בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון

פשטידת בטטות

רק 170 קלוריות למנה: מתכון לפשטידת בטטות מתוך ספרה של סמדר פרגר "הרזיה שפויה"

תגובות
בטטות
לימור לניאדו תירו

מתכון לפשטידת בטטות

חומרים:

4 בטטות

1 ביצה

4 חלבונים

2 כפות קמח תפוחי אדמה

2 בצלים ירוקים קצוצים

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1 1/2 גביעי יוגורט

1 כף שמן קנולה לשימון התבנית

2 כפות סולת

מלח לפי הטעם

ההכנה:

מנקים את הבטטות. שמים בסיר גדול מלא מים עם כף מלח. מרתיחים, מנמיכים את האש, ומבשלים כ-20 דקות - עד שמזלג ננעץ בבטטות בקלות. שוטפים במים קרים וקולפים.

מועכים את הבטטות למחית. טורפים את הביצה והחלבונים, מוסיפים למחית ומערבבים. מוסיפים קמח תפוחי אדמה, בצל קצוץ, פפריקה וגביע יוגורט אחד, ומערבבים היטב. מוסיפים בהדרגה עוד חצי גביע יוגורט, ומערבבים.

שמים כף שמן בתבנית פיירקס, ומורחים על התחתית והדפנות בעזרת מגבת נייר. מפזרים על התבנית את הסולת, ומנערים עד שהסולת תכסה את כל התחתית והדפנות.

מעבירים את עיסת הבטטות לתנור, ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) כ-45 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה.

8 מנות - 170 קלוריות למנה

מתוך ספרה של סמדר פרגר "הרזיה שפויה", בהוצאת מטר



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו