בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

איך מכינים סושי פשוט בבית?

אין גבול למה אפשר לשים בתוך סושי, גם אם זה חורג מהחוקים של ארץ המוצא. בישראל אפשר לצרף יחד כל מה שרוצים. המדריך להכנת סושי פשוט וקל בבית, עם כל המילויים שתרצו

תגובות
דורעם גונט

אין גבול לאפשרויות המילוי, גם אם יגידו לכם שביפן לא עושים ככה. אפשר לצרף יחד כל מה שרוצים ואוהבים מהמפורט להלן:

* אצות נורי (להשיג בבתי טבע, מעדניות וסופרמרקטים): למילוי ולעיטוף.

* פיסות טונה טרייה.

* וסאבי (המקבילה היפאנית לחזרת, למרות שאין לו קשר לירק עצמו).

* נתחי מלפפון מוארכים, ששהו מעט בסויה ובלימון - ונוגבו במגבות נייר.

* רצועות דקיקות מפלפלים בכל הצבעים.

* פיסות אבוקדו.

* רצועות חביתה.

* פטריות טריות פרוסות, שהוקפצו דקה בשמן שומשום.

* בצל אדום כנ"ל.

* נתחי סלמון מעושן פרוסים דק מאוד.

* רצועות חסה אמריקאיות.

* נתחי "אלסקה" (או אצבעות זהבון, או כל צורה או תבנית של המוצר היפאני "סורימי": בשר דגים מעובד שבארץ יש לו משום מה דימוי נחות, וביפאן הוא מצרך יסוד בכל מקרר. בסושי הוא המצאה גאונית).

* נתחי טונה משומרת במים, עם הרבה עירית קצוצה.

* אספרגוס טרי, חלוט במים רותחים.

* שרימפס חלוטים במעט יין, קלופים ומנוקים.

* חזה עוף שטוגן במחבת, ואז נפרס לפרוסות ארוכות.

* פיסות בצל ירוק, דקיקות וארוכות, גבעולי עירית.

* רצועות גזר וסלרי שנחלטו דקה במים רותחים.

* פרוסות של גושי טופו מטוגן (להשיג בארץ בקופסאות שימורים, במעדניות, בבתי טבע וברשת הסופרמרקטים "טיב טעם").

* אפונה סינית טרייה או קפואה מוקפצת במעט שמן שומשום, או חלוטה במים.

להגשה:

רוטב סויה

פיסות זנגביל כבוש

שמן שומשום

צנון מגורר דק, ומבושל בכמויות שוות של חומץ-אורז, מים וסוכר (שומרים במקרר בצנצנת סגורה)

הכנה:

1. מסדרים את חומרי המילוי על מגש רחב.

2. מברישים כל אצה במעט חומץ-אורז.

3. מניחים על כף היד ריבוע של אצה (אם האצות רחבות מדי, חותכים לריבועים שיהלמו את כף ידכם).

4. מניחים על האצה שתי כפות של אורז סושי מבושל.

5. מנקדים את האורז במעט וסאבי.

6. מניחים על האורז כמה פיסות מחומרי המילוי שבחרתם. אפשר לשחק בצבעים ובמרקמים, ואין סוף לאפשרויות.

7. בוזקים על הכל מעט זרעוני שומשום קלויים (של JFC או של יצרן אחר).

8. מקפלים פנימה שני קצוות של האצה, כך שיעטפו את רוב המילוי וייווצר קונוס כמו גביע של גלידה. מהדקים היטב.

9. מגישים עם רוטב סויה ופיסות זנגביל כבוש, וסאבי ושמן שומשום. טובלים כל קונוס במה שרק רוצים. היפאנים אינם מהססים להציע היום רטבים על בסיס מיונז, הנקוטים גם במסעדות ישראליות כ"קיוטו", אבל למה לכם?



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו