פותחים שולחן: כל מה שצריך לארוחה גיאורגית ביתית שמחה וצבעונית

הלחמים, הסלטים, הכיסונים והתבשילים - כי אם לא בא לטוס עכשיו לגיאורגיה, נביא אותה הביתה ונפתח לה שולחן

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פחאלי טבעוני: צלחת מזטים גרוזינית ובה גלילות חציל, עלי גפן, סלט סלק, סלט קולורבי, סלט שעועית וסלט מנגולד
פחאלי טבעוני של ננוצ'קה צילום: דודו בכר
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

כבר הרבה זמן שגיאורגיה רשומה לנו כיעד לבקר בו. איכשהו כל העולם בערך הצליח להשתחל לביקור בה בין סגר כזה או אחר, לגלות את נופיה, את היינות הנפלאים שלה, ומעל הכל - לטעום מהאוכל הנפלא שלה. אבל לנו דווקא לא יצא לבקר בה. אולי ב-2022, אם תרצה הקורונה.

לגיאורגיה אמנם לא הגענו, אבל מהאוכל שלה דווקא יצא לנו לטעום פעמים רבות והוא מהסוג שבכל מפגש עמו - אנחנו מבקשים את אותו הדבר - לאכול ממנו יותר. משום מה, זה לא קורה מספיק. חינקלי הוא אהבה גדולה, כך גם חצ'אפורי, אך מה שלא מצוי במרחק הליכה מהבית נמוג לו לעתים לשולי התודעה.

לא עוד. אם לא ממש מתאפשר לטוס נערוך משתה קטן לנו ולבני ביתנו, הפעם סביב האוכל הגיאורגי, שיש מי שעדיין קורא לו גרוזיני. נכון, מדובר במטבח חובב בצקים, גבינות ובשר, אך גם שזיפים, עשבי תיבול ירוקים ולא מעט חצילים ואגוזים. החיסרון המרכזי הוא שלא כל תבליניו המסורתיים כמו חאמלי סונלי מצויים בכל מטבח, לא כל שכן במדפי התבלינים בסופר. כך גם פלפל שאטה או אוצחו סונלי. אך אם אתם כבר עושים סיבוב בשוק, חולפים ליד חנות תבלינים ובדיוק מתחשק לכם להרחיב את המנעד והמגוון הביתי, כדאי לשקול את צירופם. איתם או בלעדיהם, לכל אחד מהם יש תחליף. אז אם כבר נשארים בבית, כדאי שיהיו שם הרבה פחמימות ושומנים לרגל המצב. את הדיאטה נשמור לאביב.

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות