30 תבשילים צמחוניים וטבעוניים לסוף החורף

עם קטניות וירקות שורש, טחינה או קארי, בהשראה הודית או ים תיכונית - זה הזמן להעמיד סירים ותבניות ולהכין תבשילים צמחוניים וטבעוניים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
תבשיל חוביזה ודלורית
צילום: מתן שופן
רותם מימון

גם בחורף מוזר שכזה, זו עדיין עונת התבשילים. עוד כמה שבועות יהיה פה חם מדי ויש סיכוי שנתחיל להתגעגע לסיר מלא כל טוב שמתבשל לו על האש והוא סמיך, כבד ומחמם או לתבנית רותחת שופעת ירקות שנשלחו לשם לסבב ארוך. אך כל עוד הערבים קרירים מספיק והחורף לא אמר את מילתו האחרונה, אל תמהרו להספיד את התבשילים.

במסגרת המדור - יום שני ללא בשר, אנחנו מקדישים את מתכוני היום לאותם התבשילים והקדרות, אלו מהתנור ואלה מהסירים שכיף לאכול לארוחת צהריים או ערב, ולא רק בחורף - אלא בכל השנה, והם הדבר הכי רחוק מתוספות.

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/