מפאייה ועד מרק: תבשילי אורז נהדרים לימים קרים

מהאורז ושעועית של אייל שני, דרך הנזיד של בית תאילנדי ועד הדייסה המיתולוגית של הבראסרי - כל מתכוני האורז המושלמים לחורף

אורז עם בשר של מתן שופן
אורז עם בשר של מתן שופןצילום: מתן שופן
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

ברוח השבוע החולף שהקפיא אותנו וכהכנה לקראת הימים הקרים שעוד צפויים להגיע - אבל בעיקר כדי להוכיח שאורז, בניגוד למה שאולי חשבתם בטעות, הוא לא רק תוספת, אספנו לכאן נבחרת נאה של מתכונים שכולם סביב תבשילי אורז משביעים ומחממים. חלקם, אם תרצו, ממש ארוחה שלמה בסיר אחד.

בין המתכונים: פאייה שתגרום לכם להתגעגע לימי הקיץ שנדמים לפתע כה רחוקים, מרקי אורז שונים כי אי אפשר להעביר פה יום במדור בלי מרק. וגם אורז עם עוף שהוא לגמרי מגלם את ההבטחה לארוחה בסיר אחד. עוד הבאנו - גרסה שונה לאושפלאו הבוכרי הידוע; חשוות אל-אוזי, תבשיל אורז ובשר חגיגי מהמטבח הערבי-גלילי; נזיד האורז של בית תאילנדי שאפשר לשחק עם מה שבוחרים לשבץ בו - בשר קצוץ, עוף או טופו; בחש בוכרי ירוק או אורז פרסי אדום; ביריאני ירקות או אורז עם טלה וחמוציות; אורז עם שעועית של אייל שני או מקלובה קציצות של הדיי עפאים.

לקינוח או כארוחת בוקר נאה - שלוש גרסות לדייסת אורז, מברקוקס, דייסת האורז המרוקאית, דרך רי אולה, אורז בחלב עם פקאנים מקורמלים שישכיח גם מהספקנים והבררנים את הפחד מדייסה ועד הגרסה המיתולוגית של הבראסרי לדייסת אורז.

רותם מימון

רותם מימון | מה מבשלים היום? מתכונים מומלצים

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ