מה עושים עם ירקות שורש? 26 מתכונים חורפיים
במרקים, בסלטים או בקדרות, בלביבה או בשקשוקה - רק מתכונים שמחמיאים לשורשים

החורף הוא שעתם היפה של ירקות השורש. גם אם מדי פעם מציצה השמש - קר בחוץ. קר מאוד. וכשקר בחוץ מה יכול לחמם יותר מאשר ירקות שורש? זוהי הסיבה שהחלטנו להקדיש את מקבץ המתכונים של היום לכבודם, דרך שלל מנות יצירתיות ומגוונות שאפשר להתקין מהם.
בין המתכונים: שני מרקים מפתיעים, סלטי שורשים (לא כמו של כולם), ירקות שורש כבושים או חומוס שורשים ושקדים שהוא מנה שנאה לטבול בה; ספרינג רול טבעוני או שקשוקת סלק ססגונית; שלושה מתכונים עם גזר שיהפכו אותו מירק סתמי לכאורה לכוכב של הצלחת או מנות מפתות עם לפת שינכיחו את העובדה כי פעם הייתה מאכל של האצולה; ספגטי עם ירקות שורש, או תבשיל עדשים ושורשים; דג ברוטב לפת מתוקה, לביבות סלק וכך סתם - כי זה תמיד טעים - ירקות שורש צלויים.

רותם מימון | מה מבשלים היום? מתכונים מומלצים
כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.
מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש
ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/