כל הרטבים לפסטה שחייבים להכיר (ולהכין) - 10 מתכונים ביום - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

כל הרטבים לפסטה שחייבים להכיר (ולהכין)

לכתבה
פסטה וונגולי של השף אילון עמיר תומר אפלבאום

מרוטב עגבניות, דרך רוזה, אוליו אוליו או אלפרדו ועד ראגו בולונז, קרבונרה ופוטנסקה - כל הקלאסיקות על הפסטה. לגזור ולשמור

תגובות

זו כמעט חידה איך הפכה הפסטה, מנה איטלקית קלאסית, פשוטה ובדרך כלל קלה להכנה לכל כך אהובה במחזותינו, כמעט נצחית ובינלאומית בזכות ההשפעה שלה, חוצת תרבויות, מתגברת על זמן ומקום. לכן, הקדשנו את היום השני של השבוע הפעם רק לה וליתר דיוק, לכל הרטבים הקלאסיים והנצחיים שמלווים ועוטפים אותה. בין המתכונים: רוטב עגבניות גאוני בפשטותו שדווקא מתרחק במידה מסוימת מהנוסח הקלאסי; רוטב רוזה פשוט וטוב שמוכן תוך שמונה דקות; פטוצ'יני ברוטב אליו אוליו עם שום ועגבניות צלויות או פטוצ'יני ברוטב שמנת ופטריות; פסטה וונגולי בעשר דקות עבודה שהיא קלאסיקה מדרום איטליה (ובפרט, מחוז קמפניה); פנה קרבונרה של "קפה איטליה" עשיר בחמאה, בייקון, חלמוני ביצה, פלפל שחור גרוס, פרמזן ושמנת מתוקה; פסטה פוטנסקה עם עגבניות שרי, פלפלים חריפים, זיתים שחורים וצלפים; רביולי בטטה ברוטב אלפרדו; בולונז קל ומהיר כמו שהוא טעים; וגם קצ'יו א פפה, קלאסיקה במיטבה ברבע שעה ובבסיסה ספגטי והמון, המון גבינה. למתכונים מומלצים נוספים

זו כמעט חידה איך הפכה הפסטה, מנה איטלקית קלאסית, פשוטה ובדרך כלל קלה להכנה לכל כך אהובה במחזותינו, כמעט נצחית ובינלאומית בזכות ההשפעה שלה, חוצת תרבויות, מתגברת על זמן ומקום. לכן, הקדשנו את היום השני של השבוע הפעם רק לה וליתר דיוק, לכל הרטבים הקלאסיים והנצחיים שמלווים ועוטפים אותה. בין המתכונים: רוטב עגבניות גאוני בפשטותו שדווקא מתרחק במידה מסוימת מהנוסח הקלאסי; רוטב רוזה פשוט וטוב שמוכן תוך שמונה דקות; פטוצ'יני ברוטב אליו אוליו עם שום ועגבניות צלויות או פטוצ'יני ברוטב שמנת ופטריות; פסטה וונגולי בעשר דקות עבודה שהיא קלאסיקה מדרום איטליה (ובפרט, מחוז קמפניה); פנה קרבונרה של "קפה איטליה" עשיר בחמאה, בייקון, חלמוני ביצה, פלפל שחור גרוס, פרמזן ושמנת מתוקה; פסטה פוטנסקה עם עגבניות שרי, פלפלים חריפים, זיתים שחורים וצלפים; רביולי בטטה ברוטב אלפרדו; בולונז קל ומהיר כמו שהוא טעים; וגם קצ'יו א פפה, קלאסיקה במיטבה ברבע שעה ובבסיסה ספגטי והמון, המון גבינה. למתכונים מומלצים נוספים

רוטב מרצ'לה

רוטב עגבניות לפסטה גאוני בפשטותו

יאיר יוספי, שף אורח
פסטה רוזה

רוטב רוזה לפסטה ב-8 דקות

אמיר מרקוביץ', שף אורח
פטוצ'יני ברוטב אליו אוליו עם שום ועגבניות צלויות

פטוצ'יני באליו אוליו עם שום ועגבניות צלויות

מורן לידור, שף אורח
פטוצ'יני ברוטב שמנת ופטריות

פטוצ'יני ברוטב שמנת ופטריות

אסף אוטולנגי, שף אורח
פסטה וונגולי

פסטה וונגולי: תענוג איטלקי בעשר דקות עבודה

גיל ססובר ואילון עמיר
בולונז

בולונז מהיר, קל וטעים

אורה קורן
רביולי בטטה ברוטב אלפרדו

רביולי בטטה ברוטב אלפרדו

אלי בבאג'ני, שף אורח
פסטה קרבונרה של קפה איטליה

פנה קרבונרה של קפה איטליה

ארי ירזין, שף אורח
פוטנסקה עם סלמון חלוט, עגבניות שרי וזיתים

פוטנסקה עם סלמון חלוט, עגבניות שרי וזיתים

לימור לניאדו תירוש
קצ'יו א-פפה

פסטה ב-15 דקות עבודה: קצ'יו א פפה

עמרי פולק

הרשמה לניוזלטר

מחפשים מתכון לערב שבת? עדכוני אוכל ויין בדרך אליכם. הירשמו עכשיו

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות