סלט חסה מושלם ב-20 דרכים

מהסלט המצטיין של אמא, דרך סלט הקיסר המושלם, עם גבינה כחולה ואגוזי מלך קלויים או ליצ'י ופיצוחים, ברוטב קארי משמש או שום שחור, בנוסח תאילנדי או וייטנאמי

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סלט ירוק עם ליצ'י ופיצוחים
צילום: מתן שופן
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

לכאורה, אין הרבה מקום ליצירתיות ותחכום בסלט חסה. בסך הכל כמה עלים קרועים (כשממש אין כוח להשקיע), כמה ירקות (גם, לא ממש חייבים) ואיזה רוטב גנרי. מרחיקי הלכת יוסיפו קצת גבינה, אגוזים או פיצוחים. לכאורה. עם זאת, בשינויים קלים עד בינוניים ועדיין בלי הרבה השקעה, אפשר לקחת את הסלט הפשוט והשגרתי הזה לגבהים חדשים שהופכים אותו לסלט המושלם, כזה שאין ארוחה שלמה בלעדיו, במועדים ובשגרה.

בין המתכונים הפעם: סלט החסה המצטיין של אמא (תכל'ס, כל אמא); סלט חסה במיטבו של רות סירקיס (הסוד הוא בעשבי תיבול טריים, רוטב טוב שעשוי משמן זית משובח וחומץ מעולה ומזמין תוספות כקרוטונים או פירות טריים); סלט ירוק עם ליצ'י ופיצוחים או אחר עם גבינה כחולה ואגוזי מלך או מקדמיה קלויים; נוסח תאלינדי עם עוף קצוץ, כשהחסה היא כלי הקיבול או סלט וייטנאמי עם רצועות סינטה צרובות; עם רטבים שמציתים את הדמיון כקארי משמש או שום שחור, ועוד. 

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות