מה עושים עם טופו? 25 מתכונים מומלצים
טופו הפך את תכונתו המרכזית, לספוח טעמים מהסובב אותו, ליתרונו הגדול ביותר ועל ערכיו התזונתיים הגבוהים עוד לא התחלנו לדבר. במרקים, בקציצות, בסלטים, בנודלס ובמה לא: מתכונים עם טופו, ממש לא רק לנמנעים מבשר

לא מעט שמות גנאי הומצאו ברבות השנים לטופו וגינו את תכונתו המוכרת לספוח טעמים מהסביבה שלו. לטעמנו, מדובר ביתרון גדול - בעיקר בעבור מי שנמנע מאכילת בשר, דגים ואפילו ביצים - כך שעם מעט מאוד מניפולציות בדמות תבלינים ורטבים - מתקבל שלם הגדול מסך מרכיביו.
הטופו, שהוא למעשה פולי סויה, עשיר במינרלים, ויטמינים, סוכרים טובים, שומנים מצוינים וחלבונים, רק שצריך לזכור לאכול ממנו במידה. עוד יתרון גדול הוא שבקלות אפשר להכין מהטופו ממרחים (הציצו במתכון של אורלי פלאי ברונשטיין לפאטה טופו וקשיו נהדר) ומטבלים, להוסיפו לסלטים, תבשילים, קציצות ומרקים, ובכל מתכון בו העוף משמש כמרכיב שאינו מרכזי, כמו למשל בנודלס. הנה, מעט מכל מה שיש להכין עם טופו, ממש לא רק לצמחונים וטבעונים.

רותם מימון | מה מבשלים היום? מתכונים מומלצים
כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.
מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש
ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/