רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

בכל מה שנוגע לחום וללחות באה תאילנד ושמה אותנו בכיס הקטן. וכשמתחילים לדבר על שפע הירקות ועשבי התיבול שיש למטבח המקומי שלנו, בא המטבח התאילנדי ומכה אותנו שוק על ירך ולוקח אותנו עם יד קשורה מאחור. כך או אחרת, בהשוואה אלינו או כשהוא עומד פני עצמו - המטבח התאילנדי הוא מהעשירים במטבחי העולם, קל וחומר בשימוש שהוא עושה בעשבי תיבול וירקות, במחיות ובתבלינים. וכמי שעליו להתמודד עם חום משוגע במשך רוב ימות השנה, נמצא במטבחו לא מעט וריאציות למה שאנחנו קוראים סלטים.

במזג האוויר הרותח שצפוי לנו בימים הקרובים, נדמה שאין אוכל מתאים יותר מזה. אם מוסיפים לזה את העובדה שאת מרבית חומרי הגלם כבר אפשר להשיג כאן (על האיכות אנחנו לא מתחייבים), מדובר בארוחה קיצית מושלמת. העיקרון הקבוע בסלטים התאילנדיים הוא איזונים ומרקמים - מעט מתיקות ומעט מליחות, קצת חמיצות שמאוזנת בחריפות. בקיצור, הרמוניה. נשמע בדיוק כמו מה שצריך השבוע.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ