רק מנות צמחוניות וטבעוניות עם סלק

במרק קר או סלט, בקיש או בתבשיל, טרי או אפוי: 20 מתכונים עם סלק והם כולם ללא בשר

קיש סלקים אגסים וקממבר
קיש סלקים אגסים וקממברצילום: מתן שופן
רותם מימון
רותם מימון

בימים כתיקונם היינו פוצחים כבר מזמן בניקוי אביב ואומרים יפה שלום למנות כבדות ומכבידות, והולכים אל עבר אופק קליל וקיצי. אבל אנחנו לא בימים כתיקונם. מצד שני, משהו צריך לצבוע קצת את החיים שלנו ולהכניס מעט סגול לחיי היומיום האפרוריים בסגר הזה. ומה מתאים יותר מאשר הסלק? מירק דחוי ובלתי נצרך, בשנים האחרונות אנחנו רואים מגמת עלייה מתמדת בצריכת הסלק, אולי כי אנשים גילו סוף סוף את סגולותיו הרבות, כמו למשל שהוא נוגד חימצון, עתיר מינרלים, עשיר בסיבים תזונתיים ובוויטמינים. לכבוד יום שני ללא בשר, אנחנו מקדישים את מתכוני הסלק לקוראינו הצמחונים והטבעונים, אבל שיהיה ברור - ממש לא רק להם, כי הוא קל לעבודה במטבח ופשוט טעים. אז מה נבשל, נקצוץ ונאפה עמו היום? ממרק קר ועד סלטים, ממולאים טבעוניים או קציצות ולביבות. נכין קובה (זה אמנם פחות אביבי אבל זה מתכון שכדאי להכיר), קיש עם הרבה גבינות ואפילו שייק אדום. למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ