ספינג', לנגוש או עוואמה: מתכונים לסופגניות ביתיות מכל העדות

אם אתם מקומץ האנשים שעוד מנסים להכין בבית סופגניות, הנה 32 מתכונים נבחרים וטיפים מנצחים כיצד לצלוח את אמנות הטיגון בשמן עמוק

סופגניות אשל
חמות ומתוקות. סופגניות אשלצילום: דורעם גונט
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

האם נותרו עוד אנשים שמכינים בבית בעצמם, או שכולם עומדים יפה יפה בתור ורוכשים סופגניות מוכנות עם ריבת תות או עם הררי קרמים ותוספות? אם שואלים אותנו, התשובה היא ככל הנראה ניצחון מובהק לרוכשים. לא מעט אנשים טוענים שהכנת סופגנייה כהלכתה היא משימה לא פשוטה, מסובכת וארוכה שדורשת ידע והרבה סבלנות. הם צודקים. ועוד לא התחלנו לדבר על ריח הטיגון שנשאר בבית שבוע לפחות, אז בשביל ערב אחד או שניים בשנה להעמיד סיר טיגון? עדיף כבר לקנות.

ובכל זאת, התכנסנו כאן בשביל להחזיר את הכבוד לסופגנייה הביתית, זו שנוטים לזלזל בה, אך היא הטעימה מכולן. לצורך כך גייסו את מיטב הסופגניות מרחבי העולם (היי, אנחנו ממש לא לבד בסירה השמנונית הזו). על מנת לקבל סופגניות אווריריות ורכות, צריך להקפיד על כמה עקרונות וכללים: מומלץ להתפיח את הבצק שלוש פעמים במקום חמים כשכל התפחה היא למשך של חצי שעה לפחות. הוספת ברנדי לבצק מסייעת להפחתת הספיגה של השמן בבצק בזמן הטיגון. חשוב לבחור שמן צמחי בעל טמפרטורת עישון גבוהה, המומלץ לטיגון הוא קנולה או חמניות והטמפרטורה האידיאלית היא 170-180 מעלות. זמן הטיגון האופטימלי הוא בין 6-7 דקות, יותר מזה - הסופגנייה תתחיל לספוח שמן.

אם בכל זאת החלטתם להכין סופגניות בבית, קחו לכם כמה שעות טובות (בעיקר אם הלכתם על הקלאסיות) ונסו ליהנות מכל התהליך, מהכנת הבצק ועד הטיגון בשמן העמוק. אם אתם בעניינים שלקיצור דרך - לכו על סופגניות האשל המיתולוגיות ואם אתם מעוניינים לחסוך בטיגון - לכו על הגרסה האפויה. זה לא אחד לאחד, אבל אי אפשר הכל. אם אתם בכלל שייכים לאסכולת הלביבות - הנה 30 הצעות מעולות.

רותם מימון

רותם מימון | מה מבשלים היום? מתכונים מומלצים

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ