בתנור או במחבת: 24 מתכונים לפיתות ביתיות

שמנמנות או דקיקות, בתנור או במחבת, ממולאות או לאו דווקא: כולם אופים פיתות ביתיות ולחמים שטוחים מרחבי העולם ואין סיבה שגם אתם לא. אחרי זה לא תוכלו לחזור לאחור

פיתות של רותי רוסו
פיתות של רותי רוסוצילום: זוהר רון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

האמת היא שיצאו כמה דברים טובים מתקופת הקורונה. אמנם ישבנו בבית תקופה ארוכה, אבל היה לנו פנאי להשתלם בכל מה שתמיד רצינו. בין היתר, הכנו חומוס ביתי ולצדו גם פיתות שהתגלו כמעולות. ומאותו הרגע, שוב ושוב ושוב. פעם בתנור, פעם במחבת ופעם על סאג' בחצר. פעם רכה ושמנמנה במרקם של ענן, ופעם דקיקה. בסופו של דבר הגענו למסקנה שפיתות זה כיף ואין יותר ממה לפחד.

הרגע הזה שבו רואים בפעם הראשונה איך לפתע כיס הבצק מתרומם לו, אין דרך אחרת מאשר לכנות אותו כנס. ועוד לחשוב שמדובר פה על שילוב פשוט יחסית של חומרי גלם פשוטים עוד יותר. בקיצור, אותנו כבר לא יראו עומדים בתור לקניית פיתות. אנחנו מכינים בעצמנו ונציע גם לכם להצטרף ולא להשאיר את זה כזיכרון מתוק מימי הקורונה, אלא להפוך את זה לדרך חיים.

כפי שתראו מיד ברשימת המתכונים הבאנו שלל סוגים של פיתות - החל מהמוכרות לנו, דרך פיתות דקיקות מהמטבח הערבי ועד לצ'פאטי, לחמים שטוחים וטעימים שיכולים לתפקד כפיתה או כלאפה. נחזור ונדגיש, אל תפחדו לשחק עם הבצק. לכו לפי ההוראות ונסו שוב ושוב, עד שיצליח. הפיתות והלחמים השטוחים שווים את ההתמדה שלכם. על מנת לצפות בכל ההצעות, אנא לחצו על כפתור "למתכונים נוספים".

רותם מימון

רותם מימון | מה מבשלים היום? מתכונים מומלצים

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ