צהובים ומשגעים: מתכונים נפלאים לעוגת לימון

מעוגה בחושה קלאסית, דרך פאי או טארט קלאסי עם תוספת של מרנג יפהפה, עבור בעוגות גבינה וכלה במאפינס: הניחו את התפוזים בצד, כאן חוגגים את עונת הלימונים

טארט לימון
צילום: מיכל וקסמן
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

בכל שנה בחורף - זה אותו הסיפור. קצת מתקרר ופתאום כולם נוהרים אחר מתכונים לעוגות התפוזים, ואנחנו שואלים - היי, למה לא עוגות לימון? השימוש בלימונים לעוגות וקינוחים זהה למדי לתפקיד התפוזים, אבל בניגוד לאחיהם הכתומים - לצהובים יש כמה ערכים מוספים שמאפשרים להם לקחת חלק ולהשתלב בכמה וכמה דרכים ובראשם - טעמם החמצמץ-רענן וכה הדרי: החל מעוגה בחושה קלאסית בדמות גרירת לימון, דרך פאי או טארט לימון קלאסי עם תוספת של מרנג יפהפה, עבור בעוגות גבינה או מוס ופודינג, וכלה במאפינס, מדלנים ועוגיות לימון.

המשחקים עמו הם אינסופיים, שכן הלימון אוהב ללכת ראש בראש עם טעמים מנוגדים לו שמוציאים ממנו משהו אחר ומהשילוב נדמה שכל צד מרוויח וטעם חדש נולד לו בפה. בין אם בוחרים במיץ החמצמץ או בוחרים בגרירה המבושמת, העוגות הבאות, מביאות את הטוב מכל עולמות הלימון והתוצאה היא מתוקה-חמצמצה. כמו החיים.

רותם מימון

רותם מימון | מה מבשלים היום? מתכונים מומלצים

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ