20 עוגות ועוגיות ריחניות לקראת אפיית השבת

עוגת שוקולד מרשימה או עוגיות ריבה קלאסיות; עוגת פיסטוקים עם לימון ומי ורדים מדרום סיציליה או עוגיות "חתונה מקסיקנית" חגיגיות אך פשוטות הכנה; עוגת קרפים מושחתת או עוגיות שיש נוטלה דלות באופן מחשיד בקלוריות - עוגה ועוגייה לכל גחמה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ציפוי חמאת בוטנים, שוקולד בייגלה
מבחינתי כאשר אומרים לי להכין עוגת יום הולדת למישהו אהוב ותאמינו לי שאומרים לי, זו העוגה שאבחרצילום: תומר אפלבאום
רותם מימון
רותם מימון

פסיעה לפני יום חמישי אפשר, רצוי ואף חוקי כבר לפנטז ואפילו לתכנן (בראש לפחות), את שלל ארוחות סוף השבוע ובפרט, את כל החטאים המתוקים. לכבוד השבת שמתקרבת בצעדי ענק או כל אירוע שלא יבוא בסוף השבוע - כרכנו כאן מתכונים מגוונים לעוגות ועוגיות, קלות ומהירות כמו גם חגיגיות ומרשימות.

אז מה אופים הפעם? כהרגלנו בקודש, הן בשל שלל החשקים והן בשל חיבתנו לאקלקטיות, הקו הסגנוני דוגל ב - קצת מכל דבר, מהפשוט למורכב והפוך, מהקיצי ועל זמני, מהשוקולדי לפירותי. בין העוגות - עוגת שוקולד שתוציא מכל טועם או טועמת קריאת "וואו" אחת לפחות ומתאימה במיוחד כחטא ראוי ליום שבת או כעוגה חגיגית ליום הולדת (שכוללת שלוש אפשרויות שונות לציפויים, אנחנו אהבנו את זה עם חמאת הבוטנים). עוד עוגת ראווה שתוציאו קריאות התפעלות היא עוגת קרפים עם קרם פטיסייר ושבי ופל לנהנתנים. בממלכת העוגות הענוגות נמצאות עוגת גבינה לימונית וקרה, כמו גם עוגת קרם חלב ופקאנים וטארט גבינה פיסטוק. בתחום הבחושות ניקח אתכם לסיבוב בסיציליה עם עוגת פיסטוקים עם לימון ומי ורדים למתקדמים; הסיבוב הקיצי לוקח עוגת נקטרינות טבעונית או אל בחושה עם דובדבנים - כביכול פשוטה, אבל כל כך טעימה. את הפינה הקיצית יסגרו טארט או פלאן עם שזיפים (שבכלל מזכיר קלפוטי). חובבי השוקולד ייאלצו להתמודד עם האתגר- מה בא להם יותר: פונדנט או סופלה, ומה בעצם ההבדל (והו הו, יש הבדל) ביניהם?

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ