מתכונים חריפים שיגרמו לכם להזיע

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מדור אוכל מתן שופן
ממרח פלפלי פדרון ואורגנו. על לחם או ברטביםצילום: מתן שופן
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

ככל שהקיץ מתקדם והטמפרטורות מכות ללא רחם, כך גם הפלפלים החריפים שסופגים את מכות החום הופכים משובבים קטנים וחמודים לרוצחים בדם קר. ואיזה כיף זה קצת להזיע מרוב חריף ולהתקרר בחום המהביל הזה, ממש כמו שעושים זאת דורות על דורות במדינות מזרח אסיה, שם זה מקובל ואפילו מובן מאליו, שיש קארי חריף ושורף חך גם בימי החום האכזריים. או במילים אחרות, די לפחד מקצת זיעה, זה הזמן הטוב ביותר בשנה להילחם באש עם אש.

בין המתכונים היום, מכל קשת החריפות: גספצ'ו אבטיח צונן ומרענן עם פלפלים מתוקים וחריפים; שלל מתכונים אסיאתיים ועוקצניים, כמו סלט קוקוס ופומלה כיפי במיוחד; קארי מסמאן חמצמץ-מתקתק וחרפרף (מידת החריפות בו ניתנת לשליטה); מרק עדשים בקארי אדום או מרק דגים ופירות ים חמוץ-חריף; המטבוחה של אייל שני, ממרח פלפלוני פדרון או סלט פלפל שיקפה שנאה לטבול בו פחמימה; גרגירי חומוס ברוטב כוסברה חריף עם טחינה; כרובית צלויה או ברוקולי עם פלפל אדום חריף ושום; פסטה ברוטב עגבניות חריף של אייל שני, פסטה חריפה ברוטב שמנת ופול של דורעם גונט; מוקפץ סיני קלאסי עם מיסו ופלפלים חריפים ואפילו קוגל גזר עוקצני שמזכיר בטעמיו את הנוסח הירושלמי. 

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות