26 מתכונים לקינוחים מוצלחים עם מנגו

הסטיקי רייס של בית תאילנדי או הקציפה של אייל שני, פודינג אורז וחלב קוקוס או עוגת מנגו עם קשיו ועוד עוגות, גלידות, מוסים ואפילו קוקטיילים לתפארת הפרי הסמוק והטרופי

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגת מנגו-קשיו
צילום: מתן שופן
רותם מימון
רותם מימון

ירים את ידו מי שלא עברו אצלו ברשתות החברתיות ובכמה מקבוצות הוואטסאפ הנבחרות, רחשים, תמונות והודעות אודות פירות מנגו מאיה צהבהבים-ירוקים-כתמתמים וטריים, מתוקים ובעיקר בשלים שמוצעים למכירה בימים אלה בזיל הזול וישירות מהחקלאים המגדלים אותו. זוהי עונת המנגו, חברים, ואנחנו כאן כדי לחגוג אותה ולהוציא ממנה את המיטב.

מנגו, הפרי הטרופי הצהוב-כתמתם, הדביק והעסיסי, הוא פרי תאווה שקשה להקל בו ראש והכל טעים לאכול אותו כפי שהוא. אך גם אופן אכילתו הוא סוגיה ראויה לדיון בפני עצמה, כשהעם נחלק לשני מחנות  –  אלו שקולפים אותו ואוכלים רק כשהוא עירום או אלה שהופכים אותו לקיפוד מתוק, בעל גב מקומר מנוקד קוביות-קוביות.

כך או אחרת, קשה לעמוד בפני ריחו המשכר של פרי הקיץ המשגע הזה. אמנם מתכון לעמבה לא נציע לכם הפעם, גם לא סלט תאילנדי עם מנגו ירוק ובוסרי - אז מה נציע כדי ליהנות עוד קצת מהמנגו? רק קינוחים מוצלחים לקראת סוף השבוע. בין המתכונים: הסטיקי רייס של מסעדת "בית תאילנדי" או הקציפה של אייל שני;  שני נוסחים לעוגה שמשלבת בין מנגו לקשיו (בבצק או בקרם) ומתכון אחד לעוגת מנגו הפוכה; טארט מנגו בשלוש שכבות או מוס מנגו גאוני בשני מרכיבים שמכינים תוך דקות; פאדג' שוקולד או גלידה טבעונית, לאסי מנגו קלאסי ואפילו שני קוקטיילים קיציים ומענגים שמתאימים בדיוק לימים המהבילים.

למתכונים מומלצים נוספים

מוזמנים להצטרף אלינו אל קבוצת האוכל "אוכלים את הראש" ולהציג את קינוחי המנגו, העוגות והמשקאות שיצרתם.

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ