הגיע הזמן להפסיק עם הסטיגמות ולאכול כרוב ניצנים

רגע לפני שהוא נעלם סופית עד השנה הבאה, זה הזמן להשלים עם כרוב הניצנים שעונתו התארכה מעט ולהתחיל להקפיץ אותו טרי טרי ולשכוח מהסמרטוט המבושל שהגישו לכם פעם

כרוב ניצנים צרוב במחבת
כרוב ניצנים צרוב במחבתצילום: Lisovskaya / Getty Images/iStockphoto
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

שנות ה-80 וה-90 של המאה הקודמת עשו לו שם רע, ואז באה גרסתו הקפואה - "רק לבשל ולהגיש" וסתמה את הגולל או כל אפשרות לחבב אותו בכלל. וכך, מדי שנה במצעד הירקות המושמצים מככבים להם כרובי הניצנים, כשהם כובשים את הפסגה או לכל הפחות מדורגים גבוה בחמישייה הפותחת. אז די, הגיע הזמן לשים לזה סוף.

רגע לפני סוף העונה שהתארכה מעט השנה, אפשר להשיג כרוב ניצנים טרי ולעשות עמו שולם, לפני שהחום הגדול יהרוג אותו עד לשנה הבאה. מהרו מהרו והשיגו את האחרונים, כי כשמדובר בגרסה הטרייה - אלו שמיים וארץ אל מול האפשרות הקפואה. כשכרוב הניצנים טרי נעדרת ממנו המרירות, שקברה כל אופציה להפוך אותו למאכל שעשוי להתחבב על חלק מהילדים (היי, זה הצליח עם ברוקולי, מדוע שלא לנסות שוב?). על כן, שכחו מהסמרטוט המבושל יתר על המידה, הכינו את המחבות ושמן הזית, הקפיצו קלות ותנו לו חיים חדשים בתור תוספת או כחלק מסלט. זה עשוי לשנות את דעתכם לרגע.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

רותם מימון | מה מבשלים היום? מתכונים מומלצים

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ