כל הדרכים להכין עוגת תמרים משובחת

ברולדות, בעוגיות נמסות בפה, בעוגות בחושות או במקום כדורי שוקולד: כל הדרכים להוסיף קצת יותר תמרים לקינוחים שלכם

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגת תמרים
עוגת תמריםצילום: דן פרץ
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

האמת היא שהחגים (הפסיקו להתכחש לזה - הם פה, וכדאי להתחיל להתכונן) הם רק תירוץ קלוש עבור לא מעט מהאופים הביתיים להכניס קצת יותר תמרים לעוגות, עוגיות ושאר הקינוחים. לא ברור למה אנחנו לא משתמשים יותר בתמרים ובכל ימות השנה - כי אם כבר לצרוך סוכר, עדיף שיהיה מתמר. מצד שני, אנחנו מכירים כמה אנשים שפשוט מנצלים את העובדה שמרבית התמרים שניתן למצוא בשווקים מתייבשים באופן טבעי, ללא תוספות סוכר, ועל כן מכינים מהם באופן קבוע ממרח ושולפים בשעת חירום. 

מצדנו, אפשר להסתפק בלאכול את התמר עצמו, כמו שהוא, לכל היותר מגולען ועם אגוז מלך באמצע, אך בשביל זה לא צריך מתכון. אחת האהבות הגדולות שלנו הן עוגיות מגולגלות ממולאות בתמרים שנמסות בפה. אין להן מתחרים ומתחרות. גם עוגות בחושות מלאות בסילאן או בממרח תמרים עלו בשנים האחרונות לגדולה, והן מחליפות את עוגות הדבש השנויות במחלוקת. מי שטעם את הקינוח סטיקי טופי במסעדת הדסון או את עוגת התמרים של דוק, מבין שמדובר בעוגות שרוצים לאכול כל השנה. המתכונים שלהן ממש למטה.

היכן עוד נוסיף תמרים? בעוגיות מעמול כמו של סבתא, או כך סתם בעוגות שמרים ריחניות. אמנם הבטחנו בכותרת עוגת תמרים מושלמת, אך לא נוציא אתכם מכאן בלי כמה קינוחים, שיכולים לעבוד היטב גם כנשנוש יומיומי. בקיצור, לא רק לכבוד ראש השנה והחגים שאחריו - מתכונים לעוגות, עוגיות, נשנושים וקינוחים בכיכובם של התמרים. 

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות