מופלטה, מרציפן וספינג': מתכונים למימונה ביתית
מי צריך הזמנה למימונה כשאפשר להכין מופלטה, עוגיות יו יו, מרציפן, ספינג' ושבקייה בבית? הנה כל המתכונים לחגיגת מימונה ביתית, לא חשוב מאיזו עדה אתם

המימונה במרוקו היתה זכר לראש השנה העברי, שנחגג בעברו בפסח והוא מסמל התחלות חדשות ומתוקות. המימונה היא גם הזמן בו שוברים את צום הקמח, חוזרים להשתמש בו ולהכין בצקים לאחר הפרידה הממושכת מהם במשך כל הפסח. בפועל, מלבד המופלטה והשבקייה שאינן כשרות לפסח, את רוב הממתקים, העוגות והעוגיות במימונה מכינים במהלך החג, ולכן הם מבוססים על קוקוס, מרנגים ובעיקר על שקדים במרציפנים.
אפשר היה לחשוב שאחרי כל החורף בבית ושלל הארוחות בפסח נפצח בדיאטה, אבל לא הפעם, חברים. לכבוד המימונה, וסתם כדי לאתגר את עצמכם - נכין מופלטות, ז'אבן, מרציפנים, מסאפן, יויו, שבקייה, עוגיות קוקוס מיוחדות ושפע של ריבות. וכשאפשר לארח ולהתארח, אולי הפעם יהיה סיום מתוק באמת לחג הזה. על מנת לצפות בכל ההצעות אנא לחצו על כפתור "למתכונים נוספים"

רותם מימון | מה מבשלים היום? מתכונים מומלצים
כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.
מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש
ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/