פשטידת עשבים פרסית - אוכל - הארץ

פשטידת עשבים פרסית

יש בו המון עשבים ירוקים, הרבה ביצים, אבל מה שמעניק למאפה הפשוט הזה את ייחודו הוא אגוזים, שקדים וחמוציות (או פשוט צימוקים)

נירה רוסו
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
פשטידת עשבים פרסיתצילום: דרימזטיים
נירה רוסו

מתכון לפשטידת עשבים פרסית

הטעם מתוחכם, מלא וקיצי, ובגרסה מטוגנת על מחבת גם אפשר להכניס אותו לתוך פיתה. מכיוון שעכשיו חופש גדול, כדאי לציין שהבוגרים בבית יעריכו יותר את השילוב הנועז הזה. המתכון הוא של לינה חגיגי, ובטהראן, היא מספרת, זהו חטיף רחוב אהוב.

חומרים:

כוס עלי פטרוזיליה קצוצים

1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים

1/2 ק"ג תרד עלים טרי, או קפוא מופשר וסחוט היטב

1 כוס כרישה קצוצה, בעיקר החלק הפנימי העליון (הירוק)

1/3 כוס שמן תירס

מלח ופלפל

כוס שקדים קלופים, או אגוזי מלך או פקאנים קצוצים גס

כוס צימוקים כהים או צימוקי חמוציות

8 ביצים

2 פרוסות לחם מפוררות

הכנה:

1. מחממים את השמן בווק, או במחבת רחבה, עמוקה ומשובחת, ומוסיפים לו את כל הירוקים, מלח ופלפל.

2. מאדים בשמן תוך בחישה כ-5 דקות. מוסיפים את השקדים והצימוקים או החמוציות. ממשיכים בטיגון-ערבוב עוד 5 דקות.

3. טורפים את הביצים בקערה, מוסיפים אליה את התערובת ופירורי הלחם ומערבבים.

4. משמנים תבנית פיירקס מלבנית, מעבירים אליה את התערובת ואופים בתנור חם, ב-190 מעלות, כ-30 דקות. בודקים אם מוכן, ואם עדיין נוזלי מעט, אופים עוד 10 דקות.

אפשר גם להכין מהתערובת אומלטים עבים על מחבת טפלון טובה משומנת. פשוט מטגנים צד אחד, מנמיכים להבה והופכים לצד השני.



איור: ליאורה גרוסמן

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ