הזמן הירוק: מה עושים עם מנגולד? מתכונים צמחוניים וטבעוניים לחורף

במרקים או בתבשילים, במאפים או בסלטים: המנגולד עכשיו ירוק מתמיד והחורף הוא זמן טוב להרחיב את מנעד המתכונים הצמחוניים והטבעוניים עמו

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מרק שעועית שחורה ומנגולד. מומלץ להוסיף גבינה מטוגנת
מרק שעועית שחורה ומנגולד. מומלץ להוסיף גבינה מטוגנת
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

בעידן בו את רוב חומרי הגלם אפשר למצוא כל השנה בשוק, כבר שכחנו שיש דבר כזה שנקרא עונות. כמו במקרה של התרד שמציף כעת את גינות הירק והשווקים - כך גם המנגולד, הוא סלק העלים, ששיא עונתו זה בעצם כעת - החורף. בשנים האחרונות אפשר למצוא במרכולים ובשווקים בכל רגע נתון מנגולד בשלושה מופעים - ירוק והמפורסם מכולם, ומלבדו - מנגולד צהוב ואדום.

זני המנגולד הצהוב והירוק נהדרים כמו שהם בסלט טרי או מבושל, במרק או בתבשיל ואילו האדום הוא הזן המריר פחות והחמצמץ יותר ולכן מתאים למנות מבושלות, כמו למשל ממולאים ומרקים. המנגולד הירוק יכול להחליף פעמים רבות את התרד וכפי שמיד תראו - בהרבה מאוד מתכונים (בעיקר בכל הקשור במאפים) יציעו את השניים כחלופות. על אף שישנם לא מעט תבשילי מנגולד בשריים, לכבוד יום שני ללא בשר, המתכונים שלנו הם צמחוניים וטבעוניים למהדרין. 

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות