לאכול את הלב וליהנות מזה: מתכונים עם ארטישוק טרי

חלוט, כבוש, מבושל, ממולא, אפוי, בגריל, מטוגן, צלוי ומה לא: אנחנו מתקרבים אט אט אל סוף עונת הארטישוק ומי שלא ינצל אותו כעת, ייאלץ להסתפק בקפוא. הנה, כל מה שאפשר לעשות עם ארטישוק טרי

חצאי ארטישוק בלימון ושמן זית.
חצאי ארטישוק בלימון ושמן זית. רכות נגיסה ולא יותר צילום: מיכל וקסמן
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

לא משנה איך תבחרו לקרוא לו - ארטישוק, חרשף או קנרס - מדובר בירק ים תיכוני במלוא מובן המילה, ובאמתחתו היסטוריה מפוארת שמגיעה הרחק הרחק עד ימי התורה ואף כוללת בהמשך אזכורים במיתולוגיה היוונית.

למרות שכבר מנובמבר אפשר להתחיל לראות טפטופי ארטישוק בדוכני השווקים, לקראת פסח, הטפטוף הופך למבול. הדוכנים מתמלאים בהררי ארטישוק, כעוד סימן לכך שהחורף עומד לסיים את תפקידו ושמעבר לפינה מבצבץ האביב. ימי חודש מארס מסמנים את שיאה של עונת הארטישוקים, כשבימים אלה אפשר למצוא אותם באיכותם הגבוהה ביותר, כשהם עדיין סגורים, בעלי קצוות דוקרניים ועליהם הירוקים פריכים ובשרניים.

כיום גדלים בארץ שני סוגים של ארטישוק טרי - האחד בצבע ירקרק שנוטה לסגול, והשני בצבע ירוק עז - וכל אחד מהם אידיאלי לסוג אחר של בישול: את הסגלגל עדיף להרתיח בשלמותו ולאכול את עליו, ואילו הזן הירוק יותר ניחן בלבבות המושלמים למילוי. אם מצאתם ארטישוק שעליו פתוחים וגבעולו משחיר, סימן שהוא נקטף מזמן. על כן, הארטישוק הטוב ביותר הוא זה שנראה כמו ניצן סגור של פרח.

במתכוני היום בחרנו אך ורק במנות שנדרש אליהן ארטישוק טרי, על אף שלבבות קפואים אפשר למצוא בכל ימות השנה בכל מקרר בכל מרכול, כמו גם ארטישוק משומר איכותי ומצוין, שהשתלט גם על תפריטי המסעדות. מתכונים עמם לא תמצאו פה. מצטערים. לא שהם רעים, אבל לטובת החרוצים שבקוראינו - אין כמו לעבוד מעט ובסוף לקבל תגמול על עמלנו. אפשר גם פשוט לחלוט פרח ארטישוק שלם, לפזר עליו מלח ולהתחיל לזלול את הקצה של כל עלה ועלה, עד שמגיעים את תיבת האוצר - ליבת הארטישוק.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

רותם מימון | מה מבשלים היום? מתכונים מומלצים

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

כתבות מומלצות

BW אמזון רחפנים 256

החבילה מתעכבת: למה הרחפנים של אמזון עוד לא סיפקו את הסחורה

קראק פאי הקלאסי של גוז' ודניאל

משחקים עם קראק פאי: ארבעה מתכונים לעוגה הממכרת

פרויקט הרצל 138

סוף סוף יש סיבה לעצור ולהביט בבית הבאר ברחוב הרצל

הדרך הקלה והטובה ביותר להימנע מקרני השמש היא להפחית את החשיפה הישירה

מה ההבדל בין כתמי שמש לנמשים ומה גורם להם?

אבישי בן-חיים

ל"ישראל השנייה" מגיע דיון רציני יותר, ובעיקר כזה שמבוסס על אמת

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ

כתבות שאולי פספסתם

בת ים

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?

אפליקציית קלארנה. החברה נמצאת במגעים לגיוס סבב חדש לפי שווי שנמוך בכ-30% מהשווי שקיבלה לפני שנה בלבד

"היערכו לגרוע מכל": נבואות החורבן בהיי-טק מתחילות להגשים את עצמן

בניין דירות בחולון

לקחתם משכנתא בחודשים האחרונים? גם אתם כבר שילמתם על עליית הריבית

"כשבאנו לקבל משכנתא לרכישת הבית, התברר שהבעיה לא פשוטה כלל"

הריבית במשק מזנקת – מה כדאי לעשות עם ההלוואות שלקחתי?

המשווקים של פוליסות החיסכון הם סוכני הביטוח, שנהנים מעמלות שמנות

"הציעו לי להעביר את החיסכון מאלטשולר. האם כדאי לי?"