24 תבשילים צמחוניים וטבעוניים לסוף החורף

עם קטניות וירקות שורש, עם טחינה או קארי - זה הזמן להעמיד סירים ולשלוח תבניות אל התנור ולקבל תבשילים צמחוניים וטבעוניים

תבשיל חוביזה ודלורית
צילום: מתן שופן
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

אל תתבלבלו מהשמש החמימה בחוץ, בהמשך השבוע הגשם ישוב לו ויזכיר שאנחנו עדיין בחורף ועד שזה לא נגמר - זה לא נגמר. ולענייננו - זו עדיין עונת התבשילים. עוד כמה שבועות יהיה פה חם מדי ויש סיכוי שנתחיל להתגעגע לסיר מלא כל טוב שמתבשל לו על האש והוא סמיך, כבד ומחמם או לתבנית רותחת שופעת ירקות שנשלחו לשם לסבב ארוך. אך כל עוד הערבים קרים מספיק והחורף לא אמר את מילתו האחרונה, אל תמהרו להספיד את התבשילים.

במסגרת המדור - יום שני ללא בשר, אנחנו מקדישים את מתכוני היום לאותם התבשילים והקדרות, אלו מהתנור ואלה מהסירים שכיף לאכול לארוחת צהריים או ערב, ולא רק בחורף - אלא בכל השנה, והם הדבר הכי רחוק מתוספות.

ומה מתבשל אצלנו היום? בגדול, הרבה קטניות וירקות שורש (שזכו החורף לשלל מדורים משלהם). ירקות ממולאים ללא בשר כמובן, תבשיל כרישה עם עדשים, תבשילי קארי כי אי אפשר בלעדיהם, תבשילי אורז ומעל לכל - תבשילים ונזידים מן הצומח שבליבם ירקות עונתיים כמו הכרובית והכרוב, פטריות, תרד וסלקים, כולם מחממים גוף ולב וטעימים טעימים.

רותם מימון

רותם מימון | מה מבשלים היום? מתכונים מומלצים

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ