בוחרים סגול-לבן: רק מתכונים בהם כרוב הוא הכוכב

זה משתנה, אבל כרוב עדיין סובל יחסי ציבור גרועים. הנה יותר מעשרים הוכחות, מסטייק ועד עוגה, לכך שכרוב הוא חומר גלם ורסטילי, נוח וראוי במיוחד להיות דייר קבע במטבח

עוגת כרוב בר ועלי כרוב בר ממולאים
צילום: מתן שופן
רוני קשמין
רוני קשמין
רוני קשמין
רוני קשמין

בראשי הכרוב, אפילו כשהם סגולים ובוהקים, דבק איכשהו דימוי מעט אפרורי. אפילו הכינוי "ראש כרוב" הוא כמו עדות לאותו דימוי שלילי. אולי בשל הזמינות הגבוהה שלו, נתפס הכרוב לפעמים כחומר גלם נחות. למרות התפיסה שלא מוסיפה לו הרבה חן וזוהר, עולה מנגד מגמה מבורכת, ששמה במוקד את הטוב והפשוט. וכזה בדיוק הוא הכרוב, לרוב הוא לא דורש הרבה הכנה מקדימה, הוא מתמסר בקלות ובאופני ההכנה השונים הוא ורסטילי ביותר.

לכן, באסופת המתכונים היום, אנחנו מבקשים למעשה לשים את הכרוב על ראש שמחתנו. בין המתכונים: מתכון מנצח לכרוב כבוש, "קפוסטה" בנוסח גרוזיני או קימצ'י קוריאני מהיר; סלט כרוב סגול עם טחינה יפנית ואחרים עם קלמנטינות או נקטרינות; מרק כרוב לבן עם דואה; סטייק כרוב בשני נוסחים; כרוב ממולא - בשרי או טבעוני, בנוסח רומני או הונגרי; כרוב בפסטה או מטוגן עם אטריות; כרוב בצלייה איטית או כלביבה גדולה וקלה, ואפילו שתי עוגות. בקיצור, הכל עם כרוב.

למתכונים מומלצים נוספים

רוני קשמין

רוני קשמין | מה מבשלים היום? מתכונים מומלצים

כתבת ועורכת משנה במדור האוכל של הארץ

באינסטגרם: https://www.instagram.com/roni_kashmin/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ