בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון

מוסקה בציפוי עגבניות

משליכים את העגבניות ועוד פלפל אדום אחד חתוך קטן לתוך סיר כבד או ווק ברזל, עם רבע כוס שמן זית, מלח, פלפל ו-2 כפות סוכר ומתחילים לעשות מוסקה בלתי נשכחת

2תגובות
מוסקה
דרימסטיים

עכשיו העונה של עגבניות תמר. מי שמשכים קום, גם אם אינו רוצה בכך, ולא נראה לו שהבוקר עומד להיות מזהיר, עשוי למצוא נחמה בת-חלוף בביקור מוקדם, כשעוד קריר, אצל הירקן בסביבה. ירקנים הם ציבור שפותח מוקדם את העסק, כי השוק הסיטוני מתעורר טרם שחר (וגם הוא מקום שתענוג לסייר בו בשעות מוזרות). אפשר לשטוף את העיניים ביפי המצאי שעל המדפים ואפשר ללכת ישר אל פינת עגבניות התמר הנהדרות, שעוד מעט ייעלמו.

הקורא החסכן יתנתב ישר לעגבניות הבשלות מאוד, שהירקן מתנדב למכור במחיר מצחיק, במיוחד אם עשית לו "ספתח" בשש ורבע בבוקר. בבית שמים אותן בסל יפה, שמשווה לכל העניין ארומה פרובנסלית ואף טוסקנית, ואז קוטמים את הקטבים. חותכים 20 עגבניות בדיסקית הצ'יפס של מעבד מזון, או סתם בסכין - כל עגבנייה ל-8 פרוסות.

גיל כהן-מגן

משליכים את העגבניות ועוד פלפל אדום אחד חתוך קטן לתוך סיר כבד או ווק ברזל, עם רבע כוס שמן זית, מלח, פלפל ו-2 כפות סוכר (אפשר להוסיף כפית אחת ולא יותר של שום כתוש ושלושה עלי ריחן ו/או עלי גפן קצוצים דק מאוד).

מנמיכים להבה וממשיכים לבשל תוך ערבוב עד שהכל מתרכך. טועמים. אפשר להמתיק יותר.

עכשיו מכינים את קומת הקרקע של המאפה:

חותכים לקוביות שני בצלים ושני חצילים, ומאדים ב-3 כפות שמן תירס חם, עד שהחצילים יתרככו. אם רוצים להוסיף 1/2 ק"ג בשר כבש טחון - עושים זאת כשהחצילים רכים, וממשיכים לאדות 10 דקות עד שהבשר יאבד את צבעו הוורוד.

משטחים בתבנית פיירקס מלבנית את תערובת הבשר והחצילים. עליה יוצקים כ-3 כוסות מתבשיל העגבניות.

מערבלים במעבד מזון 4 ביצים ו- 1/2 כוס שמנת מתוקה 15% ויוצקים על העגבניות (אם כוללים במוסקה בשר, ורוצים לשמור על כשרות, ממירים את השמנת בטחינה). אופים הכל ב-180 מעלות צלזיוס במשך 40 דקות.

עוד קומה: אפשר לגוון עם קומת מרתף (מתחת לתערובת החצילים) של אטריות מבושלות ומסוננות, או פרוסות תפוחי אדמה מבושלים.






תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו