות בהגשה למרכז השולחן - כמחווה לסעודה החגיגית - לבין מנות עיקריות לבחירת הסועד. כך יקבלו הסועדים סלט קינואה פירות יבשים ורימונים, גפילטע פיש עם חזרת וכבד קצוץ להרגעת הרגש היהודי. לאחר מכן יוכלו לבחור ראשונות בין סלמון צרוב עם גספצ'ו עגבניות ופלפלים קלויים בגריל, מאפה טלה עם פטריות ותרד עם ציר טלה וסלסה חציל קלוי ואריסה או מאפה פטריות ותרד עם סלסה חציל קלוי וקולי פלפל וזעתר. בין המנות העיקריות מתחבאים נתחי טלה על תבשיל פירקה וירקות, פילה דניס עם סלסה ירקות שרופים או פרגית עוף במילוי עגל ובורגול על קרם כרישה. 600 שקלים לסועד תעלה הארוחה, או 450 שקלים לילדים.

מלון ענבל - פארק גן הפעמון, רחוב ז'בוטינסקי 3 ירושלים

מלון ענבל
הלחמה בין מנות בהגשה למרכז השולחן לביןם מנות בבחירה אישית. מלון ענבלצילום: אילן מור

מלון ממילא

השף אושרי זעפרני בנה תפריט במיוחד לראש השנה, והתוצאה עשירה וחגיגית במיוחד. הסעודה תתחיל עם פסטרמה עגל חלב בקראסט דואה איולי לימון ובריוש; כרוב צלוי חזה אווז מעושן, מייפל כמהין וחומץ תפוחים; מילפיי טונה אדומה מלפפון גינגר כבוש ואבקת שמן זית וכמובן - גפילטע פיש מרמלדת גזר וחזרת. משם אל העיקריות שכוללות פילה סלמון שלם שום לימון וקראסט פיצוחים; פילה בקר פירה שורשים ורוטב יין אדום;  כתף טלה מעושן יין לבן עשבי תיבול וירקות שורש; אווז ברוטב תפוזים אניס קינמון ומוסקט;  תבשיל אסאדו, כרישה בצל שומר וזרעי כמון. מעורר תיאבון יש להודות. עלות ארוחת החג (ערב) עומדת על 740שקלים לסועד (540 שקלים לילד). עלות ארוחת הצריים ביום החג עצמו עומדת על 525 שקלים למבוגר ו-395 שקלים לילד.

מלון ממילא - שלמה המלך 11, ירושלים

ממילא
צילום: בן יוסטר

מלון מצודת דוד

השוהים במלון הירושלמי יוכלו ליהנות מארוחה בינלאומית אמיתית, כך ניתן למצוא מנה מהמטבח האסייאתי: (כדורי טלה אסיאתי סטייל, ג'ינג'ר כבוש, כוסברה, גלנגל, עטוף בפנקו פריך מוגש עם קרם עגבניות וחלב קוקוס); מהמטבח הצרפתי (ריזוטו פטריות שחורות, ציר סילאן, סויה, תמר לח, מנגולד, ובצל סגול); המטבח המסורתי – ממולאים: ממולאים של כרוב לבן ורוטב אדום, מיני זוקיני ממולאים ראגו עגל ,סירופ רימונים, מפרום תפוח אדמה שמן כורכום וציר טלה מרוכז ועלי גפן ממולאים ועוד. מחיר לסועד לארוחת ערב חג עומד על 570 שקלים (430 לילד).  

מלון מצודת דוד - דוד המלך 7, ירושלים

מצודת דוד
אסייתי, צרפתי ומסורתי בארוחה אחת. מלון מצודת דודצילום: מאיר בולקה

מלון בוטיק חוף נחשולים

המלון שבחוף דור מציע לסועדים ארוחת חג באווירת הים התיכון. איך זה אמור להיראות?  אקלקטי כמו המונח "אוכל ישראלי" בכבודו ובעצמו. מנות ראשונות כמו סלמון שלם אפוי, מוס כבד עוף אישי או הגפילטע פיש וחזרת המסורתי. העיקריות כבר יפגישו אתכם עם כתף עגל צעיר בליווי רוטב טרגון עם קארה כבש (צלעות) בליווי רוטב נענע, או עם שוק אווז ברוטב ביג ארט. כשמוסיפים לכך לשון ברוטב מדרה ורצועות אנטריקוט בטריאקי מקבלים סעודה בינלאומית לתפארת. 250 שקלים (170 שקלים לילד) וכל זה עשוי להיות מנת חלקכם.

גורמה נחשולים
סעודה בינלאומית לתפארת. מלון בוטיק חוף נחשוליםצילום: בועז לביא

מלון מצודת דוד - קיבוץ נחשולים

מסעדת ליאלינא שבכפר יסיף

מסעדת ליאלינא ("הלילות שלנו") הממוקמת בתחנת הדלק שביציאה מקיבוץ בית העמק, בואכה כפר יסיף על כביש 70, תארח בחלל הרחב שלה (הכולל את המרפסת האחורית הפונה אל הים התיכון) ותציע ארוחות חג גם בראש השנה. בתפריט תוכלו למצוא מגוון מנות בהשראת המטבח הים-תיכוני והמטבח המערבי. התפריט לא כשר.

אבסתאם
מגוון מנות בהשראת המטבח הים-תיכוני. ליאלינא צילום: ריטבו

טנדורי 

השפית רינה פושקרנה מארחת בערב ראש השנה עם מיטב המנות של המסעדה בהתאמה לאוהבי הבשר, הדגים, לנמנעים מגלוטן ואפילו לטבעונים שבחבורה. תפריט החג כולל מנות ראשונות מוגשות לשולחן- תערובת מתאבנים ממיטב המנות הראשונות של המסעדה. העיקריות יורכבו  מפלטה של טנדורי על גחלים - מוגשת לשולחן.  מעדני הטנדורי גריל (זוגי) - הצעת השף הכוללת מבחר ממעדני הטנדורי מוגשים על פלטת סיזלר רותחת: 2 יחידות עוף טיקה (אדום), 2 יחידות עוף קסטורי (לבן), 2 יחידות עוף גואה (ירוק), 2 יחידות דג טיקה ו-2 יחידות סיקה קבב. עוד בעיקריות עוף מקהני - נתחי עוף ללא עצמות, מבושלים עד שלמות ברוטב אקזוטי אדום; רוגן גושט מלכת המנות של אזור קשמיר - נתחי טלה מובחרים מבושלים ברוטב קטיפתי על בסיס אגוזי קשיו ותבליני קשמיר מסורתיים; אלו גובי מסאלה - פרחי כרובית צעירה וקוביות תפו"א מוקפצים קלות בתבלינים וזרעי כמון. מחיר לסועד – 200 שקלים (100ש קלים לילד עד גיל 12)

טנדורי - הרצליה, משכית 32 הרצליה פיתוח (בניין מרכזים), תל אביב, זמנהוף 2 כיכר דיזנגוף 

טנדורי
מיטב המאכלים ההודיים בראש השנה העברי. טנדוריצילום: שירן כרמל

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ