כל המתכונים לארוחה יוונית מושלמת

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דגים מחותנים
צילום: מתן שופן
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

עד לרגע האחרון עוד היתה בנו תקווה שהקיץ הזה ייראה אחרת. דמיינו את עצמנו בחופשה משפחתית ארוכה ביוון, אולי מהיעדים האהובים עלינו בכל העולם. מה בסך הכל רצינו: לאכול צזיקי, לנגב קצת פאווה וסקורדליה ולשטוף את הכל עם קצת אוזו באיזו מסעדה על חוף ים אגאי? האם זו בקשה מוגזמת? מי חשב, תמימים שכמונו, שהמגפה תרים שוב את ראשה ופתאום זה כה מפחיד לקחת ילדים לחו"ל. ברגע האחרון זה קרה, אמנם בלי הילדים אבל עם כרטיסים במצב טיסה והיעד נקבע: חיוס (לא איוס, אל תתבלבלו) ושישה ימים נפלאים על האי היווני הוכיחו שוב - אנחנו זקוקים לקצת יותר יוון בדם שלנו. 

מעבר לכל ספק הוכיח הביקור ביוון שמה שמוכרים לנו כאן כאוכל יווני, שונה מאוד ממה שאפשר למצוא בפשוטה שבטברנות. יכול להיות שזה חומרי הגלם, אולי זו המסורת ארוכת השנים של בישול שפשוט אין לנו ואולי זו כל התפאורה שמסביב שהופכת את האוכל הפשוט הזה לטעים כל כך.

כך או אחרת, את אסופת המתכונים הפעם איגדנו בלב כבד ועם געגוע רב למנות יווניות שאכלנו בחיוס, בלסבוס, ברודוס, בכרתים ובפיליון, באתונה ובסלוניקי והשאירו טעם של עוד. מתגעגעים כמונו ליוון? אין ברירה אלא לפתוח שולחן בבית, ברקע אפשר לשים פלייליסט יווני שערך לנו יהודה פוליקר ולהציץ בטלפון בתמונות היפות מהחופשה של החברים שלכם ולקנא.

בין המתכונים שבחרנו (לחצו בכל פעם על מתכונים נוספים): טירופיטה, מאפה בוקר יווני ומופלא עם גבינה, חוריאטיקי - הוא הסלט היווני הקלאסי, מוסקה או בורקס פילו טבעוני עם תרד; צזיקי מושלם כמו ביוון, עלי גפן או פאווה, הגרסה היוונית לחומוס; סקורדליה, ממרח שום ושקדים ממכר או סגנאקי, גבינה יוונית מטוגנת; סלט סלק ססגוני או סלט שעועית ענקית; דגים מחותנים (כן, בנוסח יווני) או תבשיל בקר וטלה ברוטב עגבניות וחצילים; ולקינוח, גלקטובוריקו נפלא, חלבה יוונית מבושמת תבלינים ולימונית או פורטוקלופיטה מהסרטים, עוגה יוונית תפוזית ובלתי נשכחת. יאסו, הלניקה, יאסו. אנחנו נשוב בקרוב. מבטיחים.

מתכונים לשבת

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות